ΠΟΛΟ

Η Σερβία νικήτρια στο Super Final, 10-9 την Ιταλία

Η Σερβία νικήτρια στο Super Final, 10-9 την Ιταλία

Η Σερβία συνεχίζει να επιβεβαιώνει την κυριαρχία της στην παγκόσμια υδατοσφαίριση των ανδρών. Αυτή την φορά, κατέκτησε τον τίτλο στο World League για 11η φορά στην ιστορία της, 10-9 την Ιταλία.

Η Σερβία συνεχίζει να επιβεβαιώνει την κυριαρχία της στην παγκόσμια υδατοσφαίριση των ανδρών. Η χρυσή ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια κατέκτησε τον τίτλο στο World League για 11η φορά στην ιστορία της, καθώς επιβλήθηκε με 10-9 της Ιταλίας του Σάντρο Καμπάνια, και μάλιστα με διπλή ανατροπή, στον τελικό του Super Final της διοργάνωσης στην πόλη Ρούζα της Ρωσίας.

Οι Ιταλοί αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν με 4-0 και 4-1 στο τέλος του πρώτου οκτάλεπτου, αλλά στη συνέχεια οι Σέρβοι πήραν μπρος και έφτασαν να προηγηθούν με 7-5 και 8-6 στη διάρκεια της τρίτης περιόδου.

Εκεί όλοι πίστεψαν ότι τελείωσαν τα πάντα. Λογάριαζαν, όμως, χωρίς την ομάδα του Καμπάνια που με πρωταγωνιστές τους Ντι Φούλβιο, Γκάλο και Φιλιόλι, πήραν προβάδισμα με 9-8, λίγο πριν τα μισά της τελευταίας περιόδου. Όμως, δύο γκολ του Ντούσαν Πιγιέτλοβιτς χάρισαν τον τίτλο στη Σερβία με το τελικό 10-9.

Οι Ιταλοί είχαν 6/12 στον παραπάνω και οι Σέρβοι 7/10 και 1/1 πέναλτι. Να τονιστεί πως στο μικρό τελικό η Κροατία νίκησε με 10-4 τις ΗΠΑ και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Οκτάλεπτα: 4-1, 0-2, 2-5, 3-2.

ΙΤΑΛΙΑ (Σ. Καμπάνια): Φιλιόλι 3, Ντι Φούλβιο 3, Τζίτο 1, Γκάλο 1, Μποντέγκας 1.

ΣΕΡΒΙΑ (Ντ. Σάβιτς): Μίτροβιτς 3, Πιγιέτλοβιτς 3, Σούμποτιτς 2, Φιλίποβιτς 1, Πρλαΐνοβιτς 1.

Παρών στον Super Final του World League στη Ρούζα και στις απονομές των νικητών ήταν και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με την ιδιότητά του ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής (μπιρό) της FINA και σύνδεσμος - υπεύθυνος για την υδατοσφαίριση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ