ΠΟΛΟ

Μορφέσης: "Άξια στην πρώτη θέση του ομίλου"

Μορφέσης: "Άξια στην πρώτη θέση του ομίλου"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Μορφέσης υποστήριξε ότι ήταν σχεδιασμένη η αντεπίθεση στην τελευταία περίοδο της Εθνικής κόντρα στην Αυστραλία, ενώ η Ελευθερία Πλευρίτου το επιβεβαίωσε, μετά από τη θριαμβευτική πρωτιά της Ελλάδας στον όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Υπερήφανος για την πρωτιά στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά από τη νίκη επί της Αυστραλίας, εμφανίστηκε κι ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης, ο οποίος ζήτησε απ' τα κορίτσια ηρεμία, υπομονή και σωστή διαχείριση του σκορ για τη μεγάλη νίκη πρόκριση.

"Είχαμε πει ότι θέλαμε να αποφύγουμε την τρίτη θέση του ομίλου. Ήμασταν τρεις ομάδες καλές στον όμιλο, εμείς κάναμε ένα κακό παιχνίδι με τη Ρωσία και έπρεπε να δείξουμε τις δυνατότητες μας, απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, με τον Σάκη Κεχαγιά να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, σε λίγο χρονικό διάστημα. Είχαμε ένα πλάνο, το κρατήσαμε μέχρι το τέλος και νομίζω ότι παρότι δεν ήμασταν καλοί στον παίκτη λιγότερο, θέλαμε περισσότερο αυτή τη νίκη και νομίζω άξια είμαστε στην πρώτη θέση του ομίλου".

Ποιες ήταν οι οδηγίες στα κορίτσια;

"Ότι προχωράμε φάση φάση, χωρίς να πάμε για διαφορές. Αυτές θα μπορέσουν να έρθουν μόνο στο τελευταίο οκτάλεπτο. Έχω δει πολλά. Οι διαφορές δεν γίνονται απ' την αρχή. Διαμορφώνονται στο τέλος. Αν μπορείς να είσαι ένα δυο γκολ μπροστά και στο τέλος να κάνεις και το τρίτο. Έτσι όπως έγινε, έτσι το περιμέναμε. Σίγουρα χρειάζεται και η τύχη. Όμως σήμερα υπερίσχυσε η θέληση και η πίστη. Η ομάδα είχε πίστη και πολύ καλή επιθετική λειτουργία. Παίξαμε πολύ καλά στην επίθεση".

Η συνέχεια πιθανότατα θα μας φέρει είτε την Ισπανία, είτε την Κίνα...

"Όποιος και να είναι ο αντίπαλος, θα προετοιμαστούμε δυο μέρες, θα ηρεμήσουμε και θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι της τετράδας που είναι πολύ σημαντικό γιατί μας βάζει στη ζώνη των μεταλλίων".

Χυδηριώτη: "Δικαίωση των κόπων μας"

Η Ιωάννα Χυδηριώτη ήταν η πρωταγωνίστρια της νίκης, αφού με το τέρμα της εξασφάλισε ουσιαστικά την επιτυχία για την ελληνική ομάδα και συνάμα την πρόκριση ως πρώτη του ομίλου στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο 20χρονη διεθνής εμφανίστηκε ενθουσιασμένη για την εξέλιξη αυτή, αλλά και δικαιωμένη για τη δουλειά όλο αυτό το διάστημα.

"Είμαστε πολύ χαρούμενες για τη νίκη μας κι εγώ ιδιαίτερα, γιατί με τη βοήθεια όλων των συμπαικτριών μου και την πάσα της Νικόλ, κατάφερα να σκοράρω το τελευταίο γκολ. Η Αυστραλία είναι μια πολύ καλή ομάδα, την αντιμετωπίσαμε με προσοχή και τον σεβασμό που απαιτείται. Όμως εμείς ήμασταν οι πιο δυνατές, το θέλαμε περισσότερο και πιστεύω όλα να πάνε καλά στη συνέχεια. Δουλέψαμε πολύ σκληρά όλο το καλοκαίρι κι αυτή η πρόκριση έρχεται να δικαιώσει τους κόπους μας".

Πώς ζήσατε τα τελευταία λεπτά μετά το 11-8;

"Κρατήσαμε την ψυχραιμία μας, γιατί θέλαμε να μην υπάρξει κανένα απρόοπτο και με την καθοδήγηση του πάγκου, διατηρήσαμε την ηρεμία μας και ευτυχώς όλα πήγαν κατ' ευχήν".

Πώς σκέφτηκες στη φάση του γκολ;

"Δεν το πολυσκέφτηκα είναι η αλήθεια (σ.σ. γέλια). Στην ουσία ήταν το τελευταίο σουτ. Είπα ότι πρέπει να το βάλω. Είπα θα το κάνω και το έκανα".

Τι στοιχεία είχε η Εθνική ομάδα;

"Θέληση και χαρά για τον αγώνα, γιατί έτσι το βλέπουμε. Το κλειδί ήταν ότι ξεπεράσαμε την ήττα μας με τη Ρωσία. Ανασυνταχθήκαμε και τα καταφέραμε".

Ασημάκη: "Συνεχίζουμε σεμνά, ταπεινά, με μυαλό, καρδιά"

Με τρία γκολ συγκομιδής και με τρομερές μάχες στη θέση της φουνταριστής, η Αλεξάνδρα Ασημάκη, είχε εξαιρετική παρουσία.

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένες από την έκβαση του αγώνα. Είχαμε πει πριν από την αναμέτρηση ότι θα είναι πολύ σημαντική κι η νίκη, γιατί την είχαμε ανάγκη σ' αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Αυστραλία. Άλλωστε, πραγματοποίησε πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στη Ρωσία. Εμείς χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να τη νικήσουμε, αλλά στο σημερινό παιχνίδι γνωρίζαμε ότι είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε την πρόκριση, μ' έναν τρόπο που ίσως δεν έχει ξαναγίνει κιόλας, κερδίζοντας με τρία γκολ διαφορά".

"Η αλήθεια είναι ότι η διαφορά χτίστηκε σιγά σιγά. Είμαι πολύ υπερήφανη για την ομάδα μου, γιατί τέτοια παιχνίδια, πέρα από τακτικές, κερδίζονται με την ψυχή και την καρδιά. Η ομάδα μας είχε και καρδιά και ψυχή και μυαλό, γιατί κατάφερε να διαχειριστεί τη διαφορά και να πάρει το σκορ που ήθελε στο τέλος. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη. Το αποτέλεσμα αυτό θα κάνει άμεσα πολύ καλύτερα τα πράγματα. Συνεχίζουμε σεμνά, ταπεινά, με μυαλό, καρδιά, και προχωράμε".

"Είμαστε καλύτερη ομάδα απ' την Αυστραλία, το δείξαμε σ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά εκεί που φεύγαμε δυο γκολ, πάντα μας πλησίαζαν. Ξέραμε ότι η διαφορά θα χτιστεί στο τέλος. Δεν θέλαμε να χάσουμε το μυαλό μας, να τρελαθούμε. Μας ενδιέφερε πρώτα η νίκη και όντως η διαφορά ήρθε στο τέλος με τον παίκτη παραπάνω, με την Ιωάννα Χυδηριώτη. Στο τέλος αυτό, που θέλαμε ήταν να διαχειριστούμε το σκορ. Τέλος καλό, όλα καλά".

Διαμαντοπούλου: "Η Ρωσία μας έκοψε τα φτερά"

Ακρογωνιαίος λίθος για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας και η απόδοση κάτω απ' τα δοκάρια της Χρυσής Διαμαντοπούλου.

"Τα συναισθήματα πάρα πολλά και όμορφα. Είμαι πολύ χαρούμενη που περάσαμε πρώτες στον όμιλο. Το θέλαμε πολύ και μετά από την ήττα μας στο πρώτο παιχνίδι από τη Ρωσία 9-7 μας κόπηκαν λίγο τα φτερά. Ήταν δύσκολο, αλλά με τη θέληση μας το κάναμε πραγματικότητα. Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Με νηφαλιότητα, ηρεμία, περισσότερη αυτοπεποίθηση και πιο πολλά παιχνίδια στην πλάτη μας, χωρίς άγχος θα καταφέρουμε το καλύτερο που μπορούμε. Με τα κορίτσια είμαστε πολύ δεμένες, αυτό θέλω να βγει στο νερό, γιατί μας αξίζει".

Ελευθερία Πλευρίτου: "Αυτό υπολογίζαμε"

"Το παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Αυστραλία ήταν πολύ κρίσιμο και παράλληλα ψυχοφθόρο, γιατί θα έκρινε την πρόκριση", υπογράμμισε η 20χρονη διεθνής, με τρία γκολ στο παιχνίδι, Ελευθερία Πλευρίτου.

"Θέλαμε την πρωτιά. Μπήκαμε συγκεντρωμένες και παίξαμε πρώτα για τη νίκη. Αν ερχόταν η διαφορά καλώς να έρθει. Αυτό ήταν το σκεπτικό μας. Το παιχνίδι πήγε πολύ καλά για μας. Κάναμε τη διαφορά στο τέλος και αυτό υπολογίζαμε. Οι οδηγίες του προπονητή ήταν να δείξουμε υπομονή και να μην ψάχνουμε τη διαφορά απ' την αρχή. Να μπούμε καλά. Πρώτα να νικήσουμε και μετά να δούμε τη διαφορά. Ξέρει πόσο καλές είμαστε κι ότι το γνωρίζουμε κι οι ίδιες. Έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε πολύ χαρούμενες. Τώρα προέχει ο αγώνας για την τετράδα".

Κεχαγιάς: "Το ήθελαν περισσότερο"

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αυστραλίας, με σημαντική θητεία και στην ελληνική υδατοσφαίριση, Σάκης Κεχαγιάς, δεν σταμάτησε λεπτό να δίνει οδηγίες και να ενθαρρύνει την εθνική ομάδα του, στο κρίσιμο παιχνίδι με την Ελλάδα με διακύβευμα την πρώτη θέση του 4ου ομίλου.

Λίγα λεπτά μετά από τη νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, έσπευσε να συγχαρεί τον παλιό του φίλο και συνεργάτη Γιώργο Μορφέση και να έχει μια εγκάρδια συνομιλία με την Αλεξάνδρα Ασημάκη.

"Συγχαρητήρια στην ελληνική Εθνική ομάδα. Ήταν πολύ καλή, έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι κι αυτό είναι σημαντικό. Εμείς είμαστε στην αρχή μιας διαδικασίας με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Όμως, με την πάροδο του χρόνου, βάζουμε κάποιους επιμέρους στόχους και προχωράμε. Οι συνθήκες δουλειάς είναι εξαιρετικές και πιστεύω ότι θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα".

Η εκτίμησή σας για την ελληνική Εθνική ομάδα; Τι προοπτικές μπορεί να έχει στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

"Θεωρώ ότι είναι στο καλύτερο momentum. Είναι ανταγωνιστική απέναντι σε όλες τις παγκόσμιες δυνάμεις του πόλο κι αν βρεθεί σε καλή μέρα, μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντίπαλο".

Ποιο στοιχείο έδωσε την απαιτούμενη διαφορά γκολ στην ελληνική ομάδα;

"Αυτά τα παιχνίδια, πέρα από τακτικές, στρατηγικές και το τι έχεις προγραμματίσει, είναι ποιος έχει τη μεγαλύτερη θέληση, ποιος το θέλει περισσότερο. Και νομίζω ότι σήμερα το ήθελε περισσότερο η ελληνική ομάδα".

Αντίπαλός σας για την οκτάδα η Γαλλία...

"Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας. Κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα και μια μεγάλη πρόκληση".

Τι εύχεστε στον Γιώργο Μορφέση;

"Και στον φίλο και παλιό συνεργάτη Γιώργο και στην Αγγελική Γερόλυμου, ό,τι καλύτερο. Όπως φυσικά και στην Εθνική Ελλάδας".

Με κολακευτικά λόγια για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Αυστραλίας και παλιό φίλο και συνεργάτη, μίλησε ο ομόλογός του στην Ελλάδα, Γιώργος Μορφέσης…

"Η Αυστραλία είναι μια πολύ καλή ομάδα. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα παρουσίασε ένα πολύ αξιόμαχο σύνολο που δεν έχει καμιά σχέση με την ομάδα που είδαμε στο διεθνές τουρνουά στο Κουνσάν. Άλλο το ρόστερ τότε, όπως και στο World League. Οπότε, όποιος πίστεψε εδώ ότι ήρθε για να είναι 3η του ομίλου, έκανε λάθος. Φάνηκε στο παιχνίδι με τη Ρωσία και στη μεγάλη νίκη που πήρε. Συγχαρητήρια στον Σάκη για τη δουλειά που κάνει".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ