ΠΟΛΟ

Λοράντος: "Ένα ενιαίο οικοδόμημα οι Εθνικές ομάδες"

Λοράντος: "Ένα ενιαίο οικοδόμημα οι Εθνικές ομάδες"
EUROKINISSI

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Εθνικής ομάδας των Νέων Ανδρών έκανε ο Τεό Λοράντος. Στόχος του είναι να μεταλαμπαδεύσει στους νεαρούς αθλητές τη φιλοσοφία της Εθνικής ομάδας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Εθνικής ομάδας των Νέων Ανδρών έκανε ο Τεό Λοράντος. Ο πρώην διεθνής αθλητής τόνισε ότι στόχος του είναι να μεταλαμπαδεύσει στους νεαρούς αθλητές τη φιλοσοφία της Εθνικής ομάδας, για την οποία επισήμανε πως είναι ένα οικοδόμημα από τις μικρότερες ηλικιακά ομάδες μέχρι και αυτήν των ανδρών.

Παράλληλα απέφυγε να θέσει στόχους για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου πριν μιλήσει με τους αθλητές του, δηλώνοντας πως συνολική του προσπάθεια είναι να πάει ένα βήμα μπροστά την καλή δουλειά των προκατόχων του.

"Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην Εθνική ομάδα μέσα φυσικά από άλλο πόστο, αυτό του προπονητή της Εθνικής ομάδας των Νέων Ανδρών. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΚΟΕ, κ. Διαθεσόπουλο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό με αυτήν την επιλογή. Θεωρώ τη θέση του προπονητή της Εθνικής ομάδας νέων ανδρών νευραλγική και έχω ως στόχο να συνεχίσω και να πάω ένα βήμα πιο μπροστά την καλή δουλειά των προκατόχων μου".

Για τους στόχους που θα θέσει με την Εθνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου: "Δε θα ήθελα να μιλήσω για στόχους πριν μιλήσω πρώτα με τους αθλητές μου. Συνολικός στόχος είναι να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, αλλά περισσότερα θα μπορέσουμε να πούμε αφού μιλήσω μαζί τους".

Για την εμπειρία του ως παίκτη στις Εθνικές ομάδες και τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στους νεαρούς αθλητές: "Έχω περάσει από τις Εθνικές ομάδες και είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να δουλέψω με τη νέα γενιά αθλητών. Θα ήθελα να τους μεταλαμπαδεύσω την παιδεία και την φιλοσοφία που χρειάζεται για να βρεθούν και στο επόμενο επίπεδο, αυτό της Εθνικής ανδρών. Άλλωστε αυτό είναι που πρέπει να κάνουν οι προπονητές στις μικρότερες ηλικιακά Εθνικές ομάδες. Να βάζουν τους αθλητές στη φιλοσοφία της Εθνικής ομάδας, ώστε αυτοί να είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν στο υψηλότερο επίπεδο".

Για τις επιτυχίες που έχουν οι μικρότερες ηλικιακά Εθνικές ομάδες και το αντίκρισμα που έχουν στην Εθνική ανδρών: "Οι Εθνικές ομάδες έχουν πετύχει πολύ σημαντικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, τόσο σε επίπεδο ηλικιακών, όσο και σε επίπεδο ανδρών, όπου είναι πάντα πιο δύσκολη η διάκριση. Τα βήματα που έχουν γίνει προς τα μπροστά είναι σημαντικά. Θεωρώ ότι οι Εθνικές ομάδες είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Είμαστε ένα ενιαίο οικοδόμημα. Στην Εθνική ομάδα πρέπει να υπάρχει πάντα ένα δυνατό team ανεξαρτήτως προσώπων. Σήμερα είμαι εγώ ο προπονητής και θέλω να αφήσω στους επόμενους μια σημαντική παρακαταθήκη στην παιδεία και τη νοοτροπία των αθλητών. Η συνεργασία με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας των ανδρών, Θοδωρή Βλάχο, όσο και με αυτούς των μικρότερων ηλικιακά Εθνικών, Δημήτρη Κραβαρίτη και Νίκο Βενετόπουλο είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει για να κάνουν όλες οι ομάδες το βήμα παραπάνω".

Έχοντας δουλέψει ως προπονητής σε σωματεία όπως ο ΝΟ Βουλιαγμένης και ο Παναθηναϊκός απάντησε για τις διαφορές με την θέση ενός προπονητής συλλόγου: "Ο ομοσπονδιακός προπονητής πρέπει να είναι προπονητής για όλους τους αθλητές. Αυτήν είναι η φιλοσοφία στην οποία θέλω να μπω και να περάσω στους αθλητές".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ