ΠΟΛΟ

Μαυρωτάς: "Ευχαριστούμε παιδιά..."

Μαυρωτάς: "Ευχαριστούμε παιδιά..."
INTIME SPORTS

Ο βουλευτής του Ποταμιού και άλλοτε άσος του πόλο, Γιώργος Μαυρωτάς, μοιράζεται την χαρά του για την τεράστια επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Καζάν.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς υπηρέτησε την ελληνική υδατοσφαίριση για πάρα πολλά χρόνια, αποτελώντας έναν από τους σπουδαιότερους πολίστες που έβγαλε η χώρα μας. Πλέον, από το μετερίζι της πολιτικής ως βουλευτής του Ποταμιού, δεν ξεχνάει όμως τις... ρίζες του. Έτσι, λοιπόν, μοιράζεται την χαρά του για την τεράστια επιτυχία της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Καζάν.

Αναλυτικά το μήνυμα του Γιώργου Μαυρωτά:

Ευχαριστούμε παιδιά…

Μόλις τελείωσα τους πανηγυρισμούς είπα να γράψω ένα μικρό κειμενάκι για τα «μικρά μου αδελφάκια», έτσι τα βλέπω τα παιδιά της εθνικής ομάδας πόλο που μόλις κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και ταυτόχρονα πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Μικρά αδελφάκια» που όμως μας έχουν ξεπεράσει κι έχουν ανεβάσει το άθλημά μας ψηλότερα από κει που τους το παραδώσαμε. Είμαι περήφανος, όχι τόσο για την επιτυχία, αλλά γιατί είδα στα πρόσωπά τους ζωγραφισμένη την προσπάθεια, την αγωνία, την επιμονή, τον χαρακτήρα που έδειξαν. Δεν τα παράτησαν σε καμία στιγμή, κάλυψαν ο ένας τον άλλον, δεν έβαλε κανένας τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Τα ίδια θα ίσχυαν ακόμα κι αν παρ’ όλα αυτά δεν έπαιρναν μετάλλιο, απλώς τότε δεν θα τα διάβαζε κανείς. Ευτυχώς ή δυστυχώς η επιτυχία φωνάζει πιο δυνατά…

Μην ξεγελιέστε, η επιτυχία τους αυτή δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου θαυματουργού ελληνικού DNA. Πιστέψτε με, είναι μόνο αποτέλεσμα αξιοκρατίας, σκληρής δουλειάς, οργάνωσης και ομαδικότητας. Χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα σε κάθε συλλογική προσπάθεια, είτε αγώνας πόλο είναι αυτός είτε αγώνας επιβίωσης ενός έθνους. Σήμερα μάλιστα που η ελληνική κοινωνία περνάει μια πολυδιάστατη κρίση πρέπει να αντλεί παραδείγματα από αυτές τις συμπεριφορές των παιδιών μας που χωρίς προβολή, χωρίς ιδανικές συνθήκες προσπαθούν για το καλύτερο μακριά από εγωισμούς, μεμψιμοιρίες και μιζέριες.

Ελπίζουμε η Πολιτεία με αφορμή τις τελευταίες επιτυχίες εν μέσω κρίσης να δει τον αθλητισμό του στην πραγματική του διάσταση, να δώσει κίνητρα και να σπρώξει όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά σε αυτό το μεγάλο σχολείο, γιατί μόνο κερδισμένη θα βγει η κοινωνία μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ