ΠΟΛΟ

"Φωτιά" στις πισίνες της Α1 πόλο ανδρών

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μετά την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής στην Α1 πόλο ανδρών η διαφορά που χωρίζει τον πέμπτο με τον ενδέκατο είναι μόλις πέντε βαθμοί. Εύκολα Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη.

Με άνεση ξεπέρασε και το εμπόδιο του Πανιωνίου ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών και διατήρησε το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν με 20-4 του Πανιωνίου, στο κολυμβητήριο του Πειραιά και έχουν στραμμένο ήδη το μυαλό τους στο ματς της 8ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουγκ, που γίνεται την προσεχή Τετάρτη (7/2) στο Ντουμπρόβνικ.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει το 13 στα 13 στο ελληνικό πρωτάθλημα και παρότι έχει έναν αγώνα λιγότερο απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία με 39 βαθμούς.

Επικράτησε εύκολα στο Ηράκλειο ο ΝΟ Βουλιαγμένης, όπου νίκησε τον ουραγό ΟΦΗ με 17-3, για την 14η αγωνιστική της Α1 Ανδρών, και παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (αλλά και με έναν αγώνα περισσότερο από τους ερυθρόλευκους).

Ο αγώνας στο κολυμβητήριο του Ηρακλείου ξεκίνησε με καθυστέρηση 30 λεπτών και πλέον, διότι άργησε να αφιχθεί ο ΝΟ Βουλιαγμένης, αφού λόγω κακών καιρικών συνθηκών, το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή από την Αθήνα προσγειώθηκε στα Χανιά και από εκεί πήγε οδικώς στο Ηράκλειο.

Με ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα που του έδωσε προβάδισμα 5-1 στο πρώτο οκτάλεπτο και 7-3 στη συνέχεια (στο ημίχρονο), ο Υδραϊκός αιφνιδίασε τον αντίπαλό του στο κολυμβητήριο του Αλίμου και πήρε τελικά τη σπουδαία νίκη και το τρίποντο, με 9-5 επί του Απόλλων Σμύρνης, που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στα πλέι οφ.

Ισόπαλο 7-7 έληξε το παιχνίδι στο Ρέστειο κολυμβητήριο ανάμεσα στο εδρούχο Παλαιό Φάληρο και τον Εθνικό και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, που έκλεισε την αυλαία τη 14ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ.

Ο Εθνικός πήρε προβάδισμα με 5-3 και στη συνέχεια 7-6, στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου. Οι Πειραιώτες διατηρούσαν το προβάδισμα χάρη και στις επεμβάσεις του Τζωρτζάτου σε ευκαιρίες στον παραπάνω, όμως ο Γαρδίκας, με γκολ στα ίσα, στο 2.07 πριν από τη λήξη, ισοφάρισε για το Φάληρο στο τελικό 7-7.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΟΚ - ΓΛΥΦΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΟΚ - ΓΛΥΦΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Νέα νίκη για τον ΠΑΟΚ που ανεβαίνει

Έχει πάρει τα πάνω του για τα καλά ο ΠΑΟΚ, που συνεχίζει τα νικηφόρα αποτελέσματα στην Α1 Ανδρών. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει αφήσει πίσω του εδώ και καιρό την περίοδο κρίσης και συνεχίζει το πολύ καλό σερί, καθώς πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και πέμπτη συνολικά (έχει και μια ισοπαλία) στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, επικρατώντας με 4-3 του ΑΝΟ Γλυφάδας, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, το Σάββατο (3/2) το απόγευμα. Έτσι φλερτάρει πλέον σοβαρά με τη συμμετοχή στα πλέι οφ.

Το παιχνίδι ήταν νευρικό και σκληρό, με κλειστές άμυνες και λίγες καλές φάσεις . Οι ομάδες πήγαιναν γκολ γκολ και το ημίχρονο τελείωσε ισόπαλο 2-2. Ο Νίκολα Τομάσεβιτς από φουνταριστό έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (3-2) στο τρίτο οκτάλεπτο. Στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Θωμάς Γαβαλάς, τερματοφύλακας του ΑΝΟ Γλυφάδας, λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας της ομάδας του, αφού αρχικά απέκρουσε σουτ του Σαρησάββα σε κόντρα, με τον Αλβέρτη να σκοράρει από την άλλη μεριά του αγωνιστικού χώρου και να ισοφαρίζει. Ενώ, στη συνέχεια, έκανε τεράστια επέμβαση σε διπλό παραπάνω του ΠΑΟΚ. Όμως και ο ΑΝΟ Γλυφάδας έχασε τις δικές του ευκαιρίες στο αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Γιουράι Ζάτοβιτς σκόραρε, όμως, για πρώτη φορά στον παραπάνω μετά από δέκα προσπάθειες, στο 2.24 πριν από τη λήξη, δίνοντας τη νίκη στους Θεσσαλονικείς (τελικό 4-3).

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, στο κολυμβητήριο των Χανίων, με εναλλαγές στο σκορ, η τοπική ομαδα του ΝΟ Χανίων πήρε σημαντική νίκη επί του ΝΟ Χίου με 10-9, στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οι Χιώτες, μετά την εκπληκτική πορεία τους, έχουν υποστεί στις τελευταίες δύο αγωνιστικές τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους.

Μετά από εναλλαγές στο σκορ και το 6-6 με γκολ του Ρουστάμοφ, τα τέρματα του Νάστραν και του κορυφαίου των Κρητικών Αβέρκα έδωσαν αέρα δυο γκολ στον ΝΟ Χανίων, 8-6, ενώ το τρίτο οκτάλεπτο έληξε 9-7 (με γκολ των Ρουστάμοφ και Βουλγαράκη). Στην τελευταία περίοδο οι Χιώτες μείωσαν δύο φορές στο γκολ (9-8, 10-9), χωρίς όμως να καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο διάστημα αυτό τρεις παίκτες του ΝΟ Χίου αποβλήθηκαν με κόκκινες κάρτες για διαμαρτυρία (Αϊβαλιώτης, Καζάζης και Καρακάσης).

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 20-4

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 6-1, 4-0, 6-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανόπουλος, Μυλωνάκης, Δελακάς 1, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης 1, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 2, Μουρίκης 1, Γούνας 3, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 3, Ομπράντοβιτς 2, Δαλμάρας, Πρέκας, Χαλυβόπουλος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Μαντής, Θεοδόσης – Παπαλουκάς, Περόπουλος, Κουτσιαλής 2, Μπργκούλιαν, Κουλιεράκης 1, Καλαϊτζής 1, Φαναριώτογλου, Παπαποστόλου, Σταυρόπουλος, Βέκκος, Ποταμιάνος, Σιάχος, Δημακόπουλος, Παπαδόπουλος Δ.

ΟΦΗ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 3-17

Τα οκτάλεπτα: 0-4, 2-3, 1-4, 0-6

ΟΦΗ (Μάκης Βολτυράκης): Τσαβολάκης, Παπανικολάου 1, Αλάτσης, Τσικβινίτζε, Βασιλάκης, Γεωγόπουλος, Καλής 1, Πίσσας, Κόκκινος, Κλήμος 1, Γιγουρτάκης, Σπυριδάκης, Καβουσανός, Κλάδος, Βάλσαμος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Σαρτζετάκης 3, Βάσιτς 4, Χρυσοσπάθης 1, Γούβης, Αφρουδάκης 1, Καπετανάκης 2, Ποντικέας, Καπότσης 5, Γκιουβέτσης, Σολανάκης 1, Κουρουβάνης Δ.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 7-7

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-3, 3-4, 1-0.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Νίκος Μαμούρης): Τσαλκάνης, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας 2, Αλαφραγκής 1, Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος, Κάκαρης, Αθανασίου 1, Τσαχειλίδης, Τρούλος 1, Σπηλιωτόπουλος, Γαβαλάς Ι., Κατσαγούνος, Λιαπάκης 2, Παζαϊτης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Κόχειλας Ν., Χονδροκούκης 1, Παπαγεωργίου, Παπαδόγκωνας 1, Καρούντζος 3, Φώσκολος 2, Μπεριστιάνος, Γέμελος, Σκληρός, Μανθογιάννης, Πρωτοψάλτης, Μπραϊμης.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 9-5

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 2-2, 1-1, 1-1.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Αλεβίζος, Μιτελούδης, Στελλάτος, Χατζηκυριακάκης 2, Τοράκης 1, Μπλάνης 2, Βιτέλλας 4, Αργυρόπουλος, Πάτερος, Χαραλαμπόπουλος, Αλαμάνος, Μιγόπουλος, Γραμματικός.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γρηγοριάδης, Μαυρωτάς, Μητρόπουλος, Φωκάς 2, Μοσκόφ 1, Καλιοράκης, Παπαδόπουλος, Λέκιτς 2, Παπάκος, Δερμιτζάκης Δημοσθένης, Δερμιτζάκης Χριστόφορος, Καστανάκης, Μιχαλόπουλος, Γιαννουρής.

ΠΑΟΚ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 4-3

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 1-0, 1-1.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γαλανίδης, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς 1, Προσινικλής Ν., Κουλούρης, Σιώπκας, Τσολακούδης 2, Μουρατίδης, Παυλίδης, Προσινικλής Π., Τίγκας, Τομάσεβιτς 1, Σιορδίλης, Τάτσης, Κεχαλάρης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης 1, Παπανικολάου, Αλεξίου, Παπασηφάκης, Παπαναστασίου, Γιαννόπουλος, Ρομπόπουλος, Χατζηγούλας, Αλβέρτης 1, Φωτόπουλος, Σκουμπάκης 1, Σαλτέρης.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – NO ΧΙΟΥ 10-9

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 6-3, 1-2.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Φλώρος, Πολύζος, Νάστραν 1, Αγιωργούσης, Πετρόχειλος, Βουλγαράκης 2, Χαριτάκης 1, Μπαριωτάκης 1, Κατσουλάκης 1, Μαραγκουδάκης, Μαζοκοπάκης, Πολυγεώργης, Αβέρκα 4, Παπαμανωλιουδάκης.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Καραμπέτσος, Μιμίδης 1, Ρουστάμοφ 4, Τεσάνοβιτς, Καλαργυρός 1, Καρακάσης 2, Κανδιόγλου, Πανταζόπουλος, Παπούκας 1, Καλογεράκος, Πέττας, Αϊβαλιώτης, Καζάζης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 14ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΟΦΗ – ΝΟ Βουλιαγμένης 3-17

ΝΟ Χανίων - ΝΟ Χίου 10-9

Υδραϊκός – Απόλλων Σμύρνης 9-5

ΠΑΟΚ – ΑΝΟ Γλυφάδας 4-3

Παλαιό Φάληρο – Εθνικός 7-7

Ολυμπιακός – Πανιώνιος 20-4

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 39

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 33

3. Εθνικός 25

4. ΝΟ Χίου 24

5. Απόλλων Σμύρνης 19

6. ΑΝΟ Γλυφάδας 18

……………………………………

7. Παλαιό Φάληρο 18

8. Υδραϊκός 18

……………………………………

9. Πανιώνιος 16

10. ΠΑΟΚ 16

11. ΝΟ Χανίων 12

12. ΟΦΗ 3

* Ολυμπιακός και ΟΦΗ έχουν ένα ματς λιγότερο.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τετάρτη 7/2

Πανιώνιος – Παλαιό Φάληρο

Εθνικός – ΠΑΟΚ

ΑΝΟ Γλυφάδας – Απόλλων Σμύρνης

ΝΟ Χανίων – Υδραϊκός

ΝΟ Χίου – ΟΦΗ

Σάββατο 10/2

ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ