ΠΟΛΟ

Μασμανίδης και Τζαβάρας στην κορυφή του NCAA

Μασμανίδης και Τζαβάρας στην κορυφή του NCAA

Το Μπέρκλεϊ κατέκτησε το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ (NCAA), μιας κι επικράτησε του USC με 11-8. Πρωταγωνιστές για τους πρωταθλητές οι Οδυσσέας Μασμανίδης και Βασίλης Τζαβάρας.

Εξαιρετική εμφάνιση απ' το Μπέρκλεϊ των Οδυσσέα Μασμανίδη και Βασίλη Τζαβάρα, μιας και στον τελικό του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ (NCAA) επιβλήθηκε με 11-8 του USC στην παράταση (7-7 κανονική διάρκεια). Αυτό σημαίνει ότι έβαλαν κι αυτοί τα ονόματά τους στη λίστα με τους Έλληνες τροπαιούχους στο κορυφαίο αμερικανικό πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφορά των δύο ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Ο Μασμανίδης έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του 2:57 πριν το φινάλε (7-6). Μάλιστα, ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι στην παράταση, με το οποίο το Μπέρκλεϊ πήρε προβάδισμα 9-8. Απ' την πλευρά του, ο Τζαβάρας έκανε εξίσου καλή εμφάνιση, χωρίς, όμως, να σκοράρει.

Το USC ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, δείχνοντας απ' την αρχή ότι θέλει τη νίκη. Προηγήθηκε με 2-0 απ' την πρώτη περίοδο, ενώ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά δύο τερμάτων (3-1). Οι ενδείξεις του πρώτου ημιχρόνου έδειχναν ότι το σκορ θα κινηθεί σε... χαμηλά νερά, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε πράξη. Οι επιθέσεις βρήκαν ρυθμό και "χάρισαν" εκπληκτικό παιχνίδι σε όσους το παρακολούθησαν. Στο τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου Μπέρκλεϊ και USC αναδείχθηκαν ισόπαλες (7-7) κι ο τίτλος κρίθηκε στην παράταση.

Το 7-7 έγινε γρήγορα 8-8, όταν ο ο Μασμανίδης κέρδισε πέναλτι με ωραία κίνηση απ' τον φουνταριστό. Ο Σάουθ σκόραρε κι έκανε το 9-8, ενώ δύο ακόμη γκολ των Κούπιντο και Σίμσακ διαμόρφωσαν το τελικό 11-8.

Μασμανίδης και Τζαβάρας στην κορυφή του NCAA

Μπέρκλεϊ – USC 11-8 παρ., κ.δ. 7-7 (0-2, 1-1, 2-2, 4-2, παρ. 4-1)

Μπέρκλει: Σίμσκακ 3, Χούπερ 2, Κούπιντο 2, Καρνίλια 1, Νόιμαν 1, Μασμανίδης 1, Σάουθ 1

USC: Μάιερς 2, Γουόλτερς 2, Ντ’Σα 1, Μορέλι 1, Έντουαρντς 1, Ντάνσταν 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ