ΠΟΛΟ

Γιώργος και Ζάχος Αφρουδάκης στέλνουν τον Απόλλωνα στην Α1

Γιώργος και Ζάχος Αφρουδάκης στέλνουν τον Απόλλωνα στην Α1

Με μπροστάρηδες τους Γιώργο και Ζάχο Αφρουδάκη, ο Απόλλων Σμύρνης επιδιώκει φέτος να πετύχει τον μεγάλο στόχο του προβιβασμού στην Α1 κατηγορία των ανδρών.

Τρία χρόνια μετά την ίδρυσή της, η ομάδα πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης θα επιδιώξει φέτος να πετύχει τον μεγάλο στόχο της που δεν είναι άλλος από τον προβιβασμό στην Α1 κατηγορία των ανδρών.

Μπροστάρηδες στην προσπάθεια αυτή είναι οι αδερφοί και γνήσιοι Απολλωνιστές, Γιώργος και Ζάχος Αφρουδάκης, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον αγωνιστικό σχεδιασμό σε συνεργασία, βέβαια, με τον προπονητή, Γιάννη Κατρουτζανάκη και τον τεχνικό διευθυντή, Κωνσταντίνο Δάνδολο. Μαζί τους σε αυτό και ο κ. Σταμάτης Βελλής. ο οποίος θα είναι ο χορηγός της όλης προσπάθειας.

Τη φετινή σεζόν ο Απόλλων Σμύρνης θα συμμετάσχει για δεύτερη χρονιά στο πρωτάθλημα της Α2 και είναι ένα από τα φαβορί για άνοδο στην Α1, μιας και έχει ήδη συγκροτήσει ένα ισχυρό ρόστερ με έμπειρους και νεαρούς αθλητές.

Αρχικά ανανεώθηκε η συνεργασία με τους πολίστες που συμμετείχαν στην πρώτη χρόνια της ομάδας στην Α2 και συγκεκριμένα με τους Ρέππα (βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας τη χρυσή εποχή, έχει κατακτήσει 6 μεγάλους τίτλους στην καριέρα του), Τσίκλο (αρχηγός της ομάδας), Κουτσογιάννη, Γερακούδη, Μιχαλόπουλο, Ματαράγκα, Γεωργιάδη, Ψαρρέα και Σαλπέα.

Ακολούθησαν οι προσθήκες στο ρόστερ του Απόλλωνα με πρώτο τον Ζάχο Αφρουδάκη (Βουλιαγμένη, Παναθηναϊκός, ΝΟ Καλαμακίου). Σειρά πήραν ο Λεωνίδας Μαυρωτάς από τη Βουλιαγμένη, γιος του σπουδαίου Γιώργου Μαυρωτά, ο Γιώργος Παπαδόπουλος από τον ΑΝΟ Γλυφάδας, ο Χριστόφορος Δερμιτζάκης και ο Διονύσης Μητρόπουλος από το ΝΟ Καλαμακίου, ο Πάνος Λάζαρης από τον ΓΣ Ηλιούπολης, ο Αδάμ Τούλης από τη Βουλιαγμένη, ο Στάθης Χατζηστεφάνου από τον Παναθηναϊκό και οι αδερφοί Ευγένιος και Ηλίας Λάλας από τη Μεταμόρφωση.

Η παρουσίαση της ανδρικής ομάδας υδατοσφαίρισης του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα τροπαίων του "Γεώργιος Καμάρας".

Ακαδημίες Υδατοσφαίρισης και Κολύμβησης

Η προσπάθεια του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης δε σταματάει, όμως, στην αντρική ομάδα πόλο, καθώς σε συνεργασία με τους αδερφούς Αφρουδάκη προχώρησε στη δημιουργία Ακαδημιών Υδατοσφαίρισης και Κολύμβησης.

Η έδρα των τμημάτων Υγρού Στίβου του συλλόγου βρίσκεται στο κλειστό κολυμβητήριο της Γκράβας, "Α.Τρίτσης", πολύ κοντά στη φυσική έδρα του συλλόγου, τη Ριζούπολη. Το κολυμβητήριο διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα, ενώ εκεί βρίσκονται και τα γραφεία του τμήματος.

Με εξαιρετικά καταρτισμένο τεχνικό τιμ και την επίβλεψη του Θοδωρή Μπερδέ, με εμπειρία τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και στις εθνικές ομάδες, μέλημα του Απόλλωνα είναι να εξασφαλίσει, όχι μόνο τη μακροημέρευση του νεοσύστατου τμήματος, αλλά και να προσφέρει μια ανάσα αθλητισμού στην Αθήνα της κρίσης.Σκοπός είναι να αγκαλιάσει ένα σημαντικό τμήμα παιδιών της περιοχής, διαμορφώνοντας ανθρώπους που θα μεγαλώσουν με αθλητικά πρότυπα και αξίες.

Ήδη στα τρία χρόνια λειτουργίας έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερα από 100 παιδιά και αθλητές στα 4 τμήματα κολύμβησης και τα 5 τμήματα υδατοσφαίρισης που διαθέτει, ενώ τα αγωνιστικά τμήματα υποδομών (παίδες και έφηβοι) συμμετέχουν στα αντίστοιχα Εθνικά Πρωταθλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ