ΠΟΛΟ

Μεγάλη μονομαχία για τα πλέι οφ στην Α1

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αποφασιστικό βήμα για την παρουσία τους στα πλέι οφ της Α1 πόλο των ανδρών έκαναν ο ΝΟΧ, ο Εθνικός και ο Απόλλων. Εύκολα ο Ολυμπιακός, σταμάτησε τον ΠΑΟΚ η Βουλιαγμένη.

Με άνεση πέρασε και από την έδρα του ΝΟ Χανίων στην Κρήτη ο κάτοχος του τίτλου και πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν στο ρελαντί τον ΝΟ Χανίων με 12-6, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, και διατήρησαν το απόλυτο των νικών.

Έχουν 16 στα 16 και έναν αγώνα λιγότερο, απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής.

Άνετα ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ ο ΝΟ Βουλιαγμένης. Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, η ομάδα του Κώστα Λούδη έκοψε τη φόρα του Δικεφάλου του Βορρά, ο οποίος ηττήθηκε στο Λαιμό και μάλιστα με το βαρύ 11-1, μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες. Με βασικό όπλο την άμυνα και κορυφαίο, για άλλη μια φορά στην επίθεση τον Βάσιτς, ο ΝΟΒ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του.

Ο ΝΟ Χίου πέτυχε μια ακόμα σπουδαία νίκη που δισφαλίζει ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή του στα πλέι οφ, ενώ είναι όλο και πιο κοντά στην οριστικοποίηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της τελικής βαθμολογίας.

Οι Χιώτες επιβλήθηκαν με 10-7 του Παλαιού Φαλήρου στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας, για την 17η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, και παραμένουν στην 3η θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς μπροστά από τον 4ο Εθνικό. Οι Φαληριώτες είχαν μειώσει σε 8-7, αλλά με δυο γκολ στο τέλος οι Χιώτες έφτασαν στη νίκη.

ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ο Εθνικός ήταν ο νικητής στον αγώνα - ντέρμπι που άνοιξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, επικρατώντας με 10-9 του ΑΝΟ Γλυφάδας στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά "Π. Καπαγέρωφ", το Σάββατο (3/3) το απόγευμα. Έτσι οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις νίκες και μπαίνουν πάλι γερά στη μάχη της κατάκτησης της 3ης θέσης, ενώ ο ΑΝΟ Γλυφάδας έχασε κι άλλο έδαφος στο κυνήγι των πλέι οφ.

Το ματς είχε ένταση, νεύρα, συγκλονιστική εξέλιξη και ανατροπές και σε κάποια σημεία ήταν επεισοδιακό. Οι Γλυφαδιώτες είχαν προηγηθεί και με 6-4, 2.12 πριν από τη λήξη της δεύτερης περιόδου, αλλά στη συνέχεια, έχοντας χάσει με αποβολή με αντικατάσταση τρεις βασικούς παίκτες τους (διάβασε παρακάτω αναλυτικά τα του φύλλου αγώνα και την παρέμβαση της αστυνομίας), ο ΑΝΟΓ απώλεσε αρκετή από τη δύναμήτου και την ψυχολογία του. Έτσι ο Εθνικός, με κορυφαίους του Καρούντζο, Πρωτοψάλτη και Παπαδόγκωνα, επιθετικά, και τον τερματοφύλακά του Τζωρτζάτο σε καλή μέρα, έκανε την ανατροπή, βρέθηκε να προηγείται και με 8-6 και 10-7. Οι Γλυφαδιώτες μείωσαν, με πρωταγωνιστή τον Γιαννόπουλο, σε 10-9 -και κράτησαν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος-, είχα την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Σημειωτέον ότι και από τους δύο πάγκους έλειπαν οι τιμωρημένοι βασικοί προπονητές Κουντουδιός και Μάζης. Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα: "Στο 3.54 πριν από τη λήξη της β’ περιόδου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ο κ. Παπαναστασίου Αναστάσιος (παλιός αθλητής) διαμαρτυρόμενος προς τους διαιτητές, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα. Στο 0.07 πριν από τη λήξη της β’ περιόδου απεβλήθη με κόκκινη κάρτα ο έφορος του ΑΝΟΓ Βλοντάκης, για διαμαρτυρία. Στο 3.05 πριν από τη λήξη της β’ περιόδου, με εντολή του αλυτάρχη, ο αγώνας διεκόπη λόγω άρνησης αθλητών του ΑΝΟ Γλυφάδας να εξέλθουν του αγωνιστικού χώρου και συγκεκριμένα των Νο 5 Παπασηφάκης, Νο 6 Παπαναστασίου, Νο 11 Φωτόπουλος (είχαν αποβληθεί με αντικατάσταση) . Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας αποχώρησαν (σ.σ.: εξήλθαν του αγωνιστικού χώρου) και ο αγώνας συνεχίστηκε. Στο 3.47 πριν από τη λήξη της γ’ περιόδου απεβλήθη με κόκκινη κάρτα ο βοηθός προπονητή του Εθνικού Βενετόπουλος, για διαμαρτυρία.".

Με μια εκπληκτική ανατροπή στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Απόλλων Σμύρνης επιβλήθηκε με 9-8 του Πανιωνίου, μέσα στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, για την 17η αγωνιστική της Α1 Ανδρών και ξαναμπαίνει γερά στην υπόθεση - είσοδο στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Ελέγχοντας στο μεγαλύτερο διάστημα τον ρυθμό του αγώνα, οι Νεοσμυρνιώτες βρέθηκαν να προηγούνται με 8-6 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Κώστα Δήμου, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να ανεβάσει τη διαφορά στα τρία γκολ, όμως ο Μπργκούλιαν αστόχησε στο πέναλτι (5.27 πριν από το φινάλε). Σε εκείνο το σημείο η ομάδα του Γιάννη Κατρουζανάκη, με αντεπίθεση διαρκείας, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι με τους Δημοσθένη Δερμιτζάκη να μειώνει, τον Μοσκόφ να ισοφαρίζει 8-8 στο 4.46 πριν από τη λήξη και τον κορυφαίο του Απόλλωνα Παπάκο να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ (8-9), στο 2.40 πριν από την κόρνα.

Ο Υδραϊκός συνεχίζει την καλή του πορεία στο πρωτάθλημα και περνώντας νικηφόρα από το κολυμβητήριο του Ηρακλείου, όπου επιβλήθηκε του ΟΦΗ με 10-7, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, παραμένει στην 5η θέση της βαθμολογίας (καθώς ευνοείται στην ισοβαθμία με τον Απόλλωνα Σμύρνης).

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Υδραϊκού βελτίωσαν την άμυνά τους, έλεγξαν τον ρυθμό, είχαν και τον τερματοφύλακά τους Φλέγκα σε καλή μέρα, και επιβλήθηκαν δίκαια.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 0.01 πριν από τη λήξη του 1ου οκταλέπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο έφορος του ΟΦΗ Γιώργος Σπαγουλάκης για έντονη διαμαρτυρία. Στη συνέχεια και ενώ ήταν στην εξέδρα, συνέχισε να απευθύνεται στον διαιτητή Κατσώνη, λέγοντας:"Πρόσεχε, το παιχνίδι βιντεοσκοπείται. Είσαι άσχετος".

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-12

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-5, 3-3, 1-2.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Φλώρος Αμδ., Πολύζος, Νάστραν 3, Αγιωργούσης, Πετρόχειλος, Βουλγαράκης 1, Χαριτάκης, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης 1, Μαραγκουδάκης, Παπαδόπουλος Τρ., Πολογεώργης, Παπαμανωλιουδάκης 1, Τσιστράκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 4, Δελακάς, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Γαλανόπουλος, Πρέκας 1.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΠΑΟΚ 11-1

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 2-0, 3-1, 3-0.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης 1, Σαρτζετάκης 2, Βάσιτς 4, Χρυσοσπάθης 1, Γούβης, Αφρουδάκης, Καπετανάκης, Ποντικέας, Καπότσης 1, Γκιουβέτσης 1, Σολανάκης 1, Κουρουβάνης Δ., Δήμου, Καλογερόπουλος.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γαλανίδης, Σαρησάββας, Προσινικλής Ν., Σιώπας, Κουλούρης, Νάνος, Τσολακούδης, Μουρατίδης 1, Παυλίδης, Προσινικλής Π., Τίγκας, Τομάσεβιτς, Σιορδίλης, Τάτσης, Κεχαλάρης.

ΝΟ ΧΙΟΥ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 10-7

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-2, 4-5, 2-0.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Καραμπέτσος, Μιμίδης 2, Ρουστάμοφ 2, Τεσάνοβιτς, Μόκκας, Καρακάσης 1, Κανδιόγλου, Πανταζόπουλος 2, Παπούκας 2, Σωτηράκης, Καλογεράκος, Πέττας, Αϊβαλιώτης, Σωτηριανός, Καζάζης 1.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Νίκος Μαμούρης): Τσαλκάνης, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας, Αλαφραγκής 1, Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος, Κάκαρης 2, Αθανασίου, Τσαχιλίδης, Τρούλος 2, Σπηλιωτόπουλος, Γαβαλάς Ι., Κατσαγούνος, Λιαπάκης 2, Φυτάλης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 10-9

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-3, 3-1, 2-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Βενετόπουλος): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Κόχειλας Ν., Χονδροκούκης, Παπαγεωργίου, Παπαδόγκωνας 3, Καρούντζος 4, Φώσκολος, Μπεριστιάνος, Ξυλούρης, Σκληρός, Μανθογιάννης, Πρωτοψάλτης 3, Μπραϊμης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Ηρειώτης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης, Παπανικολάου, Αλεξίου 2, Παπασηφάκης, Παπαναστασίου 1, Γιαννόπουλος 5, Ρομπόπουλος, Χατζηγούλας 1, Αλβέρτης, Φωτόπουλος, Σκουμπάκης, Σαλτέρης, Λεμπέσης, Δουρίδας.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 8-9

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 4-3, 0-3.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Πρωτονοτάριος, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Περόπουλος, Κουτσιαλής 3, Μπργκούλιαν 1, Καλαϊτζής 1, Κουλιεράκης 1, Φαναριώτογλου 1, Παπαποστόλου, Σταυρόπουλος, Βέκκος, Ποταμιάνος 1, Μαντής, Δημακόπουλος, Παπαδόπουλος Δ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γρηγοριάδης, Μαυρωτάς Λ. 1, Μητρόπουλος, Φωκάς, Μοσκόφ 2, Καλιοράκης, Παπαδόπουλος Γ. 1, Λέκιτς 2, Παπάκος 2, Δερμιτζάκης Δ. 1, Δερμιτζάκης Χρ., Καστανάκης, Μιχαλόπουλος, Γιαννουρής.

ΟΦΗ - ΥΔΡΑΪΚΟΣ 7-10

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-4, 2-4, 1-1.

ΟΦΗ (Μάκης Βολτυράκης): Τσαβολάκης, Παπανικολάου 1, Κόκκινος, Σιράπογλου, Βασιλάκης, Γεωργόπουλος, Καλής 1, Πίσσας 1, Λεονταράκης 1, Κλήμος 3, Γιγουρτάκης, Ντάνκαν, Καβουσανός, Αλάτσης, Σπυριδάκης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Αλεβίζος, Μιτελούδης 1, Στελλάτος 1, Χατζηκυριακάκης 2, Τοράκης 2, Μπλάνης 1, Βιττέλας 1, Αργυρόπουλος Κ., Πάτερος, Χαραλαμπόπουλος, Αλαμάνος, Σολεϊμανιπάκ 2, Γραμματικός.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΝΟ Χίου – ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 10-7

ΝΟ Βουλιαγμένης – ΠΑΟΚ 11-1

Πανιώνιος – Απόλλων Σμύρνης 8-9

Εθνικός – ΑΝΟ Γλυφάδας 10-9

ΟΦΗ – Υδραϊκός 7-10

ΝΟ Χανίων – Ολυμπιακός 6-12

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 48

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 42

3. ΝΟ Χίου 30

4. Εθνικός 28

5. Υδραϊκός 25

6. Απόλλων Σμύρνης 25

……………………………………

7. ΠΑΟΚ 22

8. ΑΝΟ Γλυφάδας 21

……………………………………

9. Παλαιό Φάληρο 21

10. Πανιώνιος 16

11. ΝΟ Χανίων 16

12. ΟΦΗ 3

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΟΦΗ έχουν έναν (1) αγώνα λιγότερο (9/3)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10/3):

ΑΝΟ Γλυφάδας – Πανιώνιος

Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Βουλιαγμένης

ΠΑΟΚ – ΝΟ Χίου

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΝΟ Χανίων

Ολυμπιακός – ΟΦΗ

Υδραϊκός – Εθνικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ