ΠΟΛΟ

Ισοπαλία σαν νίκη για την Εθνική

Ισοπαλία σαν νίκη για την Εθνική

Μετά από ένα παιχνίδι θρίλερ, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Νεανίδων στη Μαδρίτη, η Εθνική ομάδα ήρθε ισόπαλη 9-9 με την Ιταλία μετά από μεγάλες ανατροπές.

Ήταν ένα παιχνίδι που θα καθόριζε ουσιαστικά την πρωτιά στον όμιλο -καθώς οι άλλες δύο αντίπαλοι (Βραζιλία και Ιαπωνία) είναι αδύναμες- αλλά αυτή πλέον θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα και τις διαφορές που θα φέρουν Ελλάδα και Ιταλία στους αγώνες με τις άλλες δύο.

Οι κοπέλες του Μορφέση και του Λέανδρου μπήκαν λίγο φοβισμένες και αγχωμένες στο ξεκίνημα του αγώνα, υπέπεσαν σε λάθη και είχαν κόντρα τη διαιτησία του Ρουμάνου Ματάκε (και λιγότερο της Ρωσίδας Ντρεβάλ). Έτσι, βρέθηκαν να χάνουν με 6-3 στο τέλος του δεύτερου οκτάλεπτου, ενώ έχασε τη Χυδιριώτη που αποβλήθηκε με τρεις ποινές.

Στη συνέχεια, όμως, οι διεθνείς μας βελτιώθηκαν σε όλους τους τομείς και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 7-7. Οι Ιταλίδες, όμως, με τη βοήθεια των διαιτητών βρέθηκαν και πάλι μπροστά, αυτή τη φορά με 2 γκολ (9-7), 3.47 πριν από τη λήξη. Τα κορίτσια μας, όμως, βρήκαν τις ψυχικές δυνάμεις και ισοφάρισαν μείωσαν σε 8-9 στο 2.33 πριν τη λήξη με την Καλογεράκου, ενώ ισοφάρισαν στο τελικό 9-9 με την Βάσω Πλευρίτου 1.36 πριν από τη λήξη. Η ίδια έχασε στο τέλος ευκαιρία για να πετύχει και γκολ νίκης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης δήλωσε μετά τον αγώνα: " Ξέραμε ότι τα επίσημα παιχνίδια και ιδιαίτερα αυτό της πρεμιέρας είναι διαφορετικά από τα τουρνουά προετοιμασίας. Μπήκαμε αγχωμένοι, κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα, “δώσαμε” πολλά γκολ. Στη συνέχεια, όμως, βελτιώσαμε την άμυνα, βγάλαμε ενέργεια, παίξαμε πιο έξυπνα και γυρίσαμε ένα χαμένο παιχνίδι, ενώ είχαμε στο τέλος ευκαιρίες να το πάρουμε κιόλας. Τώρα να ηρεμήσουμε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια, διότι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει υψηλές απαιτήσεις». Και για τη διαιτησία τόνισε με νόημα: «Είναι παραδοσιακό στα παιχνίδια με την Ιταλία να είνα εχθρική διαιτησία (σε γυναίκες, νέες γυναίκες και νεάνιδες). Γελάει ο κόσμος πλέον μ’ αυτή την κατάσταση. Εμείς, όμως, πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές...".

Ελλάδα – Ιταλία 9-9

Οκτάλεπτα: 2-3, 1-3, 4-1, 2-2

Ελλάδα: Ξενάκη 3, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Β. 1, Καλογεράκου 1, Σώρα 1, Μιμίδη 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ