ΠΟΛΟ

Κραβαρίτης: "Τα παιδιά πρέπει να παίζουν στις ανδρικές ομάδες, όχι στις ηλικιακές κατηγορίες"

Κραβαρίτης: "Τα παιδιά πρέπει να παίζουν στις ανδρικές ομάδες, όχι στις ηλικιακές κατηγορίες"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Εφήβων, Δημήτρης Κραβαρίτης, έκανε τον απολογισμό του μετά από την 8η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο της Μάλτας.

Επέστρεψε από τη Μάλτα η Εθνική Ελλάδας πόλο των Εφήβων, η οποία πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καταλαμβάνοντας την 8η θέση.

Μετά από την άφιξη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο προπονητής, Δημήτρης Κραβαρίτης, αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις του από τη συγκεκριμένη διοργάνωση: "Για ακόμη μια φορά, θα επαναλάβω ότι οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες ήταν μικρές. Συγκροτήματα που πριν από χρόνια αποτελούσαν έναν εύκολο αντίπαλο για μας, τώρα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Αναφέρομαι σε ομάδες όπως η Τουρκία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρουμανία, που έχουν ανέβει αρκετά. Φυσικά, δεν αναφέρομαι στη Ρωσία, η οποία είναι μια πολύ καλή ομάδα, που διεκδικεί μετάλλια".

"Χαρακτηριστικό της μικρής διαφοράς ανάμεσα στις καλές ομάδες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Μάλτα είναι το γεγονός ότι η Σερβία, Ιταλία, η Κροατία και η Ελλάδα που έπαιξαν για τις θέσεις 5-8, θα μπορούσαν εύκολα να διεκδικήσουν τα μετάλλια. Κατά την προσωπική άποψη, Ιταλία, Κροατία και Ισπανία ήταν η πιο πλήρεις ομάδες. Οι Ούγγροι ήταν σπουδαίοι, αλλά με τις γνωστές διακυμάνσεις στην απόδοσή τους".

Για το τι μπορεί να πετύχουν τα παιδιά που είχε στη διάθεσή του στο μέλλον, τόνισε : "Αυτό που πρέπει να γίνει είναι τα παιδιά να παίζουν στις ομάδες τους. Όχι στις ηλικιακές κατηγορίες, αλλά στις ανδρικές ομάδες. Επίσης πρέπει να επισημάνω το γεγονός της αναγκαιότητας για ποιοτικές εργατοώρες".

Επιπλέον, υπογράμμισε το μεγαλύτερο επίτευγμα για την Ελλάδα στη συγκεκριμένη διοργάνωση, την εξασφάλιση της συμμετοχής στο Παγκόσμιο που θα γίνει στην Ουγγαρία το 2018: "Εάν η ομάδα αυτή έμενε έξω από τις οκτώ πρώτες θέσεις, τότε θα έχανε το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου. Αυτό θα συνιστούσε μία καταστροφή για την συγκεκριμένη φουρνιά".

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σοβαρά διοργανωτικά προβλήματα που αντιμετώπισε η ελληνική αποστολή στη Μάλτα. Αναφέρθηκε, κυρίως, στο θέμα της διαιτησίας που ήταν προβληματική, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλες τις ομάδες της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ