ΠΟΛΟ

Ισοπαλία πρωτιάς η Εθνική, 11-11 με Ιταλία

Ισοπαλία πρωτιάς η Εθνική, 11-11 με Ιταλία

"Γλυκιά" ισοπαλία πρωτιάς πήρε η Εθνική πόλο γυναικών, 11-11 με Ιταλία. Απευθείας στους ημιτελικούς του Final-6 Europa Cup. Τι δήλωσαν μετά τον αγώνα οι Μορφέσης, Χυδηριώτη και Αβραμίδου.

Συναρπαστικό και με συνεχείς ανατροπές ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Β’ Ομίλου της Προκριματικής φάσης του Europa Cup στο κλειστό κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου, το πρωί της Κυριακής (4/2), ανάμεσα στην Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών και την Ιταλία, που έληξε τελικά ισόπαλο 11-11.

Μια “γλυκιά” ισοπαλία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που ήταν αρκετή για να της δώσει την πρωτιά στη βαθμολογία του Ομίλου και κατ’ επέκταση την απευθείας πρόκριση στην 4άδα και τους ημιτελικούς της Τελικής φάσης της διοργάνωσης (Φάιναλ Σιξ), που θα γίνει 23-25 Μαρτίου. Στην Τελική φάση (Final-6) από τον συγκεκριμένο Όμιλο πέρασαν ακόμα η Ουγγαρία (2η) και η Ιταλία (3η).

Η ελληνική Εθνική ομάδα είχε εκρηκτικά διαστήματα στο παιχνίδι κόντρα στις Ιταλίδες, αλλά είχε και κενά που δεν της επέτρεψε να τελειώσει τον όμιλο με το απόλυτο των νικών. Βρίσκεται, όμως, ακόμα στην αρχή της περιόδου της προετοιμασίας της και έχει καιρό να τελειοποιηθεί εν όψει των επερχόμενων τελικών φάσεων των μεγάλων διοργανώσεων.

Συγκεκριμένα, στο ξεκίνημα η Ελλάδα βρέθηκε να χάνει με 4-1, καθώς δεν λειτουργούσε καλά η άμυνα και υπήρξε αστοχία από καλές θέσεις σε περιφέρεια και φουνταριστό (χαρακτηριστικό να τρία δοκάρια της Ασημάκη), ενώ ήταν καλή η τερματοφύλακας των Ιταλίδων. Στη συνέχεια, όμως, η Εθνική μας μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, εμφάνισε τη γνωστή άμυνα από γρανίτη και, μετά το 2-5, έκανε ένα τρομερό σερί 7-0, με πλουραλισμό στην επίθεση, περνώντας μπροστά και με 9-5 στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου.

Στη συνέχεια έχασε πάλι τη σπιρτάδα της και έδωσε την ευκαιρία στις Ιταλίδες (που πήραν και σφυρίγματα από τους διαιτητές) να κάνουν το δικό τους σερί 4-0 και να ισοφαρίσουν σε 9-9, στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Οι Ελευθεριάδου και Χυδηριώτη της έδωσαν πάλι προβάδισμα με 11-9, αλλά η καλύτερη παίκτρια των Ιταλίδων, η Γκαριμπότι, με δύο γκολ ισοφάρισε στο τελικό 11-11.

Η Ελλάδα είχε 4/8 με παίκτη παραπάνω, 2 φουνταριστό, 1 κόντρα και 4 περιφέρεια. Η Ιταλία είχε 7/12 με παίκτη παραπάνω, 2 φουνταριστό και 2 περιφέρεια.

Οκτάλεπτα: 1-4, 6-1, 2-3, 2-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χρ., Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μ. 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Πάτρα, Χυδηριώτη 2, Καλαργυρού, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη 2, Κούβδου.

ΙΤΑΛΙΑ (Φάμπιο Κόντι): Γκορλέρο, Ταμπάνι 1, Γκαριμπότι 4, Γκρανιολάτι, Κουεϊρόλο, Αϊέλο 1, Πικότζι, Μπιανκόνι 3, Έμμολο, Παλμιέρι 2, Αβένιο, Ντάριο, Λάβι.

Διαιτητές: Ραντίτσεβιτς (Κροατία), Χαουμαντρέου (Ισπανία).

Στο άλλο παιχνίδι της τελευταίας ημέρας του Ομίλου, η Ουγγαρία νίκησε 22-3 το Ισραήλ.

Οκτάλεπτα: 1-5, 0-3, 1-6, 1-8.

ΙΣΡΑΗΛ (Δημήτρης Μαυρωτάς): Πέρεζ, Μπογκατσένκο, Γκολάν, Σεκόρι, Νόι 1, Φουτοριάν, Στρούγκο 1, Μπεν Ντέιβιντ, Ενταέν 1, Χόσμπεργκ, Βάρντι, Φέλιξ, Γκέβα.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Αττίλα Μπίρο): Κοβάσνε, Φάρκας 2, Μάτε, Γκουρισάτι 2, Χόρβατ 3, Κοβέσντι, Ριμπάνσκα 2, Λεϊμέτερ 2, Κούνα 4, Γκιόνγκιοσι 2, Τοτ – Σαμπάι 4, Βάλι 1, Λεκρίνσζκι.

Διαιτητές: Μπλανχάρ (Γαλλία), Ντρεβάλ (Ρωσία).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Β’ ΟΜΙΛΟΥ (ΤΕΛΙΚΗ):

1. ΕΛΛΑΔΑ (76-24) 10

2. Ουγγαρία (64-23) 9

3. Ιταλία (64-25) 7

……………………………………

4. Γερμανία (20-92) 3

5. Ισραήλ (17-77) 0

"Το ξεκίνημα μιας ελπιδοφόρας χρονιάς"

Στις απολογιστικές δηλώσεις τους μετά τον τελευταίο αγώνα με την Ιταλία (ισοπαλία 11-11), τόσο ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, όσο και οι παίκτριες, η Ιωάννα Χυδηριώτη, από τη νέα γενιά, και η Άλκηστη Αβραμίδου από τις έμπειρες της παλιάς φρουράς, τόνισαν ότι φαίνεται να είναι η απαρχή μιας ελπιδοφόρας χρονιάς όπου απώτερος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Γιώργος Μορφέσης: "Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι σκεπτόμενοι τις διαφορές στο σκορ (που δίνουν πρωτιά), αλλά μόνο τη νίκη, όπως πάντα. Είχαμε μια καταπληκτική αντίδραση μετά το νωθρό ξεκίνημά μας και με ένα συν 7 πήγαμε από το 2-5 στο 9-5. Κι αυτό γιατί αντιδράσαμε σωστά στην άμυνα. Προς το τέλος, πάλι, κακώς χαλαρώσαμε και δώσαμε την ευκαιρία στην Ιταλία. Είχαμε όμως ευκαιρίες και στο τέλος να πάρουμε τη νίκη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την όρεξη και την αφομοίωση πραγμάτων που έδειξαν τα κορίτσια αυτές τις πέντε μέρες που βρεθήκαμε εδώ μαζί. Ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Καλή είναι και η πρωτιά που μας έδωσε την απευθείας πρόκριση στους ημιτελικούς του Φάιναλ Σιξ. Θέλω να πιστεύω ότι είναι η αρχή μια ελπιδοφόρας χρονιάς".

Ιωάννα Χυδηριώτη: "Βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο προετοιμασίας. Προερχόμασταν από διαφορετικά συστήματα στις ομάδες μας και προσπαθούμε στην Εθνική να δοκιμάσουμε κάποια καινούργια πράγματα. Στο σημερινό παιχνίδι (σ.σ.: με τη Ιταλία) υπήρξαν μεγάλες αποκλίσεις και εναλλαγές στο σκορ, αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι η ελληνική ψυχή είναι μεγαλειώδης. Κάνουμε λάθη, θα δουλέψουμε πάνω σ’ αυτά και πιστεύω ότι θα είναι μια καλή χρονιά για μας η φετινή".

Άλκηστη Αβραμίδου: "Πάντα η Ιταλία μας δυσκολεύει με τον τρόπο που παίζει. Αγωνιστήκαμε, όμως, πολύ καλά -εκτός από το πρώτο πεντάλεπτο- και είχαμε την ευκαιρίες να την κερδίσουμε. Είναι σημαντικό που περάσαμε απευθείας στους ημιτελικούς του Φάιναλ Σιξ του Europa Cup. Είμαστε στην αρχή της σεζόν, υπάρχουν νέα παιδιά στην ομάδα με πολύ ταλέντο και σιγά σιγά θα δέσουμε ως ομάδα. Στόχος μας είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ