ΠΟΛΟ

Ήταν Ελλάδα και ξεμπέρδεψε

WORLD LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΑΛΛΙΑ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
WORLD LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΑΛΛΙΑ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Την καλύτερη της εμφάνιση στο World League πραγματοποίησε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών και επιβλήθηκε με 16-7 επί της Γαλλίας στο "Π. Καπαγέρωφ"

Το καθήκον της απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου του World League έκανε η Ελλάδα. Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών επιβλήθηκε με 16-7 επί της Γαλλίας στο "Π. Καπαγέρωφ" και παρέμεινε στο κυνήγι της Κροατίας.

Με εξαίρεση το πρώτο οκτάλεπτο οι παίκτες του Βλάχου παρουσιάστηκαν σοβαροί και δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να φτάσουν στη νίκη. Πρώτος σκόρερ για την Εθνική μας ήταν ο Αλέξανδρος Γούνας με πέντε γκολ. Στην αντίπερα όχθη οι Κρούσιγια και Ισντίνσκι πάλευαν μόνοι τους για τους Γάλλους.

Το ματς: Το ξεκίνημα για την εθνική μας ομάδα ήταν εξαιρετικό. Στις τρεις πρώτες επιθέσεις οι διεθνείς μας βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα και με τέρματα των Γούνα, Δελακά και Κολόμβου προηγήθηκαν γρήγορα με 3-0. Κάπου εκεί οι Γάλλοι "ξύπνησαν" και με τέρματα των Ισντίνσκι και Λαβερσάν μείωσαν γρήγορα σε 3-2 για να κλείσει το πρώτο οκτάλεπτο με το σκορ στο 4-2 χάρη σε τέρματα των Γεννηδουνιά και Κρούσιγια.

Ο "καταιγισμός" των γκολ συνεχίστηκε και στις πρώτες επιθέσεις του δεύτερου οκταλέπτου. Ο Γούνας και ο Κρούσιγια έκαναν δύο τα τέρματα τους στις πρώτες επιθέσεις κάνοντας το 5-4, όμως η συνέχει ανήκε στην Εθνική μας. Με ένα επί μέρους 3-0 το οποίο διαμορφώθηκε με τέρματα από τους Τίγκα, Καπότση και Βλαχόπουλο και βελτιώνοντας την άμυνα τους οι παίκτες του Βλάχου ξέφυγαν με τέσσερα γκολ με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (8-4).

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Εθνική μας "καθάρισε" την μπουγάδα και έδωσε τυπικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του παιχνιδιού. Με τον Γούνα και τον Βλαχόπουλο σκόρερ η Ελλάδα σημείωσε πέντε τέρματα ανεβάζοντας τη διαφορά στα επτά γκολ (13-6) τελειώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα και έδωσαν την ευκαιρία στον Θοδωρή Βλάχο να δοκιμάσει διάφορα σχήματα ενόψει της συνέχειας και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες με τον Τζωρτζάτο να κάνει το ντεμπούτο του με το γαλανόλευκο σκουφάκι.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με το τελικό 16-7 να "σφραγίζει" τις προσπάθειες των αθλητών των δύο ομάδων.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

Ελλάδα - Γαλλία 16-7

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 4-1, 5-2, 3-1

Ελλάδα: Δελακάς 1, Γούνας 5, Κολόμβος 2, Γεννηδουνιάς 1, Τίγκας 1, Καπότσης 2, Βλαχόπουλος 3, Δερβίσης 1

Γαλλία: Ισντίνσκι 2, Λαβερσάν 1, Κρούσιγια 3, Μπλαρί 1

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Ελλάδα - Γαλλία 16-7

Ολλανδία - Κροατία Διεξάγεται αργότερα...

Η Βαθμολογία στον Όμιλο μας:

1. Κροατία 6

…………………………………………

-. ΕΛΛΑΔΑ 6

3. Ολλανδία 3

4. Γαλλία 0

* Ολλανδία και Κροατία παίζουν αργότερα.

Επόμενη αγωνιστική (14/2):

ΕΛΛΑΔΑ – Κροατία

Γαλλία – Ολλανδία

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ