ΠΟΛΟ

Ξέφυγαν Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΧΑΝΙΑ / Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΤΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΧΑΝΙΑ / Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΤΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη αποσπάστηκαν από τις υπόλοιπες ομάδες στην Α1 πόλο των ανδρών μετά το τέλος της 6ης αγωνιστικής.

Με ένα "καταιγισμό πυρών" στο τελευταίο οκτάλεπτο, όπου έφτασε το επί μέρους σκορ σε 8-2, αλλά και με πλήρη κυριαρχία και στο υπόλοιπο του αγώνα, ο Ολυμπιακός νίκησε με 21-4 τον ΝΟ Χανίων για την 6η αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Έτσι οι ερυθρόλευκοι έφτασαν αισίως το "6 στα 6" και με επίδειξη δύναμης εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΟΚ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΟΚ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Νικηφόρα πέρασε από το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης ο ΝΟ Βουλιαγμένης, που επιβλήθηκε άνετα του ΠΑΟΚ με 11-3 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Ο ΝΟΒ έμεινε, έτσι, μόνος στη 2η θέση της βαθμολογίας εκμεταλλευόμενος και τις ήττες των Εθνικού και Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι παίκτες του Κώστα Λούδη επέβαλαν από το ξεκίνημα το ρυθμό τους, με την καλή άμυνα δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους Θεσσαλονικείς και στο ρελαντί πήραν μια μεγάλη διαφορά μέχρι το φινάλε. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον Μαξίμοβιτς λόγω τιμωρίας.

Ο ΑΝΟ Γλυφάδας επέστρεψε στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις και επικράτησε στην έδρα του επί του Εθνικού με 10-7 στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο κολυμβητήριο (παρούσα στις εξέδρες και η Εθνική Κίνας), οι Γλυφαδιώτες εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα και την ψυχολογία της έδρας και νίκησαν στις λεπτομέρειες, φτιάχνοντας όμως στο τέλος και διαφορά τριών γκολ. Είναι η δεύτερη ήττα του Εθνικού στο πρωτάθλημα που αφήνει έτσι μόνο του τον ΝΟΒ στη 2η θέση της βαθμολογίας (μετά και την χθεσινή ήττα του Απόλλωνα).

Τεράστια εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο ΝΟ Χίου, που επιβεβαιώνει την πολύ καλή φετινή του αγωνιστική κατάσταση και τον φέρνει, μάλιστα, στα ψηλά της βαθμολογίας. Οι Χιώτες επιβλήθηκαν με 9-8 του Παλαιού Φαλήρου, στην έδρα του τελευταίου στο "Ρέστειο", στο πιο συγκλονιστικό ματς της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Η ομάδα του Λαζαρίδη είχε ένα μικρό προβάδισμα από το ξεκίνημα, που το διατήρησε μέχρι τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου (6-8) με κορυφαίους τους Πανταζόπουλο, Παπούκα και Καρακάση. Στο ξεκίνημα του τέταρτου, όμως, οι Φαληριώτες αντέδρασαν και έφτασαν στην ισοφάριση με γκολ των Θεοδωρόπουλου και Τρούλου (με πέναλτι 8-8). Το Φάληρο είχε ευκαιρίες να κάνει και την ανατροπή, αλλά στο φινάλε (1.16 πριν από τη λήξη) έκλεψαν οι Χιώτες και ο Νίκος Καρακάσης, στην κόντρα, πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους Χιώτες και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, στο 1.16 πριν από τη λήξη της δ' περιόδου αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο βοηθός προπονητή του Φαλήρου Σκανδάλης, με κόκκινη κάρτα. Στο 0.18 πριν από τη ληξη του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Γιάννης Γαβαλάς του Φαλήρου για έντονη διαμαρτυρία και λέγοντας στους διαιτητές: "τα κάνατε σαλάτα, ευχαριστούμε, καλή εμφάνιση".

Ο Υδραϊκός νίκησε τον ΟΦΗ με 11-6 στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, στο κολυμβητήριο του Αλίμου. Ο ομάδα του Κραβαρίτη επικράτησε εύκολα, καθώς προηγήθηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου οκτάλεπτου με 5-0 και στη συνέχεια διαχειρίστηκε σωστά την υπέρ της κατάσταση.

Ήταν η τρίτη νίκη του Υδραϊκού στο πρωτάθλημα, ενώ ο ΟΦΗ παραμένει τελευταίος στη βαθμολογία χωρίς βαθμό.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 21-4

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 6-0, 3-1, 8-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανόπουλος, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Νικολαϊδης 3, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 2, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 5, Ομπράντοβιτς 1, Δαλμάρας, Πρέκας 2, Γαβαλάς Σπ. 1.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Μάκης Βιζυράκης): Λεβεντάκης, Φλώρος Ανδ., Πολύζος, Παπαδόπουλος, Αγιωργούσης, Πετρόχειλος, Βουλγαράκης 3, Χαριτάκης, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης 1, Μαραγκουδάκης, Μαζοκοπάκης, Πολογεώργης, Χάλαρης.

ΠΑΟΚ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 3-11

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 0-1, 1-3, 2-4.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γαλανίδης, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς, Προσινικλής Ν. 1, Κουλούρης, Νάνος, Τσολακούδης, Μουρατίδης 1, Παυλίδης, Βοζίκης, Τίγκας 1, Προσινικλής Π., Σιορδίλης, Τάτσης, Μπόλκας.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης 1, Σαρτζετάκης, Βάσιτς, Χρυσοσπάθης 1, Γούβης, Αφρουδάκης 1, Καπετανάκης 1, Ποντικέας 1, Καπότσης 2, Γκιουβέτσης 1, Σολανάκης 3, Κουρούβανης Δ.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 10-7

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 2-1, 3-2.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης, Παπανικολάου, Αλεξίου 2, Παπασηφάκης 2, Παπαναστασίου 1, Γιαννόπουλος, Ρομπόπουλος, Χατζηγούλας 1, Αλβέρτης, Φωτόπουλος 1, Σκουμπάκης 3, Σαλτερής, Δουρίδας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Κόχειλας Ν., Χονδροκούκης 2, Παπαγεωργίου, Παπαδόγκωνας 2, Καρούντζος 2, Φώσκολος, Μπεριστιάνος 1, Ξυλούρης, Σκληρός, Πιτούλης, Πρωτοψάλτης, Μπραϊμης.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΝΟ ΧΙΟΥ 8-9

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-2, 2-3, 2-1.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Νίκος Μαμούρης): Τσαλκάνης, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 2, Αλαφραγκής 1, Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος 2, Κάκαρης, Αθανασίου, Τσαχιλίδης, Τρούλος 2, Σπηλιωτόπουλος, Γαβαλάς Ι., Κατσαγούνος, Λιαπάκης 1, Παζαΐτης.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Καραμπέτσος, Μιμίδης, Ρουστάμοφ, Τεσάνοβιτς, Καλαργυρός, Καρακάσης 2, Κανδιόγλου, Πανταζόπουλος 3, Παπούκας 3, Καλογεράκος 1, Πέττας, Αϊβαλιώτης, Καζάζης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ - ΟΦΗ 11-6

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 3-2, 2-1, 2-3.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Αλεβίζος, Μιτελούδης, Στελλάτος 1, Χατζηκυριακάκης 3, Τοράκης 1, Μπλάνης 3, Βιτέλας, Αργυρόπουλος Κ., Πάτερος, Χαραλαμπόπουλος 3, Αλαμάνος, Μιγόπουλος, Κοτσάφτης, Ξενάκης.

ΟΦΗ (Μάκης Βολτυράκης): Τσαβολάκης, Παπανικολάου 2, Σιράπογλου, Τσικβινίτζε, Βασιλάκης 1, Γεωργόπουλος, Ζαχάια, Αλάτσης 1, Λεονταράκης, Κλήμος, Γιγουρτάκης 1, Καλής 1, Κόκκινος.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/11

Απόλλων Σμύρνης – Πανιώνιος 5-7

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/11

ΠΑΟΚ – ΝΟ Βουλιαγμένης 3-11

Ολυμπιακός – ΝΟ Χανίων 21-4

Παλαιό Φάληρο – ΝΟ Χίου 8-9

ΑΝΟ Γλυφάδας – Εθνικός 10-7

Υδραϊκός – ΟΦΗ 11-6

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 18

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 15

3. Εθνικός 12

-. Απόλλων Σμύρνης 12

. ΝΟ Χίου 12

5. Πανιώνιος 9

…………………………..

-. Υδραϊκός 9

-. ΑΝΟ Γλυφάδας 9

……………………………

9. ΠΑΟΚ 6

10. Παλαιό Φάληρο 3

-. ΝΟ Χανίων 0

12. ΟΦΗ 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2/112)

Εθνικός - Υδραϊκός (1/12)

Πανιώνιος- ΑΝΟ Γλυφάδας

ΝΟ Βουλιαγμένης – Απόλλων Σμύρνης

ΝΟ Χίου –ΠΑΟΚ

ΝΟ Χανίων – Παλαιό Φάληρο

ΟΦΗ – Ολυμπιακός

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ