ΠΟΛΟ

Φουντούλης: "Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε..."

Φουντούλης: "Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε..."

Ο Χιώτης περιφερειακός της Εθνικής μας ομάδα πόλο και του Ολυμπιακού, Γιάννης Φουντούλης, μίλησε στο Sport24.gr για τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βελιγράδι και για το μεγάλο αγώνα με τους Σέρβους.

Στο Καζάν άνοιξε η όρεξη και φάνηκε ότι κάλο (συνεχίζει να) γίνεται στην ελληνική υδατοσφαίριση. Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και επιστροφή στο βάθρο μια δεκαετία μετά το έπος στο Μόντρεαλ. Ήταν απλά η αρχή...

Δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες για να αποδειχτεί περίτρανα ότι η επιτυχία του Θοδωρή Βλάχου και των αθλητών του δεν ήταν διόλου τυχαία. Κάτι καλό γίνεται στο ελληνικό πόλο εδώ και δεκαετίες, το οποίο έχει και συνέχεια. Υπήρξε ένδοξο παρελθόν, υπάρχει λαμπρό παρόν, διαφαίνεται ευοίωνο και το μέλλον.

Η γαλανόλευκη, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στην Ισπανία, επικράτησε 6-2 στα προημιτελικά και πέρασε στην 4άδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο στο Βελιγράδι για πρώτη φορά ύστερα από 17 χρόνια. Ο αντίπαλος είναι ο δυσκολότερος που θα μπορούσε να υπάρξει, η οικοδέσποινα και καλύτερη ομάδα του κόσμου, η Σερβία. Κακά τα ψέματα, απαιτείται να γίνει τεράστια υπέρβαση απ' όλους για να έρθει η παρουσία στον τελικό.

Ε και; Ποιος λέει ότι απαγορεύονται τα όνειρα; Ποιος πιστεύει ότι οι διεθνείς δεν θα καταθέσουν κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους για να τα καταφέρουν, γράφοντας μια ακόμη "χρυσή σελίδα" στην ιστορία τους; Ακόμα και αν δεν έρθει όμως η πρόκριση, η διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου θα είναι σίγουρα πολύ σπουδαία υπόθεση. Προς το παρόν, όλοι βλέπουν τους Σέρβους.

Φουντούλης: "Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr συνομίλησε με τον Γιάννη Φουντούλη, το "βαρύ πυροβολικό" της Εθνικής μας και του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που ψηφίστηκε δεύτερος καλύτερος στην Ευρώπη για το 2015 και από τον οποίο περιμένουν όλοι πάρα πολλά στον ημιτελικό της Τετάρτης (20/1). Ο Χιώτης περιφερειακός δεν σταματάει να ονειρεύεται, δεν βάζει "φρένο" στις ελπίδες του για το απόλυτο θαύμα.

"Έχουμε τύχη στον ημιτελικό και θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητές μας. Σίγουρα είναι απόλυτο φαβορί η Σερβία, είναι καλύτερη ομάδα, αλλά στον αθλητισμό υπάρχουν και εκπλήξεις. Θα έχουν τον κόσμο μαζί τους και αυτό ίσως τους δημιουργήσει επιπλέον πίεση. Εμείς θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι τα μέσα του αγώνα, ώστε να μείνουμε κοντά στο σκορ. Τότε είναι που θα τους αγχώσουμε", ανέφερε αρχικά ο Φουντούλης και συνέχισε για τα "κλειδιά" του ματς και τις αδυναμίες των Σέρβων:

"Πρέπει να επιβάλουμε το δικό μας ρυθμό, να μην τους επιτρέψουμε να ξεφύγουν και να κάνουμε κοντρολαρισμένες επιθέσεις. Ξέρουμε ότι οι Σέρβοι έχουν μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, αλλά έχουν και αδυναμίες. Λειτουργούν ομαδικά, αλλά αν πιεστούν, ο καθένας προσπαθεί να βγάλει την προσωπικότητά του και έχουν μια ατομικότητα ως σύνολο. Αν τους πάει στραβά ένα ματς, αγχώνονται και αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Βέβαια, είναι παίκτες με τεράστια συμβόλαια, παίζουν όλοι στο εξωτερικό και είναι κορυφαίοι".

Ερωτηθείς για το αν δίνει "απαντήσεις" στους επικριτές του ο Θοδωρής Βλάχος, απάντησε πως "σίγουρα έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ο προπονητής σε ό,τι έχουμε πετύχει και του αξίζουν τα εύσημα. Επειδή όμως ξέρω τον χαρακτήρα του, δεν ψάχνει για απαντήσεις. Λειτουργούμε όλοι καλύτερο χάρη σ' εκείνον και έχουμε το αίσθημα του νικητή".

Φουντούλης: "Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για το αν... διάλεξε αντίπαλο η Εθνική μας, χάνοντας από τους Ρώσους στην φάση των ομίλων (αν νικούσε, έπαιζε με τους Σέρβους στην 8άδα), απάντησε στο Sport24.gr: "Θα σου απαντήσω ειλικρινά. Με τους Ρώσους μπήκαμε για να διεκδικήσουμε το +7 και να βγούμε πρώτοι, αλλά έχει αποδειχτεί πως όταν κυνηγάμε μεγάλες διαφορές, αγχωνόμαστε. Φτάσαμε μέχρι το +2, αλλά μέχρι εκεί. Επηρεαστήκαμε ψυχολογικά. Μας ευνοούσε και η συνθήκη αν χάναμε και έτσι ήρθε η ήττα. Εκ του αποτελέσματος, όλα πήγαν καλά. Αν χάναμε από τους Ισπανούς, όλοι θα μιλούσαν για την ήττα από τη Ρωσία".

Για την δική του απόδοση, δεν ήθελε να πει τίποτα. Άλλωστε, μιλούν τα κατορθώματά του από μόνα τους, δεν έχει να πει κάτι για την αφεντιά του. Για τον ίδιο, πάνω απ' όλα είναι η ομαδική προσπάθεια. Ο Φουντούλης πρόσθεσε: "Η ομάδα δείχνει σε κάθε ματς τις αρετές της. Εδώ που έχουμε φτάσει, όλα τα παιδιά ονειρευόμαστε το κάτι παραπάνω στην διοργάνωση. Πετύχαμε τον μίνιμουμ στόχο, ήδη είμαστε επιτυχημένοι, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Ο στόχος όλων μας είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ