ΠΟΛΟ

"Η Ασημάκη δεν είναι ελεύθερη"

"Η Ασημάκη δεν είναι ελεύθερη"
INTIME SPORTS

Ανακοίνωση εναντίον της Αλεξάνδρας Ασημάκη έβγαλε η Βουλιαγμένη. Ο σύλλογος ισχυρίζεται πως η διεθνής φουνταριστός δεν ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία για να μείνει ελεύθερη. Τι ισχύει.

Τρεις μέρες μετά την απόκτηση της Αλεξάνδρας Ασημάκη από τον Ολυμπιακό, η τέως ομάδα της, η Βουλιαγμένη εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον της αθλήτριας.

Οι δύο φορές πρωταθλήτριες Ευρώπης ισχυρίζονται πως δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία στη μετακίνηση της. Σημειώνουμε πως η μετακίνηση έγινε επειδή η Ασημάκη συμπλήρωσε το 26ο έτος της ηλικίας της και δεκαετία στην ίδια ομάδα όπως απαιτούν οι κανονισμοί.

Η ανακοίνωση της Βουλιαγμένης αναφέρει:

" Η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την ανακοινωθείσα υπογραφή συμβολαίου της αθλήτριάς του Αλεξάνδρας Ασημάκη με τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. και για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί η διακεκριμένη αθλήτριά του να δικαιολογήσει τη χωρίς νόμιμη αιτία απόφασή της να αποχωρήσει από το Ν.Ο.Β. για να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό.

Η αθλήτρια ανήκει στο δυναμικό του Ν.Ο.Β., δεδομένου ότι δεν είναι ελεύθερη, σύμφωνα με τους κανονισμούς και οι οποίοι στην περίπτωση αυτή απαιτούν τη συναίνεση του Ν.Ο.Β. για τη μεταγραφή της.

Εφόσον η αθλήτρια επιθυμούσε να αποχωρήσει από τον Όμιλο, θα έπρεπε να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία, ενεργώντας με την απαιτούμενη δεοντολογία προς το σωματείο της, που την περιέβαλε από τα πρώτα αθλητικά της βήματα και εξακολουθεί να την περιβάλλει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη, υποστηρίζοντάς τη με κάθε τρόπο και βοηθώντας τη να αναδειχθεί σε καιρούς δύσκολους για την ελληνική υδατοσφαίριση.

Ενόψει αυτών, είναι αυτονόητο ότι ο Ν.Ο.Β. επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του".

Στη Βουλιαγμένη εκτιμούν πως η κορυφαία πολίστρια στον κόσμο το 2011 μένει ελεύθερη το 2017, όχι τη φετινή σεζόν. Την περίοδο 2006-07 η Ασημάκη έφυγε με την άδεια της Βουλιαγμένης για να παίξει στην ισπανική Αλκορκόν. Στη Βουλιαγμένη υποστηρίζουν πως η δεκαετία δεν διεκόπη, αλλά ανανεώθηκε με την επιστροφή της αθλήτριας στην Ελλάδα.

Η Ασημάκη υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Το συμβόλαιο της το καλύπτει φίλαθλος της ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ