ΠΟΛΟ

Μορφέσης: "Η προσπάθεια μας υπερκαλύπτει τις ανισότητες"

Μορφέσης: "Η προσπάθεια μας υπερκαλύπτει τις ανισότητες"

Μετά την πρόκριση στα προημιτελικά ο προπονητής της εθνικής γυναικών, Γιώργος Μορφέσης μίλησε στο Sport24 Radio 103,3 για την Ιταλία και τις αντιξοότητες που καλούνται να ξεπεράσει κάθε χρόνο στην προετοιμασία η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών Γιώργος Μορφέσης μίλησε στον Sport 24 Radio και στην εκπομπή “Παίξε μπαλίτσα” με τους Γιάννη Λαμπίρη και Θανάση Βορίση για την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Καζάν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην προετοιμασία.

Για την νίκη επί του Καναδά:Ήμασταν καλύτερη ομάδα, αλλά έπρεπε να το δείξουμε στο νερό. Είχαμε προετοιμαστεί γι΄ αυτό τον αγώνα. Το τουρνουά όμως ξεκίνησε από τα βαθιά για εμάς και οι δύο ήττες στο γκολ επέδρασαν στην ψυχολογία μας. Γι΄ αυτό το λόγο ήταν κρίσιμο το σημερινό ματς για εμάς. Αν δεν τα καταφέρναμε σήμερα, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Στο ξεκίνημα ήμασταν μουδιασμένοι. Δεν είχαμε υπομονή στην αρχή του παιχνιδιού στην επίθεση. Είχαμε προβλέψει ότι έτσι θα κυλούσαν τα πρώτα οκτάλεπτα, αλλά ξέραμε ότι είχαμε τον Καναδά με 3-4 γκολ διαφορά”.

Για την Έλενα Κούβδου και την Χρυσή Διαμαντοπούλου:Έχουμε την τύχη να έχουμε δύο πολύ καλές κ ισάξιες τερματοφύλακες, που έχουν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους και βοηθάει η μία την άλλη. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι έχεις ένα δυνατό στήριγμα στο τέρμα”.

Για την προσπάθεια των Αμερικανών να εντάξουν Ελληνίδες αθλήτριες στην ομάδα τους:Οι Αμερικανοί καραδοκούν για καλές παίκτριες από την Ευρώπη και ειδικά από την Ελλάδα, που λόγω κρίσης μπορούν να τους κάνουν ιδιαίτερα δελεαστικές προτάσεις. Καιροφυλακτούν και είναι έτοιμοι να τους προσφέρουν υποτροφίες και πακέτα διαβίωσης εκεί πολλών χιλιάδων δολαρίων, για να τις πάρουν μαζί τους”.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προετοιμασία τους: “Ο ελληνικός αθλητισμός και το πόλο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Όλος ο κόσμος ταλαιπωρείται και το ίδιο ισχύει για μας. Εδώ και πολλά χρόνια δίνουμε μια μάχη με πολλές αντιξοότητες. Όλοι όμως όσοι εμπλεκόμαστε δουλεύουμε με μεράκι. Κάθε χρόνο, προσπαθούμε να βρούμε κολυμβητήριο για προπονήσεις και να κλείσουμε κάποιους δυνατούς αγώνες. Κάνουμε ότι μπορούμε. Άλλες ομάδες, όπως η Ολλανδία έχουν ανέσεις και εφόδια που καθιστούν τις μεταξύ μας μάχες άνισες, αλλά η προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς υπερκαλύπτει αυτές τις ανισότητες και κάθε χρόνο καταφέρνουμε να βρισκόμαστε μέσα στις καλύτερες ομάδες ενός πανευρωπαϊκού η παγκοσμίου πρωταθλήματος”.

Για την Ιταλία, αντίπαλο της Εθνικής στα προημιτελικά: “Είμαστε ομάδες με το ίδιο περίπου στυλ. Ελαφριές, που μπορούμε να σκοράρουμε με σχετική ευκολία. Θα είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ