ΠΟΛΟ

Μαυρωτάς: "Να βγει στην πισίνα η εμπειρία"

Μαυρωτάς: "Να βγει στην πισίνα η εμπειρία"
INTIME SPORTS

Ο βουλευτής, Γιώργος Μαυρωτάς, μίλησε στον Sport 24 Radio 103,3 και στην εκπομπή “Τα μάτια σου 24” για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και την Κροατία.

Ο βουλευτής, Γιώργος Μαυρωτάς, μίλησε στον Sport 24 Radio 103,3 και στην εκπομπή “Τα μάτια σου 24” για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Καζάν και τον σημερινό (6/8) αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, την Κροατία.

Για την Εθνική: “Κόντρα στην Αυστραλία η Εθνική έδειξε ότι δεν τα παρατάει ποτέ. Οι παίκτες δεν πανικοβλήθηκαν. Έδειξαν ότι αγωνιστικά έχουν ενηλικιωθεί και πλέον η ομάδα μπορεί να πλασάρεται μέσα στις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος με αξιώσεις. Αυτό έχει να κάνει και με την συγκεκριμένη φουρνιά και με τον προπονητή. Ο Θοδωρής Βλάχος μπορεί να είναι νέος στην Εθνική, αλλά είναι μπαρουτοκαπνισμένος στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Επιπρόσθετα, για μένα αποτελεί ευχάριστη έκπληξη ο τερματοφύλακας της ομάδας ο Φλέγκας. Είναι συμπαίκτης μου στον Υδραϊκό και τώρα τον βλέπω να είναι φύλακας – άγγελος της Εθνικής”.

Για την Κροατία, αντίπαλο της Εθνικής στα ημιτελικά: “Το παιχνίδι της μοιάζει με της Ιταλίας, αλλά έχει καλύτερη ποιότητα παικτών. Έχει επίσης καλύτερη κουλτούρα για το άθλημα και ξέρει πως να διαχειριστεί καταστάσεις. Δεν είναι αήττητη. Αυτή είναι το φαβορί αλλά με ποσοστό 55-45. Οι παίκτες της Εθνικής, που αγωνίζονται στον Ολυμπιακό έχουν παίξει με κροατικές ομάδες. Υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία στα παιδιά και εύχομαι αύριο αυτό να φανεί στην πισίνα”.

Για τους νέους αθλητές: “Αυτό που κρατάει ζωντανό το πόλο είναι η παράδοση που έχει δημιουργηθεί. Το πόλο δεν είναι πλέον πένα εκκεντρικό πόλο για να ασχοληθεί ένα παιδάκι με αυτό. Έχει το κολύμπι, αλλά και την μπάλα που το κάνει ομαδικό και μπορεί ένα παιδάκι να παίξει με τους φίλους του. Είναι καλό ότι και από τις μικρές κατηγορίες υπάρχει υλικό για να ενισχύσει τις μεγάλες εθνικές ομάδες και το είδαμε στο Μπακού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ