ΠΟΛΟ

Κρίμα για την Εθνική, έχασε στα πέναλτι από τις ΗΠΑ

Κρίμα για την Εθνική, έχασε στα πέναλτι από τις ΗΠΑ

Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε στα πέναλτι από τις Ηνωμένες Πολιτείες (11-11 ο αγώνας, 6-5 τα πέναλτι) και θα δώσει το παρών στο μικρό τελικό του World League απέναντι στην Ιταλία. Οι ΗΠΑ κόντρα στη Σερβία στο μεγάλο τελικό.

Τα έδωσε όλα, επέστρεψε από το -3, ισοφάρισε σχεδόν σε νεκρό χρόνο, έστειλε τον ημιτελικό στα πέναλτι, αλλά εκεί δεν τα κατάφερε η Εθνική πόλο ανδρών και αποκλείστηκε από τον τελικό του World League στην πόλη Χουιζού της Κίνας.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ημιτελικού ΗΠΑ - Ελλάδα

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ηττήθηκε στη "ρώσικη ρουλέτα" από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πλέον στο μικρό τελικό θα αντιμετωπίσει την Ιταλία (26/6, 09:40), ενώ οι Αμερικανοί θα παίξουν με τους Σέρβους για το χρυσό μετάλλιο.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε με σκορ 11-11, με την Εθνική να ισοφαρίζει με ωραίο σκαστό σουτ του Αφρουδάκη, ο οποίος νικήθηκε από τον ΜακΚουίν στα πέναλτι και έτσι χάθηκε η πρόκριση για τον τελικό.

Κορυφαίος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο Φουντούλης, ο οποίος πέτυχε τέσσερα τέρματα και μάλιστα τα τρία ήταν συνεχόμενα, αλλά όλοι οι παίκτες έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν στην πισίνα και έχασαν στις λεπτομέρειες.

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν καταστροφικό για την Εθνική, που έμεινε πίσω με 5-2, για να ισοφαρίσει σε 5-5, προτού δεχτεί ένα γκολ και ολοκληρωθεί το ημίχρονο με 6-5 για τους Αμερικανούς. Παρ' όλα αυτά, είχε επιστρέψει για τα καλά στο παιχνίδι.

Στην τρίτη περίοδο, επιθετικά η ομάδα ήταν εξαιρετική με πρώτο βιολί τον Χιώτη περιφερειακό, αλλά στην άμυνα είχε θέματα, με το σκορ να λήγει 10-10. Ο Σούπιντο σκόραρε 48'' πριν το φινάλε, για να έρθει η απάντηση 3'' από τη λήξη με τον Αφρουδάκη.

Στα πέναλτι, οι δέκα παίκτες ευστόχησαν στις εκτελέσεις τους, αλλά στον δεύτερο γύρο εκτελέσεων ο ΜακΚουίν (είχε πάρει την θέση του Μόουζες) έπιασε το πέναλτι του Αφρουδάκη, ο Αζεβέντο ευστόχησε και οι Αμερικανοί προκρίθηκαν στο μεγάλο τελικό.

Οκτάλεπτα: 5-2, 1-3, 4-5, 1-1 (πεν. 6-5)

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Μόουζες, Χάλοκ, Βάβιτς, Όμπερτ 1, Ρόελς, Κούπιντο 5, Σάμουελς 1, Αζεβέντο 1, Μπόουεν 1, Μπονάνι 1, Σμιθ, Μαν 1, Μπάρον.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης, Δερβίσης 1, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 4, Ποντικέας, Αφρουδάκης 2, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ