ΠΟΛΟ

Ισοπαλία για την Εθνική Νεανίδων απέναντι στις ΗΠΑ

Ισοπαλία για την Εθνική Νεανίδων απέναντι στις ΗΠΑ

Ισόπαλη με σκορ 10-10 έληξε η δεύτερη αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας Νεανίδων με αντίπαλο την αντίστοιχη των ΗΠΑ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας που διεξάγεται στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου αν και δε βρέθηκαν ποτέ πίσω στο σκορ από τις ΗΠΑ πήραν έναν βαθμό με το τελικό 10-10 να είναι μάλλον δίκαιο, αφού οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά για την Εθνική μας ομάδα που πήρε νωρίς προβάδισμα δύο γκολ (3-1) πριν οι ΗΠΑ μειώσουν σε 3-2 στην λήξη του πρώτου οκταλέπτου.

Στην δεύτερη περίοδο η Ελλάδα πραγματοποίησε άψογη εμφάνιση και με ένα επιμέρους 4-2 κατάφερε να φτάσει προηγούμενη με 7-4 στο ημίχρονο, έχοντας και σε μεγάλη ημέρα για ακόμη μια φορά την τερματοφύλακα Ιωάννα Σταματοπούλου που έκανε μερικές εκπληκτικές επεμβάσεις.

Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση της ομάδας των ΗΠΑ, αφού στο τρίτο οκτάλεπτο και με το σκορ στο 5-8, πέτυχε ένα μικρό σερί 2-0, το οποίο έφερε το παιχνίδι στο γκολ. Μάλιστα οι Αμερικανίδες είχαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου σε παίκτρια παραπάνω αλλά η ελληνική άμυνα λειτούργησε εξαιρετικά.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου πήραν εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων (9-7), όμως ισοφαρίστηκαν γρήγορα σε 9-9 και το παιχνίδι από εκεί και πέρα έγινε θρίλερ. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε και πάλι με 10-9, όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα, αφού ισοφαρίστηκε 2:54 πριν το τέλος. Και οι δύο ομάδες στα τελευταία λεπτά είχαν μεγάλες ευκαιρίες να σημειώσουν το γκολ που θα τους έδινε την νίκη χωρίς όμως να το καταφέρουν με το 10-10 να σφραγίζει τις προσπάθειές τους.

ΗΠΑ – ΕΛΛΑΔΑ 10-10

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-4, 1-3, 3-2

ΕΛΛΑΔΑ (Στέφανος Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πρωτοπαπά 3, Ελληνιάδη, Ελευθεριάδου 2 Πλευρίτου 1, Σελετοπούλου, Παπαναστασίου Δ., Πάτρα 2, Μαυρωτά 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κοτσιώνη

ΗΠΑ (Μαρσέλο Λεονάρντι): Ρίδερ, Λίμποβιτς 1, Ρέμερ, Χιλ, Χάουσιλντ, Γουέμπερ, Τζόνστον 3, Κλας 1, Φίσερ 4, Νιούσουλ 1, Γουόλς

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Κίνα και Ιαπωνία αναδείχθηκαν επίσης ισόπαλες με 13-13.

Βαθμολογία

ΗΠΑ 3 (36-20)

Ελλάδα 3 (25-20)

Κίνα 1 (23-28)

Ιαπωνία 1 (23-39)

Η πρώτη ομάδα περνάει απευθείας στα προημιτελικά ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος θα πρέπει να δώσουν αγώνα νοκ άουτ. Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική μας ομάδας σήμερα (13/12) στις 23:50 ώρα Ελλάδας (Τετάρτη 14/12, ώρα 10:50 τοπική) με αντίπαλο την Ιαπωνία.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν ακόμη οι αθλήτριες Άνθια Παπαναστίου και Πηνελόπη Κόλλια (στα φύλλα αγώνα δηλώνονται 11 παίκτριες αντί για 13 με τους νέους κανονισμούς που πειραματικά δοκιμάζονται από την Fina).

Συνεργάτης του Στέφανου Λέανδρου είναι ο Άγγελος Γαρελίδης, ενώ μαζί τους βρίσκονται η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη και η έφορος και μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ, Βασιλική Αρβανιτοπούλου. Διαιτητής στους αγώνες είναι ο διεθνής διαιτητής Ανδρέας Μοίραλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ