ΠΟΛΟ

Φουντούλης: "Δεν θα απογοήτευα τους συμπαίκτες μου"

Φουντούλης: "Δεν θα απογοήτευα τους συμπαίκτες μου"

Δώδεκα γκολ έχει σημειώσει ο Γιάννης Φουντούλης στο Καζάν. Η αξία του τελευταίου (μέχρι το επόμενο) είναι ανεκτίμητη. Το Sport24.gr μίλησε με τον διεθνή περιφερειακό.

Δουλειά του είναι το γκολ! Ο Γιάννης Φουντούλης διακρίνεται από την ευχέρεια να σημειώνει πιο εύκολα γκολ από τους υπόλοιπους. Θυμίζουμε πως είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ο πρώτος σκόρερ της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στο Καζάν.

Ο περιφερειακός του Ολυμπιακού ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας στην επίθεση στον παίκτη παραπάνω, σκόραρε στα τέσσερα δευτερόλεπτα, η εθνική ισοφάρισε τον αγώνα με την Αυστραλία, πήγε στα πέναλτι και πήρε με εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

" Τι να πω για το γκολ! Είχε μείνει λίγος χρόνος, είχαμε υπομονή για την εκδήλωση της τελευταίας επίθεσης και απλά βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση. Από τη στιγμή που με εμπιστεύτηκαν οι συμπαίκτες μου για το τελευταίο σουτ δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ότι θα τους απογοητεύσω", τόνισε σε επικοινωνία που είχε μαζί του το Sport24.gr.

Δεν τον έχουν πάρει τα χρόνια, αλλά ο 27χρονος περιφερειακός από τη Χίο με τη μεγάλη παράδοση προς το πόλο, ανήκει στη γενιά που αναζητούσε εδώ και χρόνια ένα μεγάλο τουρνουά με την εθνική ανδρών. Το ίδιο θα πουν ο Βαγγέλης Δελακάς, ο Κώστας Μουρίκης και οι περισσότεροι παίκτες της 13άδας.

" Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που μετά από τόση προσπάθεια τόσα χρόνια καταφέραμε και επαναφέραμε την Ελλάδα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας, αλλά και στην ομάδα, όμως πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο μας".

Οι Κροάτες είναι μόνιμοι πρωταγωνιστές, ομάδα που έχουμε νικήσει το 2014 στο World League. O Γιάννης Φουντούλης χαρακτηρίζει φαβορί τη "χρυσή" Ολυμπιονίκη.

" Η Κροατία δείχνει σε πάρα πολύ καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή. Είναι σίγουρα το φαβορί, εμείς από την πλευρά μας πρέπει να παίξουμε χωρίς καθόλου άγχος και να αγωνιστούμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο".

Από τον Σεπτέμβριο θα βάζει γκολ στο τέρμα του Γιόσιπ Πάβιτς στο οικογενειακό διπλό του Ολυμπιακού στο "Παπαστράτειο". Το ιδανικό θα ήταν θα ξεκινήσει ο Φουντούλης τα γκολ από τον ημιτελικό της Πέμπτης (7/8, 20.30) με αντίπαλο το βασικό τερματοφύλακα της εθνικής ομάδας της Κροατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ