ΠΟΛΟ

Μορφέσης: "Μας αδικεί το σκορ, έτοιμοι για τη συνέχεια"

Μορφέσης: "Μας αδικεί το σκορ, έτοιμοι για τη συνέχεια"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης μίλησε για την ήττα της Εθνικής Ελλάδας γυναικών από τη Ρωσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, τονίζοντας ότι ευθύνεται η ατυχία και προσθέτοντας ότι τίποτα δεν χάθηκε.

"Νομίζω, μας αδικεί λίγο το σκορ", τόνισε λίγη ώρα μετά την αναμέτρηση με τη Ρωσία, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης. " Θεωρώ ότι χάσαμε κάποιες ευκαιρίες πολύ σημαντικές, κι όχι το πέναλτι, γιατί τα πέναλτι χάνονται. Κάποια τετ α τετ, κάποιο παίκτη παραπάνω, κάποιο παίκτη ελεύθερο. Ήταν κάποια γκολ τα οποία έπρεπε να μπουν, κι αυτό μας κόστισε. Δύο τρεις φορές πλησιάσαμε στο γκολ, κι αντί να ισοφαρίσουμε, δεχθήκαμε γκολ απ τον φουνταριστό. Κι αυτό δεν το περιμέναμε".

Στη συνέχεια, για τα γκολ που δέχτηκε η Εθνική από θέση φουνταριστής είπε: "Η αλήθεια είναι ότι είχαμε σχεδιάσει πως θα αντιμετωπίσουμε τους φουνταριστούς, όμως αυτό δεν μας βγήκε. Θεωρώ ότι είναι μια αξιοπρεπής εμφάνιση, για πρώτο παιχνίδι σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ξέραμε ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που θα παλεύαμε για την πρωτιά με τη Ρωσία και την Αυστραλία. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να αντιμετωπίσουμε τα λάθη μας και να δούμε το παιχνίδι με το Καζακστάν και να στοχεύσουμε με την Αυστραλία, όπου λογικά θα παλέψουμε για την δεύτερη θέση του ομίλου".

Αναφερόμενος στο κενό διάστημα μετά το υπέρ μας 1-0, τόνισε: "Είχαμε κι ένα κενό διάστημα. Παρότι προηγηθήκαμε 1-0, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 4-1 και συνολικά τρεις φορές με διαφορά τριών τερμάτων. Αργήσαμε λίγο να σκοράρουμε, είχαμε γενικότερα αδυναμίες στο σκοράρισμα κι αυτό δυστυχώς το πληρώσαμε".

Για κάποια σουτ που χάθηκαν και για το αν θα μπορούσε η ομάδα να έχει άλλη εικόνα με λίγη παραπάνω ευστοχία, πρόσθεσε: "Αν έμπαιναν τα σουτ που έπρεπε να μπουν θα ήταν τελείως διαφορετικό το παιχνίδι. Μας στοίχισε αυτό το πράγμα, μας χάλασε λίγο το μυαλό μας, από εκεί και πέρα επανήλθαμε. Δύο φορές είχαμε την ευκαιρία να ισοφαρίσουμε και παρ όλα αυτά , ένα εύκολο σουτ χαμένο είχε την κατάληξη να δεχθούμε ένα γκολ, κάτι που μας χάλαγε την ψυχολογία. Κι έτσι ξαναπήγε η διαφορά στα δύο γκολ. Έτσι είναι το παιχνίδι. Θεωρώ ότι θα είμαστε πιο έτοιμοι στη συνέχεια. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με την Αυστραλία, να αποφύγουμε την τρίτη θέση του ομίλου και να έχουμε καλύτερο χιαστί, για να μπούμε στην οχτάδα που είναι ο πρώτος στόχος".

Για την αντίπαλό μας και το τι παρουσίασε, είπε: "Η Ρωσία δεν παρουσίασε κάποιο στοιχείο που να μας αιφνιδίασε. Κόψαμε την κόντρα της. Γενικά στην κόντρα δεχθήκαμε δύο γκολ, στον παραπάνω ήμασταν αρκετά καλοί, στον λιγότερο δεχθήκαμε τρία στα επτά, το πρόβλημα ήταν επιθετικό καθαρά. Η αντίπαλός μας δεν παρουσίασε κάτι καινούργιο. Αν μπαίνανε τα εύκολα σουτ θα ήταν διαφορετικό παιχνίδι".

"Δεν έχει τελειώσει κάτι"

"Θεωρώ ότι υπήρχε μια νευρικότητα λόγω πρεμιέρας και απ τις δύο ομάδες" ανέφερε η Άλκηστις Αβραμίδου. "Κάναμε κάποια λάθη. Ξέραμε ότι το δυνατό σημείο της Ρωσίας ήταν οι κόντρες και γι αυτό είχαμε επιστήσει την προσοχή μας εκεί, όμως φάγαμε κάποια γκολ στην κόντρα και από τον φουνταριστό που θέλαμε να το αποφύγουμε. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Ήταν το πρώτο παιχνίδι του ομίλου και το μυαλό μας πρέπει να είναι στο δεύτερο με το Καζακστάν. Βλέποντας τα λάθη μας, και διορθώνοντάς τα, να πάμε παιχνίδι - παιχνίδι. Δεν έχει τελειώσει κάτι".

"Δεν καταφέραμε να νικήσουμε απόψε, αλλά προφανώς δεν σταματάμε εδώ", υπογράμμισε η Φιλιώ Μανωλιουδάκη. "Το παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει πολλά παιχνίδια. Εστιάζουμε στο ματς με το Καζακστάν και στη συνέχεια με την Αυστραλία, για να αποφύγουμε την τρίτη θέση κι ένα δύσκολο χιαστί αγώνα για την οκτάδα. Βήμα-βήμα. Να πιστέψουμε στον εαυτό μας και στην ομάδα. Μόνο αυτό χρειάζεται".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ