ΠΟΛΟ

Κατέκτησαν το World League οι Σέρβοι

Κατέκτησαν το World League οι Σέρβοι

Η Σερβία επιβλήθηκε της Κροατίας με 9-6 στον μεγάλο τελικό του Super Final του World League στο πόλο των ανδρών. (VIDEO)

Οι Σέρβοι ήταν οι μεγάλοι θριαμβευτές και του φετινού World League ανδρών. Η πανίσχυρη Σερβία του Ντέγιαν Σάβιτς νίκησε με 9-6 την Κροατία στον μεγάλο τελικό του Super Final στο Μπέργκαμο και κατέκτησε το τρόπαιο.

Το παιχνίδι είχε περίεργη εξέλιξη, αφού μετά το πρώτο οκτάλεπτο το οποίο είχε χαρακτήρα ντέρμπι, στη συνέχεια οι δύο ομάδες άνοιξαν το ρυθμό του αγώνα με τους Σέρβους να φτάνουν στη νίκη.

Οι Κροάτες ωστόσο ήταν αυτοί που έφτασαν προηγούμενοι στο ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ με 4-2. Η συνέχεια όμως ανήκε ολοκληρωτικά στη Σερβία. Με τον Πγιέτλοβιτς να σταματά στα τρία γκολ έτρεξε ένα επί μέρους 7-2 και έφτασε στη νίκη.

Με το χρυσό μετάλλιο στο Μπέργκαμο οι Σέρβοι γίνονται και η πρώτη ομάδα που παίρνουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016. Στο Μπέργκαμο βρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με την ιδιότητά του ως μέλος του μπιρό της FINA, υπέυθυνος για την υδατοσφαίριση, αλλά και ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων Σάκης Κεχαγιάς.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι η Βραζιλία του Ράτκο Ρούντιτς νίκησε τις ΗΠΑ σε έναν συγκλονιστικό μικρό τελικό με συνολικό σκορ 24-23, μετά από τα πέναλτι (10-10 κ.α.) και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

ΣΕΡΒΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 9-6

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-3, 3-1, 4-1.

ΣΕΡΒΙΑ: Ντ. Πγιέτλοβιτς 3, Μάντιτς 2, Άντ. Πρλαίνοβιτς 2, Τσουκ 1, Τζάκσιτς 1.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Γιόκοβιτς 2, Σούνκο 2, Μπούκιτς 1, Βουκίτσεβιτς 1.

Η τελική κατάταξη:

1 Σερβία

2 Κροατία

3 Βραζιλία

4 ΗΠΑ

5 Αυστραλία

6 Ουγγαρία

7 Ιταλία

8 Κίνα

Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του τελικού:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ