ΠΟΛΟ

Ιστορική άνοδος του ΟΦΗ στην Α1 πόλο

Ιστορική άνοδος του ΟΦΗ στην Α1 πόλο

Ο ΟΦΗ πήρε το δεύτερο "εισιτήριο" για την άνοδο στην Α1 πόλο ανδρών, για πρώτη φορά στην ιστορία του, μετά από τη νίκη στον "τελικό" με τον Νηρέα.

Την πιο μεγάλη στιγμή στην ιστορία της πανηγυρίζει η ηρακλειώτικη υδατοσφαίριση. Ο ΟΦΗ κατάφερε να ανέβει στην Α1 Ανδρών, για πρώτη φορά στα χρονικά, το απόγευμα του Σαββάτου (15/7).

Οι Ηρακλειώτες του Μάκη Βολτυράκη νίκησαν με 8-7 μέσα στο κολυμβητήριο του Γέρακα τον τοπικό Νηρέα, στον τρίτο αγώνα της σειράς των ημιτελικών της Τελικής φάσης του πρωταθλήματος και έκαναν το 2-1 στις νίκες.

Μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης, που τα είχε καταφέρει από την περασμένη Τετάρτη, είναι οι δυο ομάδες που ανεβαίνουν στην Α1, αμφότερες ως "νεοφώτιστοι".

Με κορυφαίο τον τερματοφύλακα Στέλιο Τσαβολάκη, αλλά και με σωστές επιλογές επιθετικά, ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 5-0 στο ημίχρονο. Στη συνέχεια, ο Νηρέας Γέρακα, με ένα σερί 3-0 μείωσε σε 5-3 και φάνηκε ότι δεν έχει πει την τελευταία κουβέντα του.

Οι Κρητικοί συνήλθαν και στο 4ο οκτάλεπτο προηγήθηκαν με 8-5, αλλά ο Νηρέας μείωσε σε 8-6, στα 54 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε, και σε 8-7 με εύστοχο πέναλτι του Τσακιράκη, στα 8 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα, που στο τέλος έγινε θρίλερ:

Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν σέντρα και γύρισαν τη μπάλα προς τα πίσω. Ο Σπαγουλάκης έκανε λάθος, ο Τσακιράκης έκλεψε και σούταρε δυνατά από κοντά, αλλά ο Τσαβολάκης απέκρουσε σωτήρια και έστειλε την ομάδα του στην Α1, καθώς αμέσως μετά ακούστηκε η κόρνα της λήξης.

Στο 7:31 του 3ου οκτάλεπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο βοηθός προπονητής του ΟΦΗ Κίτσος, για διαμαρτυρία προς τους διαιτητές (οι Κρητικοί έχουν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία, κυρίως -όπως υποστηρίζουν- για τις πολλές εύκολες αποβολές εις βάρος τους).

Στο φινάλε του αγώνα οι φίλαθλοι του Νηρέα έβριζαν τον Βολτυράκη και οι αλυτάρχες επιχείρησαν να τον προστατέψουν, απομακρύνοντάς τον από τον πάγκο (δεν υπήρχε αποβολή, όπως λανθασμένα αρχικά εκτιμήθηκε).

Την Κυριακή στις 18.00, στο κολυμβητήριο του Αλίμου, θα γίνει και ο τελικός του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών ανάμεσα στις δύο ομάδες που πήραν την άνοδο στην Α1, για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής της Α2.

ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ - ΟΦΗ 7-8

Διαιτητές: Μπουδραμής, Πολυχρόπουλος

Αλυτάρχες: Δημήτρης Γαλήνας, Δημήτρης Πολίτης

Οκτάλεπτα: 0-2, 0-3, 3-0, 4-3

ΝΗΡΕΑΣ ΓΕΡΑΚΑ (Κ. Σπηλιώπουλος): Δαβήλας, Χατζηδάκης 1, Παπαδόπουλος Γρ., Παπαδόπουλος Στ., Μαυρεδάκης, Νησανάκης, Τσακιράκης 2, Καφαντόγιας, Θεδωρακόπουλος, Γεωργακόπουλος, Γκιζιώρος 3, Πιερράκος, Παπαδόπουλος Γ., Γαϊτάνης 1, Γιαννάτσης

ΟΦΗ (Μ. Βολτυράκης): Τσαβολάκης, Παπανικολάου 1, Κόκκινος 1, Ιερωνυμάκης, Βασιλάκης 1, Γεωργόπουλος 2, Σπυριδάκης, Κιαμούρης, Λεονταράκης, Κλήμος 1, Γιγουρτάκης 1, Σπαγουλάκης 1, Καβουσανός, Βαλσάμος, Κλάδος

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ