ΠΟΛΟ

Ήττα για την Εθνική στην Κροατία

Ήττα για την Εθνική στην Κροατία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ηττήθηκε εκτός έδρας από την Κροατία με 11-6 στην πρεμιέρα της στο World League.

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο World League η ανανεωμένη Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Η Εθνική μας ηττήθηκε με 11-6 από την επίσης ανανεωμένη Κροατία με τους παίκτες του Βλάχου να έχουν μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες δοκιμάζοντας πολλά πράγματα κάτι που είναι στις προθέσεις του όχι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά σε όλη τη σειρά των αγώνων του World League. Ο Βλάχος είδε πολλά από τα επιθετικά ατού της ομάδας να είναι σε κακή ημέρα, ενώ οι διεθνείς μας είχαν 2/7 στον παίκτης παραπάνω την ώρα που οι Κροάτες είχαν 5/9.

Το ματς: Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δυνατό από τα πρώτα του λεπτά με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλη βάση στην άμυνα τους. Για να νικηθούν οι δύο άμυνες έπρεπε να φτάσουμε περίπου 1.30 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου όταν ο Μπούκιτς, μετά από στιγμιαία αδράνεια της άμυνας μας στον παίκτη λιγότερο, κατάφερε να νικήσει τον Γαλανίδη. Η απάντηση της Εθνικής ήρθε με τον ίδιο τρόπο. Ο Μουρίκης κέρδισε την αποβολή και ο Γούνας έφερε το ματς στα ίσα λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου οι Κροάτες κέρδισαν την αποβολή και με τον Γκαρσία μπήκαν και πάλι μπροστά στο σκορ, ενώ στη συνέχεια ο Σούκνο στην κόντρα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στους Κροάτες. Η Εθνική μας ήταν καλά κλεισμένη στην επίθεση με τους γηπεδούχους να πιέζουν και να δυσκολεύουν την κυκλοφορία της μπάλας. Έτσι, οι γηπεδούχοι κατάφεραν με άλλα δύο γκολ από τους Μπούσλιε και Μπουλιούμπασιτς να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 5-1.

Ο Δελακάς με ωραίο σουτ κατάφερε να βάλει τέλος στην επιθετική ανομβρία της Εθνικής μειώνοντας σε 5-2, όμως ο Κράπιτς στην αμέσως επόμενη επίθεση ανέβασε και πάλι τη διαφορά στα τέσσερα γκολ. Με πέντε λεπτά να απομένουν ο Γεννηδουνιάς διαμόρφωσε το 6-3 για να απαντήσει και πάλι ο Γκαρσία για τους γηπεδούχους 12'' πριν το τέλος του οκταλέπτου κάνοντας το 7-3.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στην τελευταία περίοδο με τους Κροάτες όχι μόνο να διατηρούν τη διαφορά, αλλά στο τέλος να τη μεγαλώνουν κιόλας φτάνοντας στην τελική νίκη με 11-6.

Κροατία - Ελλάδα 11-6

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-0, 2-2, 4-3

Κροατία (Τούτσακ): Μπούκιτς 2, Γκαρσία 2, Σούκνο 2, Μπούσλιε 1, Κράπιτς 1, Μπουλιούμπασιτς 1, Γιόκοβιτς 1, Λόντσαρ 1

Ελλάδα (Βλάχος): Γούνας 2, Δελακάς 1, Γεννηδουνιάς 2, Βλαχόπουλος 1

Βαθμολογία

Κροατία 3 (11-6)

Ολλανδία 3 (11-10)

Γαλλία 0 (10-11)

ΕΛΛΑΔΑ 0 (6-11)

* Στο Super Final (20-25 Ιουνίου), προκρίνεται η 1η ομάδα κάθε Ομίλου.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα:

15 Νοεμβρίου

Κροατία – ΕΛΛΑΔΑ 11-6

Ολλανδία – Γαλλία 11-10

6 Δεκεμβρίου

ΕΛΛΑΔΑ – Ολλανδία

Γαλλία – Κροατία

10 Ιανουαρίου

Ολλανδία – Κροατία

ΕΛΛΑΔΑ – Γαλλία

14 Φεβρουαρίου

ΕΛΛΑΔΑ – Κροατία

Γαλλία – Ολλανδία

14 Μαρτίου

Ολλανδία – ΕΛΛΑΔΑ

Κροατία – Γαλλία

11 Απριλίου

Κροατία – Ολλανδία

Γαλλία- ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ