ΠΟΛΟ

Ήττα από τη Ρωσία και αποκλεισμός από το Ρίο για την Εθνική

Ήττα από τη Ρωσία και αποκλεισμός από το Ρίο για την Εθνική
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών ηττήθηκε με 13-12 στα πέναλτι από τη Ρωσία (10-10 κ.δ) και αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων για δεύτερη συνεχόμενη φορά μένει η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Μετά την αποτυχία στο προολυμπιακό τουρνουά στην Τεργέστη, η Εθνική ομάδα δεν τα κατάφερε στο κρίσιμο παιχνίδι με τις Ρωσίδες, ηττήθηκε με 13-12 στα πέναλτι και έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Η Εθνική μας προηγήθηκε με 10-9 στα 20'' πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, αλλά μια αδράνεια στην άμυνα έδωσε τη δυνατότητα στις Ρωσίδες να ισοφαρίσουν σε 10-10 στα 4'' πριν το τέλος με την Σιμάνοβιτς και τελικά κατάφεραν να πάρουν την νίκη και την πρόκριση στα πέναλτι.

Το ματς: Οι Ρωσίδες μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και κατάφεραν να προηγηθούν με 3-1 στα μέσα του πρώτου οκταλέπτου. Κάπου εκεί η Εθνική μας αντέδρασε και με ένα επί μέρους σκορ 4-0 ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με το σκορ στο 5-3.

Η Ιβάνοβα με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου μείωσε στο γκολ (5-4), με την Ρουμπέση να δίνει αέρα δύο τερμάτων στην Εθνική (6-4). Ωστόσο, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου μετά από ένα παιδικό λάθος η Σομπόλεβα στην κόντρα σκόραρε και η δεύτερη περίοδος ολοκληρώθηκε με τη διαφορά στο γκολ (6-5).

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με επί μέρους 2-0 των Ρωσίδων οι οποίες πέρασαν μπροστά στο σκορ με 7-6. Τα κορίτσια της Εθνικής χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από ένα οκτάλεπτο για να ξανασκόραρουν με την Ξενάκη να κάνει το 7-7.

Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελική ευθεία του αγώνα. Πρώτα η Τσουκαλά και μετά η Ρουμπέση έδωσαν αέρα δύο τερμάτων στην Εθνική, όμως η Μπορίσοβα και η Προκοφίεβα έφεραν το ματς στα ίσα 1.54' πριν το τέλος. Η Ξενάκη 19.3'' πριν το τέλος έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Εθνική, αλλά μια κακή αντίδραση στην άμυνα έφερε την ισοφάριση από την Σιμάνεβιτς 4'' πριν το τέλος διαμορφώνοντας το τελικό 10-10 στην κανονική διάρκεια.

Στη διαδικασία των πέναλτι μεγάλη πρωταγωνίστρια ήταν η Ουστιάκινα. Η Ρωσίδα τερματοφύλακας απέκρουσε τρία πέναλτι και ουσιαστικά έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στην ομάδα της. Στα πέναλτι ευστόχησαν Ρουμπέση, Τσουκαλά και το έχασαν η Ξενάκη, η Αβραμίδου και η Μαργαρίτα Πλευρίτου. Για τη Ρωσία στόχευσαν καλά Προκοφίεβα, Γκορμπούνοβα και Μπορίσοβα (το τελευταίο).

Θυμηθείτε το LIVE το αγώνα.

Ελλάδα - Ρωσία 12-13 (πεν), 10-10 κ.δ.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 1-2, 1-2, 3-3

ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Ελευθεριάδου, Διαμαντοπούλου Β., Πλευρίτου Μαργ., Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση 4, Κότσια, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ελ. 2, Ξενάκη 2, Διαμαντοπούλου Χρ.

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Γκαϊντούκοφ): Ουστιάκινα, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 3, Καρίμοβα, Μπορίσοβα 1, Γκορμπούνοβα, Κούζινα, Σιμάνοβιτς 3, Τιμοφέεβα, Σομπόλεβα 1, Ιβάνοβα 3, Γκρίνεβα, Καρνάουκ

Η διαδικασία των πέναλτι

11-10 Εύστοχη εκτέλεση της Ρουμπέση

11-11 Εύστοχη εκτέλεση της Προφίεβα

- Απόκρουση της Ουστιάκινα σε πέναλτι της Ξενάκη

11-12 Εύστοχη εκτέλεση της Γκορμπούνοβα

12-12 Εύστοχη εκτέλεση της Τσουκαλά

- Δοκάρι σε πέναλτι τη Σομπόλεβα

- Απόκρουση της Ουστιάκινα στο πέναλτι της Αβραμίδου

- Στο δοκάρι το πέναλτι της Καρίμοβα

- Απόκρουση της Ουστιάκινα στο πέναλτι τη Πλευρίτου

12-13 Εύστοχη εκτέλεση της Μπορίσοβα.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ