ΠΟΛΟ

Ήττα από τους Σέρβους, 2η στον όμιλο η Εθνική

Dusko Pijetlovic, left, of Serbia, and Angelos Vlachopoulos, of Greece, vie for the ball during the men's water polo Group C third round match of the 17th FINA Swimming World Championships in Hajos Alfred National Swimming Pool in Budapest, Hungary, Friday, July 21, 2017. (Balazs Czagany/MTI via AP)
Dusko Pijetlovic, left, of Serbia, and Angelos Vlachopoulos, of Greece, vie for the ball during the men's water polo Group C third round match of the 17th FINA Swimming World Championships in Hajos Alfred National Swimming Pool in Budapest, Hungary, Friday, July 21, 2017. (Balazs Czagany/MTI via AP) AP

Σε αγώνα μπαράζ θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος η Εθνική πόλο των ανδρών, μετά την ήττα της με 6-11 από τη Σερβία, που την έφερε στη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου.

Η Σερβία αποδείχθηκε πολύ δυνατή για την Εθνική ανδρών, με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να γνωρίσει την ήττα με 6-11 και να καταλάβει τη δεύτερη θέση στον 3ο όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει πως το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου θα πρέπει να δώσει το βράδυ της Κυριακής (23/07, 21:30) αγώνα μπαράζ, προκειμένου να βρεθεί στην 8άδα της διοργάνωσης. Αντίπαλος θα είναι η Ιαπωνία, που πήρε την τρίτη θέση στον 4ο όμιλο. Πρόκειται για μία ομάδα, που λογικά δεν θα δυσκολέψει την Εθνική, αλλά πάντα χρειάζεται προσοχή.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση με τη "χρυσή" Ολυμπιονίκη του Ρίο, όλα κρίθηκαν ουσιαστικά στο 3ο οκτάλεπτο, όταν οι Σέρβοι έκαναν ένα επιμέρους 3-0, ξεφεύγοντας με 8-4 και έβαλαν τέλος στις ελπίδες της Ελλάδας για νίκη, που ήταν το μοναδικό αποτέλεσμα που χρειαζόταν για να είναι πρώτη στον όμιλο.

Η Εθνική "πλήρωσε" την αστοχία της στον παίκτη παραπάνω, αλλά και το γεγονός ότι οι Σέρβοι την αιφνιδίασαν σε πολλές περιπτώσεις, με γρήγορα γκολ, όπως για παράδειγμα, όταν το 3-2 της Ελλάδας (η μοναδική φορά που προηγήθηκε) έγινε σχεδόν αμέσως 3-4, με δύο απανωτά γκολ της Σερβίας.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 0-3, 2-3

Τα γκολ:

ΕΛΛΑΔΑ: Δελακάς 2, Φουντούλης 2, Γεννηδουνιάς 1, Μουρίκης 1

ΣΕΡΒΙΑ: Φιλίποβιτς 3, Μάντιτς 2, Πρλαΐνοβιτς 1, Γιάκσιτς 1, Μίτορβιτς 1, Πιέτλοβιτς 1, Ραντέλοβιτς 1, Άλεκσιτς 1

Βαθμολογία 3ου ομίλου (τελική)

1. Σερβία 6 (43-16)

2. Ελλάδα 4 (32-20)

3. Ισπανία 2 (28-23)

4. Νότιος Αφρική 0 (11-55)

Balazs Czagany/MTI via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ