ΠΟΛΟ

Η Παρτίζαν βοηθά τον Ερυθρό Αστέρα

Η Παρτίζαν βοηθά τον Ερυθρό Αστέρα

Τα οικονομικά προβλήματα έχουν διαλύσει την ομάδα πόλο Ερυθρό Αστέρα και η Παρτίζαν του έδωσε έξι παίκτες ως δανεικούς για να μπορέσει να κατέβει στο πρωτάθλημα.

Όλοι γνωρίζουμε τη μεγάλη αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν. Σε όποιο άθλημα και να τίθενται αντιμέτωποι είναι συχνό φαινόμενο να βλέπουμε επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και να επικρατεί γενικότερα ένταση ανάμεσα στους παίκτες.

Όλα αυτά φαίνεται ότι δεν ισχύουν στο πόλο όπου η Παρτίζαν έκανε μία σπάνια κίνηση στήριξης στον Ερυθρό Αστέρα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν από περίπου δύο χρόνια οι κόκκινοι του Βελιγραδίου είχε μια εξαιρετική ομάδα η οποία έφτασε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα οδήγησαν όλους τους μεγάλους παίκτες που είχε μαζέψει στο ρόστερ της σε άλλες πολιτείες. Οι αδελφοί Ράσοβιτς πήγαν στην Μπαρτσελονέτα, ο Τομάσεβιτς και ο Σέφικ στην Ραντίσκι, ο Ραντζέλοβιτς στην Μπρέσια, ο Ομπράντοβιτς στην Ρόμα, ο Νιέγκοβαν στην Μίλκοστς, ο Ντραξίμοβιτς στο Περθ. Παράλληλα, ο προπονητής της ομάδας Ντέγιαν Σάβιτς (αριστερά στη φωτογραφία με τον προπονητή της Παρτίζαν Βλάντα Βουγιασίνοβιτς) αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την εθνική ομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει να πληρώσει ούτε για την πισίνα. Μάλιστα, ρεπορτάζ από τη Σερβία αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο ποσό ανέρχεται στα 20.000 ευρώ.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Ερυθρός Αστέρας έχασε και έναν από τους πλέον ταλαντούχους του παίκτες αφού ο Ράντομιρ Ντράσοβιτς πήγε στην Παρτίζαν υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο. Κάπου εδώ όμως η ιστορία αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η διοίκηση της Παρτίζαν αναγνωρίζοντας τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αιώνιος αντίπαλός τους προχώρησε σε μία αξιέπαινη ενέργεια. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν και έξι παίκτες της Παρτίζαν πήγαν ως δανεικοί στον Ερυθρό Αστέρα.

Συγκεκριμένα το κόκκινο σκουφάκι θα φορούν την επόμενη περίοδο οι Ρεπάνοβιτς, Γιάνκοβιτς, Αντρέγεβιτς, Ραντούλοβιτς, Γιάπουντζιτς και Μπάκιτς. Μάλιστα, οι δύο ομάδες το επόμενο καλοκαίρι θα αποφασίσουν από κοινού το μέλλον των έξι παικτών.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία κίνηση η οποία δεν συνηθίζεται μεταξύ ομάδων που έχουν αντιπαλότητα σαν και αυτή του Ερυθρού Αστέρα και της Παρτίζαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ