ΠΟΛΟ

Λύγισε στον τελικό Ολυμπιακός, ήττα με 13-11 από την Ντουναϊβάρος

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018 / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ -  ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ.  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018 / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να επιστρέψει από το Ματαρό με το LEN Trophy στις αποσκευές της αφού ηττήθηκε με 13-11 από την Ντουναϊβάρος. Παράπονα από τη διαιτησία έχουν οι ερυθρόλευκες.

Σε έναν τελικό με πολλά γκολ και κόντρα σε μία ομάδα η οποία φέτος έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής (ειδικά στα προημιτελικά με την Οριζόντε Κατάνια) ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 13-11 από την Ντουναϊβάρος.

Οι ερυθρόλευκες ήταν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πίσω στο σκορ, κατάφεραν να καλύψουν διαφορά τριών τερμάτων με συνοπτικές διαδικασίες, όμως στο τέλος δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη.

Κομβική ήταν η φάση δύο λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης όταν με το σκορ στο 12-11 υπέρ της Ντουναϊβάρος χρέωσαν με επιθετικό φάουλ την Ασημάκη, ενώ κανονικά θα έπρεπε να υποδείξουν πέναλτι.

Το ματς: Ο τελικός ήταν αλλοπρόσαλλος από τα πρώτα του λεπτά και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο πρώτο οκτάλεπτο σημειώθηκαν οκτώ τέρματα (τέσσερα για κάθε ομάδα). Οι Μαγυάρες ήταν εκείνες που κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ με δύο τέρματα στο δεύτερο οκτάλεπτο. Πρώτα η Γκαρντά και στη συνέχεια η Εμτσούνου έκαναν το 6-4 για να μειώσει προσωρινά η Αβραμίδου στο γκολ πριν η Σιλάνγκι κάνει το τελικό 5-7 του πρώτου ημιχρόνου.

Η Σιλάνγκι στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στην ομάδα της (5-8) το οποίο και έμεινε μέχρι το 6-9. Η Σταματοπούλου πήρε τη θέση της Διαμαντοπούλου και η άμυνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε. Έτσι, οι ερυθρόλευκες με τέρματα από τις Έγκενς, Αβραμίου και Έμολο έφεραν τον τελικό στα ίσα πριν η Γκάρντα κάνει το 10-9 του τρίτου οκταλέπτου.

Η Έγκενς κατάφερε να φέρει τον τελικό στα ίσα και στη συνέχεια η Γκάρντα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και η Γκουρισάτι στην κόντρα έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα της. Η Ασημάκη κέρδισε το πέναλτι με τρία λεπτά να απομένουν και η Έμολο μείωσε σε 12-11.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε τις άμυνες, αλλά στην επίθεση δεν μπόρεσε να σκοράρει με τους διαιτητές να πιστώνονται το λάθος σφύριγμα τους στη φάση με την Ασημάκη που αναφέραμε παραπάνω. Έτσι, η Γκουρισάτι 33'' πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 13-11, αφού το τέρμα της Έγκενς 11'' πριν το τέλος του αγώνα ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ.

Θυμηθείτε το LIVE του τελικού

Ολυμπιακός - Ντουναϊβάρος 11-13

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 1-3, 4-3, 2-3

Ολυμπιακός: Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Έγκενς 3, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 4, Ασημάκη 1, Μ. Πλευρίτου, Έμολο 2, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά, Μυριωκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Ντουναϊσβάρος: Κις, Σίλαγκι 3, Βάλι, Γκουρισάτι 2, Χάρβατ, Μαχιέ 1, Λούκα, Γκάρντα 4, Ζίγκλερ 1, Μπρεζόβσκι, Εμτσούνου 2, Άαρτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ