ΠΟΛΟ

H παρουσίαση της ομάδας πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης

H παρουσίαση της ομάδας πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης

Την ομάδα πόλο των ανδρών που θα μετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας παρουσίασε με κάθε επισημότητα στην αίθουσα των τροπαίων του γηπέδου «Γ. Καμάρας» ο Γυμναστικός Σύλλογος Απόλλων Σμύρνης.

Σε μια όμορφη εκδήλωση, την οποία προετοίμασε ο έφορος του τμήματος και μέλος του ΔΣ του ΓΣ Σπύρος Μίντζης έγιναν τα… αποκαλυπτήρια της ομάδας, που επί μία τριετία «χτίζουν» τα αδέρφια Γιώργος και Ζάχος Αφρουδάκης.

Στην προσπάθεια αυτή έχουν, βέβαια, την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση του μεγάλου χορηγού του τμήματος και γνήσιου Απολλωνιστή Σταμάτη Βελλή, τον οποίο όλοι οι ομιλητές εξήραν για την προσφορά του στην ομάδα.

Μεγάλος στόχος της αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» είναι ο προβιβασμός στην Α1 κατηγορία του πόλο και η υλοποίηση αυτού του ονείρου αποτέλεσε την κοινή συνισταμένη των δηλώσεων των πρωταγωνιστών.

Η εκδήλωση, όμως, έβγαλε και κάτι ακόμη: Συναίσθημα. Έντονο συναίσθημα γνήσιας αγάπης για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Το αποτύπωσε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στην ομιλία του ο Γιώργος Αφρουδάκης, ο οποίος αφού – όπως είπε – δεν έκανε πραγματικότητα το παιδικό όνειρό του να παίξει στον Απόλλωνα ως ποδοσφαιριστής θέλει να το κάνει ως πολίστας. Έστω και για λίγα παιχνίδια στην Α2!

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης Κωνσταντίνος Σανταμούρης και εκπρόσωποι του Σωματείου Φιλάθλων η «Αναγέννηση».

Καταβέλος: «Μια αγαπημένη ιστορία το πόλο - Κολυμβητήριο κάτω από τις θύρες 8 και 9»

Τον πρώτο χαιρετισμό τον απηύθυνε φυσικά ο πρόεδρος του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, Παναγιώτης Καταβέλος, ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος για την επίτευξη του στόχου της ανόδου, ενώ αποκάλυψε και τα σχέδια για κατασκευή κολυμβητηρίου για μικρά παιδιά (ακαδημίες) κάτω από τις θύρες 8 και 9:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, διότι η φετινή χρονιά θα μας αναδείξει πρωταθλητές, εφόσον πάνε όλα καλά. Εδώ και λίγα χρόνια έχει ξεκινήσει μια αγαπημένη ιστορία, το πόλο του Απόλλωνα και οι ακαδημίες. Ο Γιώργος Αφρουδάκης στην αρχή και ύστερα ο κ. Βελλής είναι δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια. Μετά την περσινή χρονιά και τη μη επίτευξη του στόχου της ανόδου, εφέτος θα τα καταφέρουμε.

Πάμε για τη μεγάλη διάκριση στο πόλο, έχουμε τις ακαδημίες μας και με τη συνδρομή του κ. Βελλή ετοιμάζουμε κι ένα κολυμβητήριο κάτω από τις θύρες 8 και 9 του «Γ. Καμάρας» . Τίποτα όμως δεν γίνεται από πριν, γιατί ακόμη και τα φαβορί αποτυγχάνουν. Θέλουμε η νέα χρονιά να μας βρει στα μεγάλα σαλόνια. Ευχαριστώ την οικογένεια Αφρουδάκη και ιδιαίτερα τον Γιώργο, τον έφορο Σπύρο Μίντζη, τους παίχτες. Πλέον θα βρισκόμαστε πιο συχνά με όλους σας. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Αθηνών που είναι δίπλα μας και τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού κ. Τεντόμα, όπως κι επίσης και τον κ. Σταμάτη Βελλή. Αυτό που θέλουμε στους αγώνες είναι να υπάρχει προσέλευση του κόσμου και από παλιούς Απολλωνιστές αλλά και από τους νεαρούς. Να συμπαρασταθούμε όλοι στην ομάδα και να αγκαλιάσουμε και το τμήμα κολύμβησης των ακαδημιών. Η νέα γενιά οπαδών του Απόλλωνα θα προέλθει μέσα κι από αυτούς».

Η παρουσίαση από τον Σπύρο Μίντζη

Ακολούθως ο έφορος του τμήματος και μέλος του ΔΣ του ΓΣ, Σπύρος Μίντζης, προχώρησε στην παρουσίαση της ομάδας πόλο, ξεκινώντας, ωστόσο, από τα σημαντικά και απαραίτητα γενικά στοιχεία αναφορικά με την ιστορία του Απόλλωνα:

«Ο Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης (γνωστός ως Απόλλων Αθηνών) είναι γυμναστικός σύλλογος με έδρα τη Ριζούπολη, συνοικία του Δήμου Αθηναίων. Ιδρύθηκε αρχικά στη Σμύρνη της Μ. Ασίας και μεταφέρθηκε στην Αθήνα κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922.

Ο Απόλλων καλλιεργεί τέσσερα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, υγρός στίβος) και έγινε γνωστός κυρίως για την ποδοσφαιρική του ομάδα η οποία πρωταγωνιστούσε στην Α' Εθνική κατηγορία από τη σύστασή της μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του '90.

Το ιδιόκτητο γήπεδο της Ριζούπολης, που φιλοξενεί το σύλλογο από το 1948, συνδέθηκε με όλες τις λαμπρές επιτυχίες του και σε αυτό το γήπεδο συνεχίζει την πορεία με ευρύτερους και υψηλότερους στόχους.

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου πραγματοποιήθηκαν τη δεκαετία του 1990. Συγκεκριμένα το 1995 η ποδοσφαιρική ομάδα συμμετείχε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία της, ενώ την επόμενη χρονιά προκρίνεται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τη φετινή σεζόν ο Απόλλων Σμύρνης θα συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο πρωτάθλημα της Α2 και είναι ένα από τα φαβορί για άνοδο στην Α1 κατηγορία των Ανδρών, μιας και έχει συγκροτηθεί ένα πολύ ισχυρό ρόστερ με έμπειρους αθλητές με συμμετοχές στην Εθνική ομάδα και την Α1 και ταλαντούχους νέους.

Ανανεώθηκε η συνεργασία με τους πολίστες που συμμετείχαν στην πρώτη χρόνια της ομάδας στην Α2: Ρέππας (βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας την χρυσή εποχή, έχει κατακτήσει 6 μεγάλους τίτλους στην καριέρα του), Τσίκλος, Γερακούδης, Κουτσογιάννης, Μιχαλόπουλος, Ματαράγκας, Γεωργιάδης και Ψαρρέας.

Ακολούθησαν οι προσθήκες στο ρόστερ του Απόλλωνα με πρώτο τον κορυφαίο Έλληνα φουνταριστό, Γιώργο Αφρουδάκη (πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα, με συμμετοχή σε 5 Ολυμπιάδες, έχει κατακτήσει 1 κύπελλο κυπελλούχων, 6 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα Ελλάδας) και τον αδερφό του Ζάχο Αφρουδάκη (Βουλιαγμένη, Παναθηναϊκός, ΝΟ Καλαμακίου).

Στη συνέχεια οι μεταγραφές του Λεωνίδα Μαυρωτά από τη Βουλιαγμένη, του Γιώργου Παπαδόπουλου από τον ΑΝΟ Γλυφάδας, των Χριστόφορο Δερμιτζάκη και Διονύση Μητρόπουλου από το ΝΟ Καλαμακίου, του Πάνου Λάζαρη (ΓΣ Ηλιούπολης), του Αδάμ Τούλη (Βουλιαγμένη), του Στάθη Χατζηστεφάνου από τον Παναθηναϊκό και των αδερφών Ευγένιου και Ηλία Λάλα από τη Μεταμόρφωση.

H παρουσίαση της ομάδας πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης

Οι ακαδημίες του Απόλλωνα

Η προσπάθεια του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης δεν σταματάει, ωστόσο, στην αντρική ομάδα πόλο και σε συνεργασία με τους αδερφούς Αφρουδάκη προχώρησε στη δημιουργία Ακαδημιών Υδατοσφαίρισης και Κολύμβησης.

Η έδρα των τμημάτων Υγρού Στίβου του συλλόγου βρίσκεται στο κλειστό κολυμβητήριο της Γκράβας «Α. Τρίτσης» πολύ κοντά στη φυσική έδρα του συλλόγου, τη Ριζούπολη. Το κολυμβητήριο διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα ενώ εκεί βρίσκονται και τα γραφεία του τμήματος.

Με εξαιρετικά καταρτισμένο τεχνικό τιμ, και την επίβλεψη του Θοδωρή Μπερδέ, με εμπειρία τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και στις εθνικές ομάδες, μέλημα του Απόλλωνα είναι να εξασφαλίσει, όχι μόνο τη μακροημέρευση του νεοσύστατου τμήματος, αλλά και να προσφέρει μια ανάσα αθλητισμού στην Αθήνα της κρίσης.

Σκοπός είναι να αγκαλιάσει ένα σημαντικό τμήμα παιδιών της περιοχής, διαμορφώνοντας ανθρώπους που θα μεγαλώσουν με αθλητικά πρότυπα και αξίες.

Ήδη στα τρία χρόνια λειτουργίας έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερα από 100 παιδιά και αθλητές, στα 4 τμήματα κολύμβησης και τα 5 τμήματα υδατοσφαίρισης που διαθέτει».

Γιάννης Κατρουτζανάκης: «Να δικαιώσω αυτούς που με επέλεξαν

Ο μέχρι πέρυσι παίκτης του Απόλλωνα και νυν προπονητής , Γιάννης Κατρουτζανάκης, σύστησε έναν προς έναν τους παίκτες στους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε αυτό που δεν πέτυχε πέρυσι ως παίκτης να το κάνει φέτος ως προπονητής:

«Πιστεύω ότι τους στόχους της φετινής σεζόν θα τους πετύχουμε και θα δούμε την ομάδα στην Α1 τη νέα σεζόν. Αυτό που δεν κατάφερα πέρυσι ως παίχτης εγώ και με θλίβει, θα γίνει εφέτος και από του χρόνου η ομάδα θα αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια. Το ρόστερ αυτό θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικό ακόμη και στην πρώτη εθνική. Ευχαριστώ τον Γιώργο και τον Ζάχο Αφρουδάκη, καθώς και τον τεχνικό διευθυντή, πλέον, Κωνσταντίνο Δάνδολο, που με εμπιστεύτηκαν για τη θέση του προπονητή. Θέλω να δικαιώσω πρώτα αυτούς και μετά όλους τους υπόλοιπους».

Γιώργος Αφρουδάκης: «Είμαι οραματιστής»

Ο άνθρωπος που οραματίστηκε τη δημιουργία τμήματος υδατοσφαίρισης στον Απόλλωνα Σμύρνης και το έχει πετύχει με τη στήριξη του Σταμάτη Βελλή και σε συνεργασία με τον ΓΣ, ο Γιώργος Αφρουδάκης, μίλησε για το όνειρο που έχει γι’ αυτήν την ομάδα και για την επιθυμία να φορέσει έστω και για ένα λεπτό το σκουφάκι της «ελαφράς ταξιαρχίας», ενώ και εκείνος αναφέρθηκε ξεχωριστά σε κάθε παίκτη της ομάδας:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Θα μπορούσα να πω τι έχει γίνει στο παρελθόν, πως ξεκίνησαν όλα, όπως και τους προβληματισμούς της ομάδας για το μέλλον. Σημασία όμως έχει το παρόν. Να πηγαίνουμε βήμα βήμα. Έχουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα εφέτος, με παίχτες που πρωταγωνιστούσαν στην Α1 όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς να θέλω να βάλω πίεση σε κανέναν, πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα. Έχουμε μια ομάδα με έμπειρους και νέους παίκτες, καθώς ένας σύλλογος που θέλει να προχωρήσει πρέπει να έχει και νέους αθλητές. Ο προπονητής μας είναι φιλόδοξος, ενώ έχουμε δίπλα μας και τον τεχνικό διευθυντή, Κωνσταντίνο Δάνδολο, τον τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών Θοδωρή Μπερδέ και τον Σπύρο Μίντζη. Νιώθω ότι είμαστε μια οικογένεια και έχουμε κερδίσει αυτό το στοίχημα. Έτσι προχωράνε οι ομάδες. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που να είναι στημένες με τόσο επαγγελματικό τρόπο. Είναι, βέβαια, χαρά μας που είναι κοντά μας ο Σταμάτης Βελλής. Η ομάδα πρέπει να βρει κολυμβητήριο και την έδρα της. Ο δήμος Αθηναίων μας έχει σταθεί σε όλη αυτή την προσπάθεια. Θέλουμε να αγκαλιάσει ο κόσμος το άθλημα μας και εμείς θα δώσουμε χαρά και περηφάνια σε αντάλλαγμα. Το να κερδίσεις φιλάθλους είναι ακόμα καλύτερο και από το να κερδίσεις το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά ο στόχος μας όμως είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ερασιτέχνη κ. Καταβέλο που μας έχει αγκαλιάσει, όλο το Δ.Σ. και θέλω να τους κάνουμε περήφανους στο τέλος».

Σε ερώτηση για το αν θα φορέσει το σκουφάκι του Απόλλωνα απάντησε: «Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος, καθώς ήταν το όνειρο μου από μικρός να φορέσω τη φανέλα του Απόλλωνα. Δεν τα κατάφερα στο ποδόσφαιρο (σ.σ. γέλια), θέλω να το κάνω στο πόλο, έστω και για ένα δυο παιχνίδια. Αυτό θα γίνει είτε φέτος είτε του χρόνου. Λατρεύω τον Απόλλωνα. Κάθε αθλητής πρέπει να έχει πρότυπα και για μένα είναι ο Απόλλωνας. Θέλω να αγωνιστώ με την ομάδα. Δεν έχω ξεκαθαρίσει όμως ακόμα μέσα στο μυαλό μου, για πόσα παιχνίδια θέλω να αγωνιστώ».

«Εχω όραμα για τον Απόλλωνα»

Για το όνειρό του για την ομάδα και για το αν θα ήθελε κάποια στιγμή ο Απόλλων να αποκτήσει το δικό του κολυμβητήριο απάντησε: : «Στον αθλητισμό τίποτα δεν σου χαρίζεται. Πέρυσι ήμασταν καλύτεροι και έπρεπε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δεν έγινε όμως αυτό. Έχω όραμα για την ομάδα του Απόλλωνα. Εννοείται πως είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσει τη δική του πισίνα ο Απόλλωνας. Θα είναι πιο σημαντικό από κάθε πρωτάθλημα. Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη συμφωνία με το δήμο Αθηναίων, ώστε αρχικά να αποκτήσουμε τη δική μας έδρα».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν οι βάσεις ώστε ο Απόλλων να συνεχίσει να είναι δυνατός και αυτόνομος στο πόλο, ακόμη και αν ο Σταμάτης Βελλής κάποια στιγμή σταματήσει να στηρίζει οικονομικά την ομάδα:

«Προσπαθούμε να αποκτήσουμε τις βάσεις ώστε η ομάδα να είναι αυτόνομη και να μην έχει ανάγκη από κανένα Αφρουδάκη ή Βελλή».

Ακολούθως υπήρξε τοποθέτηση εκπροσώπου του Τύπου και η αποκάλυψη ότι όταν ο ίδιος ο δημοσιογράφος ρώτησε τον έναν εκ των δύο γιων του Γιώργου Αφρουδάκη, χωρίς να βρίσκονται μπροστά οι γονείς του, τι ομάδα είναι πήρε την απάντηση «Απόλλων». Ο Γιώργος Αφρουδάκης χαμογέλασε και μίλησε εκ νέου για τα συναισθήματα αγάπης που τρέφει για τον σύλλογο, τα οποία πέρασαν σε εκείνον από τον πατέρα του και τα οποία… μεταλαμπάδευσε κι εκείνος με τη σειρά του στα παιδιά του.

Θοδωρής Μπερδές: «Εχουμε όνειρο για το Σύλλογο και τα νέα παιδιά»

Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών Θοδωρής Μπερδές αναφέρθηκε στη σημασία ύπαρξης ακαδημιών και στο πόσο εξιτάρει τον ίδιο ότι ανάλαβε σε συνεργασία με τους αδερφούς Αφρουδάκη το… χτίσιμό τους από την αρχή κι αυτή τη στιγμή ο Απόλλων έχει στα τμήματά του 100 παιδιά, τα οποία προπονούνται υπό τις οδηγίες προπονητών αποφοίτων του ΤΕΦΑΑ: «Προσπαθούμε στην Γκράβα να περάσουμε το τι είναι ο Απόλλων. Απόλλων είναι πολιτισμός. Θέλουμε τα παιδιά να έχουν υγεία στον αθλητισμό. Προσπαθούμε να κατεβάσουμε και ομάδα στους εφήβους. Έχουμε δυναμική. Εγκαταστάσεις δικές μας δεν έχουμε. Έχουμε ένα όνειρο για το σύλλογο και τα νέα παιδιά. Τα παιδιά που θα παίξουν θα γραφτούν στην ιστορία του Απόλλωνα. Αυτό το όνειρο εμείς θα το πάμε μέχρι τέλους. Εμείς πολεμάμε. Προσπαθούμε να φέρουμε κοντά και τους γονείς στον χώρο. Τα νέα παιδιά πρέπει να έχουν δικό τους κολυμβητήριο και τις δικές του εγκαταστάσεις.

Τέλος πρέπει να τιμήσουμε ως πόλο τον Γιώργο Αφρουδάκη, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο. Βλέπουμε τι γίνεται στο μπάσκετ, πρέπει να κάνουμε το ίδιο και στο πόλο. Εύχομαι ο Γιώργος να αγωνιστεί έστω κι ένα – δύο λεπτά με την ομάδα του Απόλλωνα και να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Πρέπει να τιμηθεί όπως ο Διαμαντίδης για παράδειγμα ή όπως κάποιος ποδοσφαιριστής. Δε νοείται να μην έχει τιμηθεί ο Γιώργος Αφρουδάκης, ένας αθλητής που έχει αγωνιστεί σε πέντε Ολυμπιάδες. Θέλω να ευχαριστήσω του πάντες. Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία»

Αδρασκέλας: «Υπάρχει και κίνητρο και γνώση»

Στην παρουσίαση παρευρέθησαν και οργανωμένοι φίλαθλοι του Απόλλωνα Σμύρνης με τον πρόεδρο του Σωματείου Φιλάθλων η «Αναγέννηση» , Τάσο Αδρασκελα, να αναφέρει στον χαιρετισμό που απηύθυνε: « Ευχαριστούμε τον ερασιτέχνη για την πρόσκληση. Η γνώση είναι απαραίτητη για να φτιάξεις κάτι, καθώς μόνο το κίνητρο δεν φτάνει. Εδώ έχουμε ένα μείγμα και των δύο. Το όραμα του Απολλωνιστή Γιώργου Αφρουδάκη ταυτίστηκε με την αντίληψη του Σταμάτη Βελλή στο πως πρέπει να προχωρά ο Σύλλογος σε όλα τα επίπεδα. Ευελπιστώ σε λίγους μήνες να εγκαινιάσουμε το νέο μας κολυμβητήριο στη Ριζούπολη. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο σύλλογο. Δικαιούμασταν πέρυσι την άνοδο, αλλά την χάσαμε. Εφέτος ευελπιστώ να σηκώσουμε την κούπα στο τέλος».

ΡΟΣΤΕΡ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΟ ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2016-17

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ/ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ/ΘΕΣΗ

Γιώργος Ρέππας/1974/Τερματοφύλακας

Μιχάλης Μιχαλόπουλος/ 1996/Τερματοφύλακας

Δημήτρης Τσίκλος (αρχηγός)/1980/Αμυντικός

Διονύσης Μητρόπουλος/1981/Αμυντικός

Ευγένιος Λάλας/ 1994/Αμυντικός

Ανώνης Κουτσογιάννης/1976/Αμυντικός

Γεράσιμος Ματαράγκας/1986/Αμυντικός

Παναγιώτης Ψαρρέας/1981/Αμυντικός

Νίκος Γερακούδης/1995/Περιφερειακός

Λεωνίδας Μαυρωτάς/1996/Περιφερειακός

Στάθης Χατζηστεφάνου/1997/Περιφερειακός

Ζάχος Αφρουδάκης/1980/Περιφερειακός

Γιώργος Παπαδόπουλος/1982/Περιφερειακός

Αδάμ Τούλης/1996/Περιφερειακός

Παναγιώτης Λάζαρης/1983/Περιφερειακός

Γιώργος Περατινός/1994/Περιφερειακός

Ηλίας Λάλας/1991/Περιφερειακός

Ευφρόσυνος Γεωργιάδης/1987/Φουνταριστός

Χριστόφορος Δερμιτζάκης/1979/Φουνταριστός

Γιώργος Αφρουδάκης /1976/Φουνταριστός

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιάννης Κατρουτζανάκης

ΕΦΟΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΓΣ: Σπύρος Μίντζης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ