ΠΟΛΟ

Κίνα-Ελλάδα 13-12

Κίνα-Ελλάδα 13-12

Στην 6η θέση κατετάγη η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν μετά την ήττα στα πέναλτι από την Κίνα. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην Ολυμπιακή χρονιά του 2016.

Μικρή σημασία είχε η κατάληψη της 5ης ή της 6ης θέσης για μια ομάδα που έχει συνηθίσει να ανεβαίνει στο βάθρο και με την ποιότητα των παικτριών που διαθέτει, εκεί θα πρέπει να βρίσκεται. Η εθνική ομάδα των γυναικών ήθελε να ολοκληρώσει με νίκη τις υποχρεώσεις της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου. Δεν τα κατάφερε.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση γνώρισε την ήττα με 13-12 από την Κίνα στα πέναλτι και κατέλαβε την 6η θέση στη διοργάνωση. Οι Ελληνίδες "πλήρωσαν" την αδυναμία να βρουν λύσεις απέναντι στην περιφέρεια της κινεζικής ομάδας, σχεδόν όλα τα γκολ του ασιατικού συγκροτήματος ήρθαν από την περιφέρεια.

Η Ελλάδα κυνηγούσε στο σκορ σε όλο το διάστημα του αγώνα, αλλά το πείσμα των διεθνών τις κράτησε κοντά στην Κίνα. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη που έκανε το καλύτερο παιχνίδι της στην επίθεση με τέσσερα γκολ σε αυτό το τουρνουά, διαμόρφωσε το 9-9 στο 1:21 πριν το τέλος μετά από πάσα της Αντιγόνης Ρουμπέση.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια οδηγήθηκε στην παράταση. Χάθηκαν όμως δύο πέναλτι από τη Χριστίνα Τσουκαλά και την Ελευθερία Πλευρίτου και έτσι η Κίνα εξασφάλισε την 5η θέση.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Η εθνική αγωνίστηκε σε αυτό το παιχνίδι δίχως τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη που χτύπησε στον αντίχειρα του δεξιού της χεριού στην προπόνηση. Βασική τερματοφύλακας ήταν η Χρυσή Διαμαντοπούλου που αντικαταστάθηκε από την Έλενα Κούβδου στο δεύτερο οκτάλεπτο. Η ελληνική άμυνα είχε πρόβλημα στο να διαβάσει το περιφερειακό σουτ από τη Νιου (5 γκολ) και τη Ζάο (4 γκολ). Με ένα καλό δεύτερο οκτάλεπτο η Ελλάδα ισοφάρισε τον αγώνα σε 5-5 με το γκολ της Στεφανίας Χαραλαμπίδη στην κόντρα.

Η Ελλάδα ξαναμπήκε στο ματς στο δεύτερο οκτάλεπτο, αλλά στο τρίτο η Κίνα άνοιξε κα πάλι τη διαφορά στα δύο γκολ (7-5) με το δίδυμο Ζάο-Νιου. Η Κινέζα τερματοφύλακας ήταν αποτελεσματική στις επεμβάσεις από την περιφέρεια, αλλά στα 2 μέτρα υπήρχε ζήτημα και με δύο γκολ της Ασημάκη στο τέλος της τρίτης περιόδου και στο ξεκίνημα της τέταρτης, η Ελλάδα ισοφάρισε σε 7-7 (7:10 πριν το τέλος). Η Νιου και πάλι έβαλε την Κίνα μπροστά σε δύο περιπτώσεις, όμως ισάριθμες φορές η εθνική ισοφάρισε με τη Σ.Χαραλαμπίδη και την Ασημάκη.

Όπως και στους άνδρες η τύχη δεν μας προτίμησε στα πέναλτι με την Κροατία, το ίδιο συνέβη και με τις γυναίκες και την Κίνα. Η εθνική γυναικών ολοκληρώνει τη σεζόν της και στρέφει το βλέμμα της πλέον στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου τον Ιανουάριο και το προ-Ολυμπιακό τουρνουά στη Γκούντα της Ολλανδίας. Αν η παγκόσμια εθνική του 2011 δεν είχε το φινάλε που της άρμοζε στην Τεργέστη, αυτή η ομάδα αξίζει να έχει συνέχεια και να παρελάσει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 1-3, 2-1, 2-3 (κ.α), 4-3 (πεν.)

Τα πέναλτι: 9-10 Αβραμίδου, 10-10 Ζάο, Απέκρουσε η Κινέζα τερματοφύλακας το πέναλτι της Τσουκαλά, 11-10 Σονγκ, 11-11 Ρουμπέση, Δοκάρι για τη Νιου, Απόκρουση στο πέναλτι της Ε.Πλευρίτου, 12-11 Γουάνγκ, 12-12 Στ.Χαραλαμπίδη, 13-12 Ζανγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΙΝΑ (Ρ.Αζεβέντο): Γιανγκ, Τιαν, Μέι, Ξιονγκ, Νιου 5, Σουν, Σονγκ 1, Ζανγκ Γκονγκ, Ζάο 4, Ζανγκ Βεϊγουέι 1, Γουάνγκ 1, Ζανγκ Γινγκ 1, Πενγκ.

ΕΛΛΑΔΑ (Γ.Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Σ.Χαραλαμπίδη 4, Κώτσια, Μ.Πλευρίτου, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 4, Ρουμπέση 1, Ι.Χαραλαμπίδη, Ε.Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Διαμαντοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ