ΠΟΛΟ

"Καθάρισε" την πρωτιά ο Ολυμπιακός, 6-5 τη Βουλιαγμένη

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 6-5 επί της Βουλιαγμένης και ουσιαστικά "τελείωσε" την υπόθεση πρώτη θέση. Στον άλλο όμιλο συνεχίζεται η μάχη Ρεθύμνου και ΝΕΠ.

Τη νίκη που ουσιαστικά του εξασφαλίζει το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι οφ της Α1 Υδατοσφαίρισης Γυναικών πέτυχε ο Ολυμπιακός στο κολυμβητήριο του ΝΟ Βουλιαγμένης, στο Λαιμό, απέναντι στην ομάδα της Αλεξίας Καμμένου με 6-5.

Οι "ερυθρόλευκες" του Χάρη Παυλίδη με αυτόν τον τρόπο αποσπάστηκαν με 6 βαθμούς από τη συνδιεκδικήτρια ομάδα του τίτλου και μόνο με θαύμα δε θα τερματίσουν στην πρώτη θέση.

Το παιχνίδι ήταν νευρικό για τις δύο ομάδες που δεν έδειξαν τις επιθετικές τους αρετές που έχουν δείξει σε άλλα μεταξύ τους παιχνίδια. Αντίθετα κυριάρχησαν τα λάθη και οι δυνατές προσωπικές μονομαχίες. Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε χάρη στην πολύ καλή πρώτη περίοδο που πραγματοποίησε στο παιχνίδι, στη λήξη της οποίας προηγήθηκε με 3-1.

Στη συνέχεια η ομάδα της Βουλιαγμένης αντέδρασε και έφτασε δύο φορές στην ισοφάριση (3-3 και 4-4), πριν οι «ερυθρόλευκες» με μικρό σερί 2-0 φτάσουν προηγούμενες με 6-4 στη λήξη της τρίτης περιόδου. Εκεί, κυριάρχησαν οι άμυνες, όπως αποδεικνύεται και από το ένα γκολ που σημείωθηκε, με το οποίο ο ΝΟ Βουλιαγμένης απλά μείωσε σε 6-5.

Πολύ σημαντική νίκη στη μάχη κατάληψης της τρίτης θέσης στον Α' Όμιλο της Γ΄Φάσης της Α1 Υδατοσφαίρισης Γυναικών πέτυχε ο ΑΝΟ Γλυφάδας με 9-6 απέναντι στον Εθνικό στο κολυμβητήριο του Πειραιά. Οι παίκτριες του Τάσου Πιρπιρή με αυτόν τον τρόπο ξεπέρασαν τον αντίπαλό τους και με νίκη ή ισοπαλία στο μεταξύ του παιχνίδι του δεύτερου γύρου στη Γλυφάδα, θα καταλάβουν την τρίτη θέση που θα τους δώσει το πλεονέκτημα έδρας στους μικρούς τελικούς των πλέι οφ, στους οποίους κατά πάσα πιθανότητα θα συναντηθούν και πάλι.

Η ομάδα του ΑΝΟ Γλυφάδας μπήκε πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι και επέβαλε το ρυθμό της, με αποτέλεσμα να φτάσει σε προβάδισμα ακόμη και τεσσάρων γκολ (6-2) πριν η αρχηγός του Εθνικού Αντωνία Βάσιλα μειώσει σε 6-3 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στη συνέχεια οι παίκτριες του Τάσου Πιρπιρή διατήρησαν το προβάδισμά τους και έφτασαν σε μια άνετη σχετικά νίκη με 9-6 που τους δίνει μεγάλη βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-6

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-1, 1-2, 1-0

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Τσουκαλά 3, Ξενάκη 2

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Ελ. Πλευρίτου 2, Β. Πλευρίτου 1, Μπιανκόνι 1, Σμιτ 2

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 6-9

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 1-2, 1-2, 2-1

Εθνικός (Τσόκας): Βάσιλα 2, Μπίσμπα 1, Κούβδου 1, Γκούζουλα 1, Μιχαηλίδου 1

Γλυφάδα (Πιρπιρής): Τσελέντη 1, Ελληνιάδη 2, Λούδη 2, Μομόγλου 3, Νιαρχάκου 1

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-6

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 6-9

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Α’ ΟΜΙΛΟΣ (ΘΈΣΕΙΣ 1-4)

1.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 12 (24-8)

2.ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 6 (19-10)

3.ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 3 (13-20)

4.ΕΘΝΙΚΟΣ 1 (9-27)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18/3):

ΝΟ Βουλιαγμένης – Εθνικός

Ολυμπιακός – ΑΝΟ Γλυφάδας

Πέρασε και από τα Ιλίσια το Ρέθυμνο

Σημαντική νίκη που τον εδραιώνει στην πρώτη θέση του Β' Ομίλου της Γ' Φάσης της Α1 Υδατοσφαίρισης Γυναικών πέτυχε ο ΝΟ Ρεθύμνου με 14-6 απέναντι στον Ηλυσιακό εκτός έδρας. Με αυτό τον τρόπο το συγκρότημα του Κώστα Φιτσανάκη έφτασε του 12 βαθμούς και μπορεί να μη χρειαστεί ούτε έναν στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια, προκειμένου να αποφύγει τις δύο τελευταίες θέσεις, που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Αντίθετα, η αθηναϊκή ομάδα πλέον πολύ δύσκολα θα αποφύγει να παίξει για την παραμονή της στα πλέι άουτ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ πέραν του ενός τέρματος μέχρι και τα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου. Εκεί δύο συνεχόμενα γκολ της Μυριοκεφαλιτάκη έδωσαν προβάδισμα 6-4 υπέρ της κρητικής ομάδας.

Στο δεύτερο μέρος, οι Ρεθυμνιώτισσες ήταν καλύτερες και κατάφεραν να ανοίξουν την διαφορά, φτάνοντάς την στα 6 γκολ στη λήξη της τρίτης περιόδου (11-5). Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι προπονητές των δύο ομάδων έδωσαν ευκαιρίες σε νεαρότερες ηλικιακά αθλήτριες, αφού το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξει, με το τελικό 6-14 να σφραγίζει τις προσπάθειες των παικτριών των δύο ομάδων.

Η ΝΕ Πατρών πήρε μια σημαντική νίκη μέσα στο Μαρούσι επί του Τρίτωνα με 16-9, για τη 2η αγωνιστική του Ομίλου 5-8 της Γ' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Γυναικών και παραμένει στη 2η θέση της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΝΟ Ρεθύμνου.

Οι Πατρινές μπήκαν αποφασιμένες από το ξεκίνημα του αγώνα και προηγούνταν ήδη με 7-2 στο τέλος του πρώτου οκτάλεπτου και 10-2 στο ημίχρονο. Στη συνέχεια έλεγξαν το ρυθμό του αγώνα και κράτησαν τη νίκη με τη διαφορά των επτά γκολ, καθώς στο τέλος οι γηπεδούχες μείωσαν στο τελικό 16-9.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 6-14

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 1-5, 1-3

Ηλυσιακός (Γαρελίδης): Σαμαρά 2, Κανάκη 1, Παντελίδου 1, Σ. Λυμπεροπούλου 1, Γρηγοριάδη 1

ΝΟ Ρεθύμνου (Φιτσανάκης): Μ. Φαρμάκη 1, Μ. Καριπίδου 2, Ηρ. Καριπίδου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Ελ. Φαρμάκη 3, Γαβαλά 1, Σολανάκη 2

ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ – ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ 9-16

Τα οκτάλεπτα: 2-7, 0-3, 3-4, 4-2.

Τρίτων Αμαρουσίου (Βαμβακάρης): Μουλάκη 3, Τζελέπη 1, Μπαλωμενάκη 2, Χατζηκυριακάκη 2, Δημητροκάλη 1

ΝΕ Πατρών (Μπιτσάκος): Μ. Μπαλάτσα 3, Σ. Μανέτα 3, Πασσά 2, Μπιτσάκου 3, Κουτέλη 2, Λυκοθανάση 2

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 6-14

ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ – ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ (ΘΕΣΕΙΣ 5-8)

1.ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 12 (27-11)

2.ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ 9 (28-17)

3.ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡ. 1 (14-29)

4.ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 0 (14-26)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18/3):

Ηλυσιακός – Τρίτων Αμαρουσίου

ΝΟ Ρεθύμνου – ΝΕ Πατρών

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ