ΠΟΛΟ

Η κλήρωση των Ομίλων του Europa Cup σε Άνδρες και Γυναίκες

Η κλήρωση των Ομίλων του Europa Cup σε Άνδρες και Γυναίκες

Παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και Προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (30/9) η κλήρωση των Ομίλων της νεοσύστατης διοργάνωσης από τη LEN, σε Άνδρες και Γυναίκες.

Παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και Προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (30/9), στο πλαίσιο της συνεδρίασης του μπιρό της LEN στη Ρώμη, η κλήρωση των Ομίλων της Προκριματικής φάσης του νεοσύστατου Europa Cup στην υδατοσφαίριση, για τις Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Γυναικών.

Τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναίκες θα γίνουν τελικά δύο φάσεις, η Προκριματική και η Τελική. Στην Προκριματική φάση των Ανδρών μετέχουν τελικά 14 ομάδες χωρισμένες σε τρεις Ομίλους, δύο των 5 ομάδων και μία των 4.

Στην Τελική φάση (Men Super Final) προκρίνονται οι τρεις πρώτες από τους δύο πρώτους Ομίλους και οι δύο πρώτες από τον τρίτο (σύνολο 8 ομάδες στην Τελική φάση). Στην Προκριματική φάση των Γυναικών μετέχουν τελικά 10 ομάδες χωρισμένες σε δύο Ομίλους των 5. Προκρίνονται στην Τελική φάση (Women Super Final) οι τρεις πρώτες από κάθε Όμιλο (σύνολο 6 ομάδες στην Τελική φάση).

Η Εθνική Ελλάδας των Ανδρών κληρώθηκε στον δυνατό Β' Όμιλο (από τους τρεις), οι αγώνες του οποίου θα γίνουν στην Κροατία, με αντιπάλους τη Σερβία, την Κροατία, την Ολλανδία και την Τουρκία. Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι από αυτόν τον Όμιλο στην Τελική φάση.

Η Εθνική μας των Γυναικών κληρώθηκε στον Β΄Όμιλο (από τους δύο), ο οποίος θα γίνει στην Ελλάδα, με αντιπάλους την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Τουρκία. Προκρίνονται στην Τελική φάση οι τρεις πρώτες.

Αναλυτικά οι Όμιλοι που προέκυψαν μετά την κλήρωση της Προκριματικής φάσης σε Άνδρες και Γυναίκες και οι τόποι διεξαγωγής:

ΑΝΔΡΕΣ (συμμετέχουν 14 ομάδες χωρισμένες σε τρεις Ομίλους, δύο των 5 ομάδων και έναν των 4):

Α' ΟΜΙΛΟΣ (Ουγγαρία): Ουγγαρία, Ισπανία, Γαλλία, Ρουμανία, Γεωργία. Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι.

Β' ΟΜΙΛΟΣ (Κροατία): Σερβία, ΕΛΛΑΔΑ, Κροατία, Ολλανδία, Τουρκία. Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι.

Γ' ΟΜΙΛΟΣ (Ιταλία): Μαυροβούνιο, Ιταλία, Ρωσία, Γερμανία. Προκρίνονται οι δύο πρώτοι.

Η Προκριματική φάση του Europa Cup των Ανδρών θα γίνει 15-18 Φεβρουαρίου 2018. Η Τελική φάση είναι αρχικά προγραμματισμένη για 6-8 Απριλίου 2018, αλλά απομένει να οριστικοποιηθεί.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ (συμμετέχουν 10 ομάδες χωρισμένες σε δύο Ομίλους των 5):

Α' ΟΜΙΛΟΣ (Ολλανδία): Ολλανδία, Ισπανία, Ρωσία, Γαλλία, Κροατία. Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι.

Β' ΟΜΙΛΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ): Ουγγαρία, Ιταλία, ΕΛΛΑΔΑ, Γερμανία, Τουρκία. Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι.

Η Προκριματική φάση του Europa Cup των Γυναικών θα γίνει 1-4 Φεβρουαρίου 2018. Η Τελική φάση είναι αρχικά προγραμματισμένη για τις 23-25 Μαρτίου 2018.

Ο κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος μας δήλωσε σχετικά: "Είναι μια νεοσύστατη, σπουδαία διοργάνωση που στηρίζουν όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης και φιλοδοξεί να πετύχει απόλυτα σε όλους τους τομείς. Όσον αφορά την κλήρωση, στις Γυναίκες καταφέραμε να πάρουμε Όμιλο στην έδρα μας και αυτό είναι θετικό. Στους Άνδρες πέσαμε σε έναν πολύ δυνατό, δύσκολο Όμιλο, αλλά επειδή προκρίνονται τρεις ομάδες, νομίζω ότι θα προκριθούμε μαζί με τα φαβορί. Περισσότερα θα πούμε με την επιστροφή στην Αθήνα".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Ιστορική στιγμή: Εντοπίστηκαν τα οστά δύο Ελλήνων πεσόντων στο Αλβανικό μέτωπο

Οι εργασίες για την εκταφή των οστών των Ελλήνων πεσόντων στo αλβανικό μέτωπο ξεκίνησαν σήμερα, δύο μήνες μετά τη σχετική συμφωνία του Nίκου Κοτζιά με τον Αλβανό ομόλογό του στην Κρήτη

Το Survivor 2 έχει πετύχει ήδη και δεν το ξέρουμε

Η πρεμιέρα, οι παίκτες, τα έπαθλα, τα αγωνίσματα και τα πρώτα συμπεράσματα για το πολυαναμενόμενο ριάλιτι επιβίωσης. 

ΒΙΝΤΕΟ

Μελβούρνη: Συμπλοκές Ελλήνων ομογενών με Σκοπιανούς για τη Μακεδονία

Επεισόδια σε συλλαλητήριο Ελλήνων ομογενών για το όνομα της πΓΔΜ οι οποίοι ήρθαν στα χέρια με Σκοπιανούς

Κουίζ: Συλλαλητήριο ή καρναβάλι;

Μπορείς να βρεις τη διαφορά ανάμεσα σε διονυσιασμένους καρναβαλιστές και πωρωμένους μακεδονομάχους;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24