ΠΟΛΟ

Ήττα από την Ισπανία και αποκλεισμός για την Εθνική Νεανίδων

Ήττα από την Ισπανία και αποκλεισμός για την Εθνική Νεανίδων

Εκτός 4άδας η Εθνική πόλο Νεανίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Νέα Ζηλανδία, καθώς ηττήθηκε 15-10 από την Ισπανία. Πλέον, θα παίξει για τις θέσεις 5-8.

Ήττα που σημαίνει και τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξάγεται στο Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας υπέστη η Εθνική μας ομάδα από την αντίστοιχη της Ισπανίας με 15-10. Πλέον, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παίξει για τις θέσεις 5-8.

Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου αν και προηγήθηκαν με 1-0, βρέθηκαν μετά από συνεχόμενα λάθη σε άμυνα και επίθεση πίσω στο σκορ με 6-1 στην λήξη της πρώτης περιόδου και τα πράγματα έγιναν εξ' αρχής πολύ δύσκολα. Μάλιστα στο δεύτερο οκτάλεπτο η διαφορά έφτασε στη μέγιστή τιμή της, αφού οι Ισπανίδες κατάφεραν να προηγηθούν με 10-2, για να φτάσουμε στο ημίχρονο με το σκορ στο 10-3.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα η Εθνική μας προσπάθησε να αντιδράσει. Μείωσε σε 10-5 και σε 12-7, όμως δεν μπορούσε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τα 5 γκολ. Αυτό το έκανε για πρώτη φορά 3:38 πριν το τέλος, όταν με γκολ της Ελευθεριάδου μείωσε σε 13-9. Ο χρόνος ήταν περιορισμένος και η Εθνική μας έπρεπε να ρισκάρει σε άμυνα κι επίθεση χωρίς αυτό να της βγει με το 15-10 υπέρ της Ισπανίας να επισφραγίζει την είσοδο των Ιβήρων στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 1-6, 2-4, 2-2, 5-3

Ελλάδα (Στέφανος Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πρωτοπαπά 3, Ελληνιάδη, Ελευθεριάδου 5, Πλευρίτου 1, Σελετοπούλου 1, Παπαναστασίου Αν., Μαυρωτά, Μυριοκεφαλιτάκη, Κοτσιώνη

Ισπανία: Ντομένε, Κρέσπι 2, Λέιτον 1, Γκιράλ 5, Αθνάρ 3, Γκόσετ, Γκόμεζ, Μπαρίνγκο, Μποναμούσα 1, Ντίαζ 1, Ρούτγκερς

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν ακόμη οι αθλήτριες Πηνελόπη Κόλλια και Δήμητρα Παπαναστασίου (στα φύλλα αγώνα δηλώνονται 11 παίκτριες αντί για 13 με τους νέους κανονισμούς που πειραματικά δοκιμάζονται από την Fina).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ