ΠΟΛΟ

Για την 5η θέση οι νέες γυναίκες

Για την 5η θέση οι νέες γυναίκες

Η εθνική ομάδα νέων γυναικών γνώρισε την ήττα με 10-9 από τον Καναδά στις "8" του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση αντιμετωπίζει το Σάββατο (22/8, 12.40) την Ουγγαρία για τις θέσεις 5-8.

Αυτή τη φορά το βολιώτικο κοινό δεν θα καμαρώσει τα κορίτσια της εθνικής νέων γυναικών στο βάθρο. Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση "πνίγηκε" στο άγχος και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, γνωρίζοντας την ήττα με 10-9 από τον Καναδά στα προημιτελικά.

Πλέον οι διεθνείς που πήραν βαριά την ήττα απέναντι σε έναν αντίπαλο που ένιωθαν και φάνηκε πως ήταν μέσα στις δυνατότητες τους, θα διεκδικήσουν την 5η θέση στον Βόλο, ξεκινώντας το Σάββατο (22/8, 12.40) από το ματς με την Ουγγαρία στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με 4-2 στο δεύτερο οκτάλεπτο, αλλά η εμφάνιση στη συνέχεια της ήταν ανεξήγητη τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Ο Καναδάς διαμόρφωσε το 2-4 σε 5-4 υπέρ του στο δεύτερο οκτάλεπτο. Η Ελευθερία Πλευρίτου ισοφάρισε στην παίκτρια παραπάνω (5-5) για να ακολουθήσει ένα σερί 3-0 από τις βορειοαμερικανίδες με την Κίρα Κρίστμας στα μισά της τρίτης περιόδου.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Από εκείνο το σημείο και μετά οι διαιτητές έχασαν την επαφή με τον αγώνα, ακύρωσαν δύο ελληνικά γκολ και έδωσαν αποβολή την ώρα που Ελληνίδα παίκτρια έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα. " Οι διαιτητές ήταν ανέτοιμοι για αυτό το επίπεδο", ήταν το... ευγενικό σχόλιο του Μορφέση μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

Για την 5η θέση οι νέες γυναίκες

Η αρχηγός Χρυσή Διαμαντοπούλου κράτησε τη διαφορά στα δύο γκολ (6-8) στο τρίτο οκτάλεπτο. Τρία λεπτά πριν από το τέλος και ενώ είχε προηγηθεί η απόφαση των διαιτητών για το πρώτο ακυρωθέν γκολ, όταν η μπάλα δεν διέσχισε τη νοητή γραμμή σύμφωνα με την υπόδειξη τους που αμφισβητήθηκε η Κρίστμας, παίκτρια που τελείωσε το παιχνίδι με πέντε γκολ, έφερε τη διαφορά στο +4 (6-10).

Παρά την κακή συμπεριφορά στην άμυνα και τα "άθλια" ποσοστά στον παραπάνω, η Ελλάδα βρήκε τον τρόπο να ξαναμπεί στο ματς χάρη στην ποιότητα των παικτριών της. Πρώτα η Ιωάννα Χυδηριώτη μείωσε στον παραπάνω στο 2:56, για να ακολουθήσει το γκολ της Έλενας Ξενάκη από τα 2 μέτρα στο 1:17 για το 8-10. Η Ιωάννα Χαραλαμπίδη εξαπέλυσε "κεραυνό" από την περιφέρεια στα 50 δευτερόλεπτα για να μειώσει η εθνική σε 10-9 και να ξεσηκώσει το κολυμβητήριο.

Ο Καναδάς έχασε την επίθεση και η εθνική είχε 23 δευτερόλεπτα στη διάθεση της. Η επιλογή στην επίθεση δεν ήταν καλή με το σκαστό σουτ της Ξενάκη να καταλήγει άουτ και ενώ υπήρχε χρόνος. Η Ελλάδα δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στα πέναλτι. Η Ξενάκη ξέσπασε σε κλάματα, ούτε όμως οι άλλες παίκτριες δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τη συγκίνηση τους εξαιτίας των υπέροχων εκδηλώσεων του κόσμου.

Για την 5η θέση οι νέες γυναίκες

Πέντε από τις παίκτριες (Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου, αδερφές Χαραλαμπίδη και Ξενάκη) έπαιξαν στο παγκόσμιο ανδρών/γυναικών στο Καζάν, ορισμένα από τα άλλα κορίτσια (Σταματοπούλου, Ελευθεριάδου, Πάτρα, Καλογεράκου) είχαν αγωνιστεί στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Τώρα οι έντεκα διεθνείς θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν καθώς οι περισσότερες παίζουν ακόμα σε δύο διοργανώσεις με τις εθνικές το καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια. To 2017 η επόμενη φουρνιά των νέων γυναικών θα προσπαθήσει να κατορθώσει το στόχο της 4άδας και να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο ξανά στο παγκόσμιο που θα γίνει στον Βόλο.

Φυσικά, δεν είναι μονάχα οι παίκτριες, αλλά και το προπονητικό δίδυμο των Μορφέση και Στέφανου Λέανδρου που έχει... χαθεί από τα σπίτιια του αυτό το καλοκαίρι. Για τον Λέανδρο που εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες είνα η τρίτη διοργάνωση φέτος μετά το Μπακού και το Καζάν, ενώ αξίζει να αναφέρουμε και τη φυσιοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη, η οποία παραμένει πιστή εργάτης των εθνικών ομάδων όλα αυτά τα χρόνια.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 2-3, 3-2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ: Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου, Νιαρχάκου, Ξενάκη 2, Καλογεράκου, Πάτρα, Ι.Χαραλαμπίδη 3, Σ.Χαραλαμπίδη, Σταματοπούλου.

ΚΑΝΑΔΑΣ: Μπρέντιν, Πολ, Κρεβιέ 1, Ράιτ 2, Νακούζι, Μάγιερς, Μόμεν, Κρίστμας 5, Μακέλβεϊ 1, Μάθιους 1, Βαν Νουγκτ.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

Νότια Αφρική-Ουκρανία 7-5

Μεγάλη Βρετανία-Ολλανδία 7-22

Νέα Ζηλανδία-Μεξικό 12-9

Ιαπωνία-Αυστραλία 8-13

Ουγγαρία-Ισπανία 9-12

Ιταλία-Ρωσία 10-15

ΗΠΑ-Βραζιλία 12-9

Ελλάδα-Καναδάς 9-10

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (21/8)

Μεξικό-Ιαπωνία 10.00

Νέα Ζηλανδία-Αυστραλία 11.20

Ελλάδα-Ουγγαρία 12.40

Ιταλία-Βραζιλία 17.20

Καναδάς-Ισπανία 18.39 (ημιτελικός)

Ρωσία-ΗΠΑ 20.00 (ημιτελικός)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ