ΠΟΛΟ

Με το απόλυτο στο Βελιγράδι

Με το απόλυτο στο Βελιγράδι

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών "καθάρισε" και την Πορτογαλία με 22-3 και πήρε ως πρώτη την πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Για ένα οκτάλεπτο απασχόλησε η Πορτογαλία την Ελλάδα. Η εθνική μας ξεκίνησε νωθρά στον αγώνα, αλλά στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα ρυθμό και επικράτησε με 22-3 επί των διοργανωτών κατακτώντας την πρώτη θέση στον προκριματικό όμιλο.

Τα κορίτσια της εθνικής προηγήθηκαν με ένα γκολ από τη Ρουμπέση για να απαντήσει η Σαρμέντο. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ την εθνική μας για να τελειώσει το πρώτο οκτάλεπτο με το σκορ στο 2-1.

Από εκεί και πέρα ο αγώνα δεν χρίζει καμίας κριτικής αφού η διαφορά δυναμικότητας ήταν τέτοια που επέτρεψε στην εθνική ομάδα να ξεφύγει στο σκορ. Μάλιστα, η διαφορά που υπήρχε έδωσε την ευκαιρία στον Γιώργο Μορφέση να κάνει διάφορες δοκιμές.

Το τελικό 22-3 βρήκε και τις δύο ομάδες ικανοποιημένες, αφού η Ελλάδα πήρε την πρώτη θέση στον προκριματικό όμιλο με τους Πορτογάλους να τερματίζουν στη δεύτερη.

Ελλάδα - Πορτογαλία 22-3

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-7, 1-6, 0-7

Ελλάδα: Ρουμπέση 1, Ασημάκη 5, Τσουκαλά 1, Αβραμίδου 1, Β. Διαμαντοπούλου 5, Ξενάκη 3, Ε. Πλευρίτου 2, Κοτσια 2, Μ. Πλευρίτου 2

Πορτογαλία: Ρεμπόκο 2, Μάτος 1

Περιμένοντας την κλήρωση

Μετά τη νίκη επί της Πορτογαλίας η εθνική μας εξασφάλισε και την πρώτη θέση στον προκριματικό κάτι που την βάζει στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τη Γερμανία η οποία ήταν πρώτη στο άλλο προκριματικό γκρουπ.

Έτσι, πλέον γνωρίζουμε όλα τα επίπεδα δυναμικότητας με τα κορίτσια του Μορφέση να έχουν δύσκολη αποστολή. Στα πρώτα τρία γκρουπ δυναμικότητας βρίσκονται Ισπανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σερβία, Ιταλία και Ρωσία. Από εκεί και πέρα οι ομάδες που είναι στο 5ο και το 6ο επίπεδο δεν τρομάζουν σε καμία περίπτωση και λογικά θα αποτελέσουν το σάκο του μποξ για τις υπόλοιπες

Η κλήρωση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου στο Βελιγράδι.

Γυναίκες

1ο επίπεδο: Ισπανία, Ολλανδία

2ο επίπεδο: Ουγγαρία, Σερβία

3ο επίπεδο: Ιταλία, Ρωσία

4ο επίπεδο: Ελλάδα, Γερμανία

5ο επίπεδο: Γαλλία, Πορτογαλία

6ο επίπεδο: Τουρκία, Κροατία

Η τελική βαθμολογία της δεύτερης προκριματικής φάσης

Ελλάδα 18

Πορτογαλία 12

Κροατία 6

Ελβετία 0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ