ΠΟΛΟ

Μορφέσης: "Διορθώσαμε τα προβλήματα μας και πήραμε τον έλεγχο"

Μορφέσης: "Διορθώσαμε τα προβλήματα μας και πήραμε τον έλεγχο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Μορφέσης μίλησε για την κατάκτηση του Europa Cup από την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών και επεσήμανε τα στοιχεία που οδήγησαν στη νίκη κόντρα στη Ρωσία.

Την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Γυναικών, στο νεοσύστατο Europa Cup, όπου νίκησε στον μεγάλο τελικό τη Ρωσία με 9-8 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα, ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, σε δηλώσεις που παραχώρησε σημείωσε: "Αυτό είναι το πρώτο μας μετάλλιο μετά το 2012, επομένως είμαστε προφανώς πολύ χαρούμενοι όλοι.

Σήμερα είχαμε ορισμένα προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, στο ένας-με-έναν, αλλά κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας καταφέραμε να διορθώσουμε τα περισσότερα από τα προβλήματα και έτσι στην τρίτη περίοδο πήραμε τον έλεγχο του αγώνα. Ακόμα και όταν προηγηθήκαμε με τρία τέρματα διαφορά στην τελευταία περίοδο, είπα στα κορίτσια πως πρέπει να αγωνιστούν σαν να μην έχει κριθεί τίποτα, αφού μια ομάδα σαν τη Ρωσία είναι τρομερά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Είμαστε όλοι πάρα πολύ ικανοποιημένοι".

Για την πολύ μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Europa Cup, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, η Αλεξάνδρα Ασημάκη.

"Έσπασε το ρόδι! Καταφέραμε να σηκώσουμε την πρώτη μας κούπα μετά από πάρα πολύ καιρό, κάτι που έχει πολύ μεγάλη αξία, γιατί το χρυσό αυτό μετάλλιο ήρθε στην πρώτη διοργάνωση του Europa Cup, κάτι που από μόνο του θα μείνει στην ιστορία. Αυτή η επιτυχία ήρθε σε μία στιγμή που ο ελληνικός αθλητισμός ταλανίζεται και μετά τα πρόσφατα γεγονότα με την κατάργηση των προνομίων για τους αθλητές.

Η ομάδα μας διαθέτει πολλά νέα ταλαντούχα παιδιά και αν δεν υπάρχουν κίνητρα τότε δυστυχώς θα αποδυναμωθούν και οι Εθνικές μας ομάδες. Μακάρι αυτό να αλλάξει διότι ο πρωταθλητισμός έχει πολλές στερήσεις και πρέπει η πολιτεία να βοηθάει τους νεαρούς αθλητές να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες", υποστήριξε η αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, η οποία αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα του αντιπροσωπευτικούς μας συγκροτήματος. "Μεγάλος στόχος μας πλέον είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Μέχρι τότε έχουμε αρκετό καιρό για να προετοιμαστούμε. Θέλουμε πολύ να διακριθούμε εκεί, όμως κρατάμε χαμηλούς τους τόνους μέχρι τότε".

Από την πλευρά της το μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ και έφορος της Εθνικής ομάδας, Βάσω Αρβανιτοπούλου, υποστήριξε: "Παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό την προσπάθεια της ομάδας, η οποία έχει σταθερά βήματα προς την επιτυχία. όχι μόνο εδώ στην τελική φάση της διοργάνωσης, αλλά και από την φάση των ομίλων στον Βόλο, η Εθνική μας νίκησε μεγαθήρια της Παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Ήρθε σήμερα αυτή η τόσο μεγάλη διάκριση και όλοι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και το κλίμα ενθουσιασμού επικρατεί σε όλη την ομάδα. Ήταν συγκινητική η προσπάθεια των κοριτσιών και αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ