ΠΟΛΟ

Γιαννουρής: "Θέλουμε συχνότητα στις επιτυχίες"

Γιαννουρής: "Θέλουμε συχνότητα στις επιτυχίες"

Ο γνωστός προπονητής Γιάννης Γιαννουρής μίλησε για το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών και την επιστροφή του στους πάγκους και την ιταλική Πεσκάρα.

Ο προπονητής της Πεσκάρα, Γιάννης Γιαννουρής φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “Sport24 Magazino” με τον Αντρέα Παλομπαρίνι.

Για την επιτυχία της Εθνικής ομάδας: « Στο Καζάν βρέθηκα ως φίλαθλος. Καμάρωσα τις ομάδες μας, των Ανδρών και των Γυναικών. Οι άντρες κατάφεραν να κάνουν ότι και πριν από 10 χρόνια. Μας κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενους τέτοιες επιτυχίες και μας τονώνουν το ηθικό σε δύσκολες στιγμές».

Για τη διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού: « Βρέθηκα σαν στέλεχος των Αγώνων. Μία καινούργια διοργάνωση αλλά εντελώς διαφορετικό πεδίο με την προπονητική. Αυτό τελείωσε και δεν έβλεπα την ώρα ν” ασχοληθώ με το πόλο. Έχω συμφωνήσει με την Πεσκάρα και θα συνεχίσω εκεί την καριέρα μου. Παράλληλα θα ξεκινήσω και μια συνεργασία με την Γαλλική ομοσπονδία. Έτσι, θα είμαι προπονητής στην Πεσκάρα και θα έχω ένα ρόλο τεχνικού συμβούλου στην ομοσπονδία της Γαλλίας».

Για τις νέες συνθήκες στην Πεσκάρα: « Είναι μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τρία, τέσσερα χρόνια. Έκαναν ένα λάθος τα προηγούμενα χρόνια καθώς δεν είχαν οργανώσει τις υποδομές και το πλήρωσαν. Τώρα βαδίζουν εντελώς διαφορετικά, ακολουθούν ένα πρόγραμμα με δικά τους παιδιά και όσο περνάει ο καιρός η ποσότητα, περνάει στην ποιότητα. Γι” αυτό με επέλεξαν, ώστε να βοηθήσω σε αυτό το πλάνο».

Για την Εθνική ομάδα πόλο: «Ο Ολυμπιακός από τη δεκαετία του 2000 και μετά έχει καταφέρει να μονοπωλεί το άθλημα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων καθώς έχει την οικονομική άνεση. Στην ουσία αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει μια καλή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Η Εθνική ομάδα έχει ωριμάσει και μπορεί ν” ανταγωνίζεται μεγάλες ομάδες. Το σημαντικό είναι να πέσει το βάρος στη παραγωγή για να υπάρχει συνέχεια, όπως κάνουν οι Σέρβοι και οι Κροάτες. Έχει γίνει μια καλή δουλειά, έχουν βγει παιδιά από πολλές ομάδες αλλά κατέληξαν στον Ολυμπιακό που για να διακριθεί στην Ευρώπη όμως, επιλέγει και ξένους παίκτες. Πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσει το πλάνο της Εθνικής σε βάθος χρόνου».

Για τα χαρακτηριστικά του Έλληνα παίκτη: «Τ α παιδιά τα δικά μας, δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι. Ακόμα και με τους Κροάτες, τους Σέρβους έχουν μειωθεί οι αποστάσεις. Πλέον δεν είμαστε οι… φτωχοί συγγενείς. Αυτό που ακόμα δεν έχουμε, είναι η συχνότητα στις επιτυχίες. Αυτό θα μας πάρει λίγο χρόνο να το καταφέρουμε καθώς θέλει καλύτερο προγραμματισμό. Χρειάζεται να κάνουμε κάτι παραπάνω».

Για το μέλλον του ελληνικού πόλο: «Είμαι πάντα αισιόδοξος. Τα προβλήματα υπήρχαν. Πάντα υπάρχει κάτι θετικό κι εύχομαι να συνεχίσει το ενδιαφέρον των οικογενειών να φέρνουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό και φυσικά στο πόλο. Η ζωή προχωράει και πάντα πηγαίνουμε ένα βήμα μπροστά, κόντρα στις δυσκολίες».

Για τους Έλληνες προπονητές: « Αρκετά παιδιά έχουν κάνει καριέρα στο εξωτερικό και συνεχίζουν. Δειλά, δειλά οι Έλληνες προπονητές βγαίνουν προς τα έξω. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι έχουμε να συναγωνιστούμε τη σχολή των Γιουγκοσλάβων που έχουν την αύρα από τις χώρες τους, για να βρίσκουν δουλειά στο εξωτερικό. Το ιδανικότερο θα ήταν όλοι να μείνουμε στην Ελλάδα για να προσφέρουμε αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά και δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ