ΠΟΛΟ

Έχασε η Βουλιαγμένη, το σήκωσε η Μπενέκου

Έχασε η Βουλιαγμένη, το σήκωσε η Μπενέκου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Βουλιαγμένη ηττήθηκε με 6-5 στον τελικό του LEN Trophy από τη Ματαρό με τη διαιτησία να παίζει σημαντικό ρόλο. Τουλάχιστον, η κούπα είχε ελληνικό χρώμα αφού πανηγύρισε η Άλκηστις Μπενέκου.

Την ήττα με 6-5 από τη Ματαρό γνώρισε στον τελικό του LEN Trophy η Βουλιαγμένη. Ο ΝΟΒ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έπαιζε με παίκτρια λιγότερη αφού τελείωσε το ματς έχοντας χρεωθεί με 15 αποβολές, έναντι δέκα της ισπανικής ομάδας.

Μάλιστα, από την τρίτη περίοδο είχαν βγει με τρεις αποβολές οι Ρουμπέση και Κοτσιά, ενώ στις αρχές της τέταρτης βγήκε και η Διαμαντοπούλου. Την ίδια ώρα η ελληνική ομάδα χρεωνόταν συνεχώς με επιθετικά φάουλ και στις περισσότερες επιθέσεις της δεν προλάβαινε καν να κάνει σουτ.

Το ματς: Η Ματαρό ήταν εκείνη που πέτυχε το πρώτο με την Μπενέκου να σκοράρει. Με δύο τέρματα από τις Ξενάκη και Κοντογιάννη η Βουλιαγμένη προηγήθηκε για πρώτη φορά με την Λάουρα Λόπεθ να φέρνει το ματς στα ίσα. Τελικά με ένα τέρμα τη Χυδηριώτη στη λήξη της πρώτης περιόδου ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος με το σκορ στο 3-2.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ανήκε στη Ματαρό. Η ισπανική ομάδα έπαιζε συνεχώς με παίκτρια παραπάνω και τελικά με ένα γκολ από τη Λάουρα Λόπεθ και ένα ακόμα από την Γκίμπσον κατάφερε να πάει προηγούμενη στο ημίχρονο με 4-3.

Ο ΝΟΒ απάντησε με το ίδιο νόμισμα στην τρίτη περίοδο. Με δύο γκολ από τη Χριστίνα Τσουκαλά, ο ΝΟΒ πέρασε μπροστά στο σκορ πριν αρχίσει να χάνει παίκτριες λόγω αποβολών. Η Κλαρά Καμπράι εκμεταλλεύτηκε μία παίκτρια παραπάνω και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο είχαμε μεγάλη μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά οι Ισπανίδες ήταν εκείνες που πανηγύρισαν στο τέλος. Η Καμπράι και πάλι ήταν εκείνη που σκόραρε περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και διαμόρφωσε το τελικό 6-5 υπέρ της Ματαρό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ούγγρικη Ζέντες της Μπάρμπαρα Μπούικα, αφού κέρδισε (14-14 κανονικός αγώνας) – στα πέναλτι – τη ρώσικη Ουραλότσκα με 18-15.

Θυμηθείτε το LIVE του τελικού

Βουλιαγμένη - Ματαρό 5-6

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-2, 2-1, 0-1

Βουλιαγμένη: Τσουκαλά 2, Χυδηριώτη, Ξενάκη, Κοντογιάννη

Ματαρό: Μπενέκου 1, Γκαμπράι 2, Γκίμπσον 1, Λ. Λόπεθ 2

Photo credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ