ΠΟΛΟ

Με υπογραφή Έγκενς το Κύπελλο στον Ολυμπιακό, 14-11 τη Βουλιαγμένη

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018 / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ -  ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018 / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI

Το πρώτο ιστορικό Κύπελλο στο πόλο των γυναικών κατέληξε στον Ολυμπιακό ο οποίος επιβλήθηκε με 14-11 επί της Βουλιαγμένης στον τελικό του Stoiximan.gr Final 4.

Με την Μόνικα Έγκενς να πετυχαίνει δύο καθοριστικά τέρματα στην τέταρτη περίοδο και τη Διαμαντοπούλου να ανεβάζει την αποδοσή της ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 14-11 επί της Βουλιαγμένης στον τελικό του Stoiximan.gr Final 4 στο πόλο γυναικών.

Οι δύο ομάδες προσέφεραν ένα εξαιρετικό από πλευράς διακύμανσης του σκορ τελικό σε όλους τους φίλους του αθλήματος.

Πολλά λάθη, άμυνες που στο μεγαλύτερο διάστημα του τελικού δεν ήταν στο επίπεδο που έπρεπε, αλλά και ορισμένες εντυπωσιακές φάσεις συμπεριλάμβανε η αναμέτρηση. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του ο αγώνας ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Εκεί όμως που κρίθηκαν όλα μίλησαν δύο παίκτριες του Ολυμπιακού. Η Χρυσή Διαμαντοπούλου απέκρουσε ένα κρίσιμο πέναλτι της Κούλχαας και η Μόνικα Έγκενς πέτυχε δύο τέρματα για να δώσουν τον τίτλο στις ερυθρόλευκες.

Από την άλλη μεγάλο ματς έκανα Ξενάκη και Χυδηριώτη που πέτυχαν από τρία τέρματα, ενώ τόσο η Κούλχαας όσο και η Νιχάις βοήθησαν στο σκοράρισμα.

Το ματς: Η Βουλιαγμένη ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στον τελικό και με δύο σχεδόν ίδια τέρματα κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 χάρη στα γκολ των Πάτρα και Ξενάκη. Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και με τις Αβραμίδου και Βασιλική Πλευρίτου να σκοράρουν έφερε τον τελικό στα ίσα πριν η Χυδηριώτη στον παραπάνω διαμορφώσει το τελικό 3-2 της πρώτη περιόδου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο είχαμε καταιγισμό τερμάτων αφού συνολικά σημειώθηκαν εννέα γκολ! Οι άμυνες των δύο ομάδων είχαν πάει περίπατο και για αυτό σχεδόν σε κάθε επίθεση είχαμε την επίτευξη ενός τέρματος με τις δύο ομάδες σε εκείνο το σημείο του αγώνα να έχουν απόλυτη ευστοχία στην παίκτρια παραπάνω. Ο Ολυμπιακός με τέρμα της Έγκενς κατάφερε να περάσει μπροστά για πρώτη φορά στο σκορ 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου, όμως η Ξενάκη διαμόρφωσε το 7-7 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ και για να πάρει κάποια προβάδισμα δύο τερμάτων έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου όταν η Μαργαρίτα Πλευρίτου από κοντά έκανε στην παίκτρια παραπάνω το 11-9. Η χαρά των ερυθρόλευκων κράτησε όμως λίγο αφού στην τελευταία επίθεση η Νιχάις μείωσε και πάλι τη διαφορά στο ένα τέρμα.

Έτσι, όλα κρίθηκαν στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο. Για την ακρίβεια όλος ο τελικός παίχτηκε σε περίπου ένα λεπτό. Η Ελευθερία Πλευρίτου έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό και στην επόμενη φάση η Βουλιαγμένη κέρδισε πέναλτι το οποίο ήταν και η τρίτη αποβολή για την Ασημάκη. Η εξαιρετική στο τέταρτο οκτάλεπτο Διαμαντοπούλου απέκρουσε το πέναλτι της Κούλχαας, ενώ αλλοίωσε και το σουτ της Χυδηριώτη που κατέληξε στο δοκάρι.

Τότε ανέλαβε δράση η Μόνικα Έγκενς. Η αθλήτρια από τον Καναδά με δύο προσωπικά τέρματα έδωσε προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων στον Ολυμπιακό κάνοντας το 14-10! Με περίπου τρία λεπτά να απομένουν το μόνο που κατάφεραν τα κορίτσια του ΝΟΒ ήταν να μειώσουν στο τελικό 14-11 με την Νιχάις.

Θυμηθείτε το LIVE του τελικού

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 14-11

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 5-4, 4-3, 3-1

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Χ. Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Έγκενς 4, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου 1, Έμολο 1, Β. Πλευρίτου 1, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτσάκη 1, Κωνσταντοπούλου, Φουντωτού

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Κούβδου, Νιχάις 2, Χυδηριώτη 3, Τζελέπη, Κωτσιά, Ξενάκη 3, Μαυρωτά, Πάτρα 1, Κούλχαας 2, Β. Διαμαντοπούλου, Κοκκινάκη, Αντωνιάδη, Κοτσιώνη, Π. Νίνου, Ε. Νίνου

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ