ΠΟΛΟ

Κορυφαία της Ευρώπης η Μπιανκόνι

Κορυφαία της Ευρώπης η Μπιανκόνι
INTIME SPORTS

Μεγάλη διάκριση για την Ρομπέρτα Μπιανκόνι και τιμή για τον Ολυμπιακό, καθώς η Ιταλίδα ανακηρύχθηκε η κορυφαία πολίστρια στην Ευρώπη για το 2015.

Η Ρομπέρτα Μπιανκόνι αναδείχθηκε ως η κορυφαία πολίστρια στην Ευρώπη για το 2015 μετά από σχετική ψηφοφορία της LEN.

Εξαργυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε τόσο με το "ερυθρόλευκο" σκουφάκι, κατακτώντας την Ευρωλίγκα και το Σούπερ Καπ (αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα), όσο και με την Ιταλία, καθώς με την Εθνική της ομάδα κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Καζάν.

Να σημειώσουμε ότι η Ιταλίδα πολίστρια του Ολυμπιακού ήταν η μοναδική που αναδείχθηκε ως κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης χωρίς να έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα του υγρού στίβου ο συγκεκριμένος τίτλος πήγε σε αθλητές που είχαν ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η Ιταλίδα περιφερειακός είναι φέτος η κορυφαία παίκτρια στη Γηραιά Ήπειρο, λαμβάνοντας ποσοστό 31,8%.

"Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη"

Η δήλωση της Ρομπέρτα Μπιανκόνι στο www.osfp.gr:

"Δεν έχω χρόνο για το συνειδητοποιήσω, λόγω των υποχρεώσεων μου με την Εθνική ομάδα, αλλά φυσικά είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι πολύ χαρούμενη.

Πραγματικά το 2015 ήταν μια καταπληκτική σεζόν τόσο με τον Ολυμπιακό όσο και με την Εθνική ομάδα και ελπίζω να συνεχιστούν οι διακρίσεις σε ομαδικό επίπεδο".

Οι διακρίσεις για το τμήμα πόλο του Ολυμπιακού δεν σταματούν εδώ, καθώς στους άντρες ο Γιάννης Φουντούλης ψηφίστηκε ως ο δεύτερος καλύτερος πολίστας της Γηραιάς Ηπείρου για το 2015, με τον Κροάτη γκολκίπερ των Πειραιωτών Γιόσιπ Πάβιτς να συμπληρώνει την πεντάδα.

Αναλυτικά τα Len Awards 2015

Γυναίκες

Roberta Bianconi (ITA) 31.8%

Maud Megens (NED) 29.5%

Rita Keszthelyi (HUN) 20.5%

Catharina vd Sloot (NED) 13.7%

Gulia Gorlero (ITA) 4.5%

Η λίστα των κορυφαίων

2008 Ντανιέλε ντε Μπρούιν (Ολλανδία)

2009 Ιφκε φαν Μπέλκουμ (Ολλανδία)

2010 Σοφία Κόνουκ (Ρωσία)

2011 Αλεξάνδρα Ασημάκη (Ελλάδα)

2012 Αννι Εσπάρ (Ισπανία)

2013 Τζένιφερ Παρέχα (Ισπανία)

2014 Μάικα Γκαρσία (Ισπανία)

2015 Ρομπέρτα Μπιανκόνι (Ιταλία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ