ΠΟΛΟ

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, 16-7 τον συμπολίτη Εθνικό

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΤΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΘΝΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΤΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την προέλαση του στην Α1 πόλο των ανδρών επικρατώντας με 16-7 του Εθνικού, όμως στις υπόλοιπες θέσεις γίνεται μεγάλη μάχη.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το απόλυτο των νικών στην Α1 Ανδρών της υδατοσφαίρισης, καθώς επικράτησε εύκολα και επί του συμπολίτη και τυπικά γηπεδούχου Εθνικού, με 16-7, στο κολυμβητήριο του Πειραιά για την 13η αγωνιστική της Α1 Ανδρών.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν 12 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής και με έναν αγώνα λιγότερο (αυτόν με τον ΟΦΗ) από τους υπόλοιπους.

Τα βρήκε σκούρα στο ξεκίνημα του αγώνα του με τον ΝΟ Χανίων, στο κολυμβητήριο του Λαιμού, ο ΝΟ Βουλιαγμένης και χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή και να επιβάλει το ρυθμό του στα δυο τελευταία οκτάλεπτα για να φτάσει τελικά στη νίκη με 11-7 (στο πλάισιο της 13ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών), που την διατηρεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι Χανιώτες αιφνιδιάσαν και προηγήθηκαν 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο και στη συνέχεια με 5-2. Το ημίχρονο έληξε με 5-4 υπέρ του ΝΟ Χανίων. Στη συνέχεια οι παίκτες του Κώστα Λούδη βρήκαν το καλό τους εαυτό και με ξέσπασα στο τρίτο οκτάλεπτο εξασφάλισαν τη νίκη, που την κράτησαν μέχρι το φινάλε.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

* Ο Τίγκας σε προσπάθεια του κόντρα στον Απόλλωνα

Πήρε φόρα ο ΠΑΟΚ και μετά από ένα αρνητικό σερί που το τελείωσε την προηγούμενη αγωνιστική, φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον σε ανοδική πορεία που φιλοδοξεί να τον οδηγήσει -γιατί όχι- ακόμα και στα πλέι οφ. Στο πλαίσιο αυτό ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, καθώς επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 7-6 κάνοντας, μάλιστα, την ανατροπή στο φινάλε (δηλαδή με τον ίδιο τρόπο που είχε χάσει από αυτόν στο Ποσειδώνιο στον πρώτο γύρο).

Ο Απόλλων πήρε ένα προβάδισμα δύο γκολ από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, φάνηκε να έχει τον έλεγχο και προηγείτο με 6-4 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, που πέτυχε ένα σερί 3-0 και πέρασε μπροστά παίρνοντας τελικά τη νίκη με 7-6. Το νικητήριο γκολ πέτυχε η Σαρησάββας, 2.32 πριν από τη λήξη του παιχνιδιού, αφού οι υπόλοιπες προσπάθειες των δύο ομάδων μέχρι το φινάλε δεν βρήκαν στόχο.

Με γκολ του Κώστα Κάκαρη στο 2.57 πριν από τη λήξη του ματς, το Παλαιό Φάληρο πήρε μεγάλη νίκη μέσα στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας, επί του ΑΝΟΓ με 8-7, για την 13η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, παίρνοντας και τη ρεβάνς για την ήττα του στον πρώτο γύρο στην έδρα του.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη με τις δύο ομάδες να μοιράζονται εντυπώσεις. Σε πολύ καλή ημέρα βρέθηκε για το Παλαιό Φάληρο ο Νίκος Γαρδίκας, ενώ και οι έμπειροι Τσαλκάνης (στο τέρμα), Θεοδωρόπουλος και Γιάννης Γαβαλάς συνέβαλαν τα μέγιστα στην επικράτηση της ομάδας τους, χωρίς να υστερήσει κανείς. Από τη μεριά του ΑΝΟ Γλυφάδας εκπληκτική ήταν η απόδοση του Σκουμπάκη που πέτυχε 4 γκολ και κράτησε ζωντανή την ομάδα του.

Στις δύσκολες έδρες φαίνεται ότι τα πάει καλύτερα ο Υδραϊκός και το απέδειξε στη Χίο. Η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη πήρε μια σπουδαία νίκη μέσα στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας με 4-3 επί του ΝΟ Χίου, για την 13η αγωνιστική της Α1 Ανδρών και βελτίωσε τη θέση του στη βαθμολογία, κάνοντας, μάλιστα στο τέλος την απόλυτη ανατροπή.

Το ματς ήταν μέτριο με λίγες καλές φάσεις και άστοχες προσπάθειες, εξ ου και το μικρό σκορ. Οι Χιώτες βρέθηκαν να προηγούνται με 3-2 στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτα, αλλά με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του τέταρτου, ένα του Στελλάτου στο 2.03 πριν από τη λήξη και ένα του Γραμματικού, 1.07 πριν από το τέλος, χάρισαν μια τεράστια νίκη στην ομάδα της Ύδρας. Και τα δύο γκολ σημειώθηκαν σε παίκτη παραπάνω, με τον Υδραϊκό μέχρι εκείνη τη στιγμή να μην έχει σκοράρει σε αυτόν τον τομέα.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

* Δύο τέρματα πέτυχε ο Κουτσιαλής κόντρα στον ΟΦΗ

Ο Πανιώνιος επικράτησε εύκολα του ουραγού ΟΦΗ με 10-2 στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης για την 13η αγωνιστική της Α1 Ανδρών και επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Οι κυανέρυθροι επέβαλαν το ρυθμό τους από το ξεκίνημα μέχρι το φινάλε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΟΦΗ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο τέλος της πρώτης περιόδου (0.46) και ισοφάρισε σε 1-1 και μετά ξανασκόραρε λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα (0.37 πριν από την κόρνα) μειώνοντας σε 9-2, ενώ στο 0.29 ο κορυφαίος του Πανιωνίου Βέκκος έκανε το τελικό 10-2.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-16

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-4, 4-3, 0-5.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης, Θαλασσσινός 2, Κόχειλας Ν., Χονδροκούκης, Παπαγεωργίου, Παπαδόγκωνας, Καρούντζος 1, Φώσκολος 1, Μπεριστιάνος 2, Ξυλούρης, Σκληρός, Πιτούλης, Πρωτοψάλτης 1, Μπραϊμης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανόπουλος, Μυλωνάκης 2, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 5, Νικολαϊδης 2, Δερβίσης 1, Μουρίκης, Γούνας 3, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Χαλυβόπουλος, Δαλμάρας, Πρέκας 1, Γαβαλάς Σπ.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 11-7

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 3-1, 5-1, 2-1.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Ξανθόπουλος, Κουρουβάνης Ν., Βάσιτς 3, Χρυσοσπάθης, Γούβης 1, Αφρουδάκης 1, Καπετάκης 1, Ποντικέας 1, Καπότσης 2, Γκιουβέτης, Σολανάκης 2, Κουρουβάνης Δ., Δήμου, Καλογερόπουλος.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Φλώρος Ανδ., Πολύζος, Νάστραν 1, Αγιωργούσης, Πετρόχειλος, Βουλγαράκης 2, Χαριτάκης 1, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης 2, Μαραγκουδάκης, Μαζοκοπάκης, Πολογεώργης, Αβέρκα 1, Χάλαρης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΟΚ 6-7

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-2, 1-2, 1-3.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γρηγοριάδης, Μαυρωτάς Λ., Ματαράγκας, Φωκάς 1, Μόσκόφ 2, Καλιοράκης, Παπαδόπουλος Γ., Λέκιτς 3, Παπάκος, Δερμιτζάκης Δ., Δερμιτζάκης Χρ., Καστανάκης Μιχαλόπουλος, Γιαννουρής.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γαλανίδης, Σαρησάββας 1, Ζάτοβιτς, Προσινικλής Π., Κουλούρης, Σιώπκας, Τσολακούδης 3, Μουρατίδης, Παυλίδης, Προσινικλής Π., Τίγκας, Τομάσεβιτς 3, Σιορδίλης, Τάτσης, Κεχαλάρης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 7-8

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-2, 3-1, 1-3.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης, Παπανικολάου 1, Αλεξίου, Παπασηφάκης, Παπαναστασίου 1, Γιαννόπουλος 1, Ρομπόπουλος, Χατζηγούλας, Αλβέρτης, Φωτόπουλος, Σκουμπάκης 4, Σαλτέρης, Λεμπέσης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Νίκος Μαμούρης): Τσαλκάνης, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 2, Αλαφραγκής, Κουρλιάφτης 1, Θεοδωρόπουλος 1, Κάκαρης 1, Αθανασίου, Τσαχειλίδης 1, Φυτάλης, Σπηλιωτόπουλος, Γαβαλάς Ι. 2, Κατσαγούνος, Λιαπάκης, Παζαΐτης.

ΝΟ ΧΙΟΥ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ 3-4.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 1-0, 2-1, 0-2.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Καραμπέτσος, Μιμίδης 1, Ρουστάμοφ 1, Τεσάνοβιτς 1, Καλαργυρός, Καρακάσης Ν., Κανδιόγλου, Πανταζόπουλος, Παπούκας, Μαρουλάς, Καλογεράκος, Πέττας, Αϊβαλιώτης, Σωτηριάνος, Καζάζης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Αλεβίζος, Μιτελούδης, Στελλάτος 1, Χατζηκυριακάκης, Τοράκης, Μπλάνης, Βιτέλλας, Αργυρόπουλος, Πάτερος, Χαραλαμπόπουλος 2, Αλαμάνος, Μιγόπουλος, Γραμματικός 1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΦΗ 10-2

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-0, 3-0, 3-1.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Πρωτονοτάριος, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Περόπουλος, Κουτσιαλής 2, Μπργκούλιαν 1, Κουλιεράκης 2, Καλαϊτζής 1, Φαναριώτογλου, Παπαποστόλου 1, Σταυρόπουλος, Βέκκος 3, Ποταμιάνος, Μαντής, Δημακόπουλος, Παπαδόπουλος Δ.

ΟΦΗ (Μάκης Βολτυράκης): Τσαβολάκης, Παπανικολάου, Αλάτσης, Τσικβινίτζε, Βασιλάκης 1, Γεωργόπουλος, Καλής, Πίσσας 1, Λεονταράκης, Κλήμος, Γιγουρτάκης, Σιράπογλου, Καβουσάνος, Σπυριδάκης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 13ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ 6-7

ΝΟ Βουλιαγμένης - ΝΟ Χανίων 11-7

Πανιώνιος - ΟΦΗ 10-2

ΑΝΟ Γλυφάδας - Παλαιό Φάληρο 7-8

ΝΟ Χίου - Υδραϊκός 3-4

Εθνικός - Ολυμπιακός 7-16

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 36

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 33

3. Εθνικός 24

-. ΝΟ Χίου 24

5. Απόλλων Σμύρνης 19

6. ΑΝΟ Γλυφάδας 18

……………………………………

7. Παλαιό Φάληρο 17

8. Πανιώνιος 16

……………………………………

9. Υδραϊκός 15

10. ΠΑΟΚ 13

11. ΝΟ Χανίων 9

12. ΟΦΗ 3

* Ολυμπιακός και ΟΦΗ έχουν ένα ματς λιγότερο.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3/2)

ΟΦΗ – ΝΟ Βουλιαγμένης

ΝΟ Χανίων - ΝΟ Χίου

Υδραϊκός – Απόλλων Σμύρνης

ΠΑΟΚ – ΑΝΟ Γλυφάδας

Παλαιό Φάληρο – Εθνικός

Ολυμπιακός – Πανιώνιος

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ