ΠΟΛΟ

Η Χαλκίδα δεν παραχωρεί το κολυμβητήριο για το Final 4

Η Χαλκίδα δεν παραχωρεί το κολυμβητήριο για το Final 4
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δήμος Χαλκίδας ενημέρωσε την ΚΟΕ ότι δεν παραχωρεί το κολυμβητήριο της πόλης για τη διεξαγωγή του Final 4, υπό το φόβο των επεισοδίων.

Αρχικά, το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο Ανδρών, ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Χαλκίδα και είχε επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ΚΟΕ και του Δήμου. Ωστόσο, η δημοτική αρχή υπαναχώρησε υπό το φόβο των επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των συμμετεχουσών ομάδων και ενημέρωσε την κολυμβητική ομοσπονδία.

Σύμφωνα με το pisina.net, από τον Οργανισμό Άθλησης, το κολυμβητήριο δεν θα παραχωρηθεί για τα παιχνίδια της διοργάνωσης. Επίσης, από το Δήμο υποστηρίζουν ότι το παραχωρητήριο θα ίσχυε εφόσον το συνόδευε η σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού, κάτι που δεν υλοποιήθηκε από την ΚΟΕ.

Η απόφαση του Δημάρχου είναι οριστική και επικαλείται την αδυναμία φύλαξης της πόλης από την Αστυνομία, καθώς και το γεγονός ότι το Final 4 συμπίπτει ημερολογιακά με θρησκευτικό εορτασμό, που θα απασχολεί αστυνομικές δυνάμεις και θα προσελκύσει επισκέπτες στην πόλη.

Διαβάστε τις δηλώσεις του προέδρου του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Χαλκίδας, στην ιστοσελίδα pisina.net:

« Ο λόγος που στείλαμε την επιστολή με την οποία ενημερώνουμε πως το κολυμβητήριο δεν παραχωρείται είναι η επικινδυνότητα των παιχνιδιών. Προς τη μεριά μας προστέθηκαν πληροφορίες ότι αναμένεται να δημιουργηθούν επεισόδια. Παρά το γεγονός ότι η ομοσπονδία και η αστυνομία λένε ότι δε θα αφήσουν κανέναν να πλησιάσει χωρίς εισιτήριο εμείς φοβόμαστε, όπως υποδεικνύει η κοινή πείρα και πρακτική, πως αφού οι οπαδοί κάνουν το λεγόμενο “ντου”, αν τελικώς δεν καταφέρουν να μπούνε μέσα, σπάνε την πόλη. Με αυτά τα δεδομένα μια γιορτή που εμείς θέλαμε να έρθει στην πόλη μας και να την αγκαλιάσαμε από την αρχή, – γιατί θέλουμε να αναπτυχθεί το άθλημα – κρίναμε πως θα έχει πολύ περισσότερα αρνητικά από ότι θετικά. Θεωρήσαμε ότι πρέπει να προστατεύσουμε το πρόσφατα ανακαινισμένο κολυμβητήριο, καθώς και την πόλη μας από βανδαλισμούς οπαδικών στρατών, που θα θελήσουν με το «έτσι θέλω» να εισβάλλουν μέσα. Εμείς με χαρά θέλουμε να αναδείξουμε το πόλο – καθώς έχουμε και μια ομάδα στην Α2 -, φιλοξενώντας τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, αλλά θεωρούμε πως προτεραιότητα είναι η ασφάλεια της πόλης και του κολυμβητηρίου μας«.

Για το τι περιλάμβανε η αρχική συμφωνία με την ομοσπονδία:

« Κατόπιν της συνάντησης που κάναμε με τους ανθρώπους της ΚΟΕ, αρχικά εμείς στείλαμε ένα παραχωρητήριο για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Για να ισχύσει όμως η παραχώρηση – αναφέρονταν στο έγγραφο – έπρεπε να υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό. Αφού λάβαμε τις συγκεκριμένες πληροφορίες, δεν προβήκαμε καν στην κατάρτιση κάτι τέτοιου και στείλαμε άμεσα – χθες δηλαδή – ανάκληση. Σήμερα μάλιστα έφυγε κι ένα ακόμη έγγραφο με την υπογραφή της προέδρου, με το οποίο βάζει οριστικό τέλος στα σενάρια παραχώρησης του κολυμβητηρίου. Το κολυμβητήριο πλέον δεν παραχωρείται οριστικά».

Για το γεγονός ότι στο παρελθόν δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια σεfinal – 4 υδατοσφαίρισης σημείωσε:

“Το γνωρίζουμε, αλλά εμείς πληροφορηθήκαμε από διάφορες πηγές ότι υπάρχουν φόβοι επεισοδίων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ