ΠΟΛΟ

Η μεγάλη δικαίωση των διεθνών του πόλο στην κόντρα με Διαθεσόπουλο

Η μεγάλη δικαίωση των διεθνών του πόλο στην κόντρα με Διαθεσόπουλο

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι 11 διεθνείς πολίστες που κατηγορήθηκαν από τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, για συκοφαντική δυσφήμιση. Μίλησαν στο Sport24.gr ο δικηγόρος τους, Γιάννης Μαρακάκης και ο Γιώργος Αφρουδάκης.

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν χθες (1/3) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι 11 διεθνείς πολίστες μας, στην δικαστική τους διαμάχη με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, ο οποίος τους κατηγορούσε για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με υπόθεση από το μακρινό 2008 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Οι Γιώργος Αφρουδάκης, Αντώνης Βλοντάκης, Νίκος Δεληγιάννης, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Θωμάκος, Κώστας Κοκκινάκης, Δημήτρης Μάζης, Δημήτρης Μιτελούδης, Γιώργος Ντόσκας, Γιώργος Ρέππας, και Τάσος Σχίζας αποτελούσαν μέλη της Εθνικής που μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Μετά από παράπονα που κράτησαν 5 χρόνια, υπέβαλαν τελικά μήνυση εναντίον του ισχυρού άνδρα της Ομοσπονδίας, υποστηρίζοντας ότι δεν τους κατέβαλε το ποσό των 250.000 ευρώ, το οποίο είχαν συμφωνήσει μαζί του και αντιστοιχεί στα πριμ προετοιμασίας και συμμετοχής στους Αγώνες στην κινεζική πρωτεύουσα.

Στη μήνυσή τους αυτή, υποστήριξαν ότι αυτά τα χρήματα η ΚΟΕ θα έπρεπε να τα διαθέσει από τις επιχορηγήσεις που έλαβε την Ολυμπιακή χρονιά του 2008, από την ΕΟΕ και τη ΓΓΑ. Η κίνηση αυτή των 11 διεθνών μας, προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Διαθεσόπουλου και όταν η υπόθεση του ποινικού μέρους τέθηκε στο αρχείο, ο ίδιος υπέβαλε την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, η οποία εκδικάστηκε και δικαίωσε τους πολίστες.

Πλέον, μένει να εκδικαστεί το αστικό κομμάτι, το οποίο θα κρίνει το ποσό που ενδεχομένως θα λάβουν οι διεθνείς υδατοσφαιριστές, οι οποίοι αξιώνουν τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει με τον κ. Διαθεσόπουλο.

Κατασκευασμένα και αισχρά όσα καταλογίζονταν στους 11 διεθνείς

Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον δικηγόρο των αθλητών, κο Γιάννη Μαρακάκη, ο οποίος ανέφερε τα εξής για την χθεσινή (1/3) απόφαση: "Η πραγματικότητα είναι ότι αμέσως μετά την άσκηση αγωγής κατά της ΚΟΕ για την οφειλή των 250.000 ευρώ και την συνακόλουθη υποβολή μήνυσης προσωπικά κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας, ο οποίος αυτός συμφώνησε την καταβολή των οδοιπορικων - πριμ, δημιουργήθηκε ένα κλίμα τρομοκρατίας εις βάρος των 11 διεθνών, οι οποίοι προειδοποιήθηκαν ότι επειδή άσκησαν το νόμιμο δικαίωμά τους, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Η μεγάλη δικαίωση των διεθνών του πόλο στην κόντρα με Διαθεσόπουλο
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Αυτά τα πρωτοφανή μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν. Φυσικά, είχαμε και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και μετά από μια δίκη που διήρκησε τρεις ολόκληρες ημέρες, οι αθλητές κηρύχθηκαν ομόφωνα αθώοι για όσα απολύτως κατασκευασμένα και αισχρά τούς καταλογίζονταν. Επιπλέον όμως, βγήκαμε ωφελημένοι απ' αυτή τη διαδικασία, στη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκαν ακόμα περισσότερα στοιχεία που ενισχύουν τους ισχυρισμούς και τις θέσεις των 11 διεθνών"..

Πρωτόγνωρη εμπειρία για αθλητές τέτοιου επιπέδου. Δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο στο παρελθόν

Εκ μέρους των 11 υδατοσφαιριστών, μίλησε στο Sport24.gr για την υπόθεση ο θρύλος του ελληνικού πόλο, ο Γιώργος Αφρουδάκης: "Υπάρχει μια οφειλή που ακόμα υφίσταται, δεν έχουμε εξοφληθεί. Ο πρόεδρος έκρινε ότι επειδή ζητήσαμε αυτά τα λεφτά, θα πρέπει να μας στείλει στο εδώλιο ως κατηγορούμενους για συκοφαντική δυσφήμιση. Επειδή κάναμε αγωγή για να ζητήσουμε τα λεφτά μας, μας πήγε στα δικαστήρια.

Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για αθλητές τέτοιου επιπέδου, για ένα τέτοιο θέμα, επειδή απλά ζητήσαμε τα λεφτά μας. Εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο όσο χρόνια ασχολούμαι με τον αθλητισμό.

Η μεγάλη δικαίωση των διεθνών του πόλο στην κόντρα με Διαθεσόπουλο
FRANCESCA WATKINSON

Τρεις μέρες κράτησε το δικαστήριο. Η δικαιοσύνη έλαμψε, έκανε το καθήκον της και μας αθώωσε για την συκοφαντική δυσφήμηση. Εμείς οι αθλητές είχαμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Αυτά και δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Πλέον, περιμένουμε το δεύτερο σκέλος της διαμάχης, αυτό της εξόφλησης".

Επειδή όμως πρέπει πάντα να ακούγονται και οι δυο πλευρές, απευθυνθήκαμε και στον πρόεδρο της ΚΟΕ, προκειμένου να κάνει το δικό του σχόλιο για την υπόθεση, χωρίς όμως να θέλει να πει πολλά, ούτε να μπει στην ουσία της υπόθεσης.

"Τι να σχολιάσω ρε παιδιά; Ήμουν στο δικαστήριο χθες, ξέρω πολύ καλά τι συνέβη. Εγώ είμαι δικηγόρος, δεν είμαι πολίστας. Και ο νοών νοείτω", ανέφερε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, περιμένοντας και την συνέχεια της υπόθεσης, αφού η χθεσινή (1/3) απόφαση αφορούσε την συκοφαντική δυσφήμιση και όχι το θέμα της αποζημίωσης, το οποίο ακόμα εκκρεμεί.

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Αναφορικά με το τι συνέβη στο δικαστήριο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο κ. Διαθεσόπουλος είχε αντεγκλήσεις με την άλλη πλευρά, οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές και ο ίδιος έκανε λόγο για προσβολή του ως δικηγόρος σχετικά με το περιεχόμενο της μήνυσης για απιστία.

Όσο για τους μάρτυρες υπεράσπισης του προέδρου της ΚΟΕ, κάποια μέλη του ΔΣ της ΚΟΕ, οι διεθνείς υποστήριξαν ότι τους έβλεπαν για πρώτη φορά, δεν είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους και συνομιλούσαν μόνο με τον κ. Διαθεσόπουλο. Στην εκδίκαση παρουσιάστηκαν έγγραφα από την πλευρά των πολιστών με τις υπογραφές του προέδρου και του ταμία της ΚΟΕ, που δικαιώνουν τους ισχυρισμούς τους περί συμφωνίας για τα χρήματα που θα τους μοιράζονταν. Έπεται και συνέχεια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ