ΠΟΛΟ

Γούνας, ένας "Πίτερ Παν" στη Σαβόνα

Γούνας, ένας "Πίτερ Παν" στη Σαβόνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σαν τον Πίτερ Παν παρομοιάζεται ο διεθνής Έλληνας περιφερειακός Αλέξανδρος Γούνας, στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της Σαβόνα σε ιταλικό μέσο.

Ο 27χρονος άσος έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «waterpolo delevelopment world» που ειδικεύεται στο άθλημα του πόλο στη γειτονική χώρα. Ο Έλληνας πολίστας αποθεώνεται για τα 14 γκολ που σημείωσε σε τέσσερα παιχνίδια στην πρώτη φάση του ιταλικού κυπέλλου και επισημαίνεται ότι μπορεί να γίνει ηγέτης της Σαβόνα.

Ο Γούνας μιλάει για την επιλογή της συγκεκριμένης ομάδας, αλλά και το γεγονός ότι αγωνίζονται τρεις Έλληνες τη φετινή σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα.
«Ήταν ένα καλό ξεκίνημα μιας εμπειρίας, και πιστεύω ότι θα είμαι διαφορετικός παίκτης, απ' ότι τα τελευταία μου χρόνια στην Ελλάδα», σημείωσε αρχικά στα αγγλικά (όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα) και συνέχισε λέγοντας: «Θα δούμε πώς θα πάει. Είμαι σίγουρα χαρούμενος που θα είμαι κομμάτι της Σαβόνα, μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Ελπίζω με το παιχνίδι μου να βοηθήσω την ομάδα»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επιλογή της Σαβόνα: «Βρήκα αρκετές ομοιότητες με τη Βουλιαγμένη, είναι μια μικρή πόλη, χωρίς πολύ κίνηση, ενώ επικρατεί και αρκετή ησυχία. Είναι ωραίο μέρος».

Για το αν είναι έτοιμος να γίνει ηγέτης της Σαβόνα: «Είναι άλλη εντελώς κατάσταση, αλλά δεν με ενδιαφέρει ο ρόλος του ηγέτη, αυτό που πραγματικά θέλω είναι να κερδίσω όσο περισσότερα γίνεται. Σίγουρα είναι μια καινούργια εμπειρία για εμένα. Στον Ολυμπιακό υπήρχαν πολλοί καλοί παίκτες αλλά ακόμη και εδώ μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό, και να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες».

Για το αν το κίνητρο αποτέλεσε έναν από τους λόγους που επέλεξε τη Σαβόνα, ειδικά από τη στιγμή, που η ομάδα του έφτασε πέρσι μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ: "Το παιχνίδι αυτό θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή, γιατί ήταν η μόνη μας ήττα την περσινή χρονιά. Έφυγα από τον Ολυμπιακό, γιατί ήθελα στην ηλικία που είμαι να αγωνίζομαι. Έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων και δε νομίζω ότι θα παίζω πόλο μέχρι τα 40 μου, στα 32-33 θα ήθελα να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου. Μέχρι τότε όμως ήθελα να είμαι σε μια ομάδα που θα έπαιζα και θα περνούσα καλά. Και η Σαβόνα μου έδωσε αυτή την ευκαιρία".

Για το γεγονός ότι αγωνίζονται πλέον στο ιταλικό πρωτάθλημα οι Βλαχόπουλος και Δερβίσης με την ιστοσελίδα μάλιστα να κάνει λόγο για ελληνική «επιδρομή»: «Είναι αλήθεια αυτό. Πιστεύω ότι συμβαίνει γιατί οι Έλληνες παίκτες έχουν καταφέρει σπουδαία πράγματα στις διεθνείς διοργανώσεις. Στη δική μου περίπτωση ήταν δική μου επιλογή να φύγω από τον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που υπήρχαν τρεις καλοί παίκτες στη θέση μου (Εσπανιόλ, Γιάνοβιτς και Φουντούλης) κατάλαβα ότι δε θα είχα πολύ χρόνο συμμετοχής. Μου ζήτησαν να μείνω και μου έκαναν νέα οικονομική προσφορά αλλά για μένα δεν ήταν θέμα χρημάτων. Μου είχαν έρθει προτάσεις από ομάδες της Τουρκίας, της Ουγγαρίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρουμανίας αλλά και από άλλες ιταλικές (Μπρέσια και Νάπολι) αλλά η Σαβόνα ήταν η ομάδα που με ήθελε περισσότερα. Είναι μια πολύ νεανική και φιλόδοξη ομάδα, ακριβώς αυτό που ήθελαν. Δεν είναι τόσο δυνατή όσο η Προ Ρέκο, αλλά μου δίνει επιπλέον κίνητρο το να είμαι εδώ. Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Για τις προσδοκίες του για το φετινό ιταλικό πρωτάθλημα: «Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, εδώ παίζουν τόσοι καλοί παίκτες και όλες οι ομάδες είναι καλές. Δε μπορώ να πω πολλά, θα μπορέσω να έχω καλύτερη άποψη μετά το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Για το αν είναι στους στόχους του ο τίτλος του πρώτου σκόρερ:« Δεν το σκέφτομαι. Δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω τη Σαβόνα»

Για τον στόχο της εξόδου στην Ευρώπη: «Είμαστε μια νεανική ομάδα και είναι δύσκολο να κάνω προβλέψεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα πρέπει να παίζουμε κάθε παιχνίδι σα να ήταν τελικό και μετά θα δούμε τα αποτελέσματα. Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε αν θέλουμε να έχουμε υψηλές βλέψεις. Θα ήθελα πάντως η Σαβόνα να είναι η έκπληξη της σεζόν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ