ΠΟΛΟ

Έβαλε τις βάσεις ο Ολυμπιακός

Έβαλε τις βάσεις ο Ολυμπιακός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με πρώτη σκόρερ την Μπιανκόνι ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 13-10 επί της Ουραλότσκα στο πρώτο παιχνίδι για την προημιτελική φάση της Euroleague και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στο Final 4.

Τις βάσεις για την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague έβαλε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκες επιβλήθηκαν με 13-10 επί της Ουραλότσκα στο "Π. Καπαγέρωφ" και στο δεύτερο παιχνίδι, το οποίο και αυτό θα διεξαχθεί στον Πειραιά στις 27 Φεβρουαρίου θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν το +3.

Οι Ρωσίδες είναι μία αθλητική ομάδα που κολυμπάει αρκετά στο παιχνίδι της ωστόσο δύσκολα θα απειλήσει τον Ολυμπιακό.

Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη ήταν κακές στην άμυνα όμως και πάλι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με τρία γκολ διαφορά. Βέβαια, οι ερυθρόλευκες θα πρέπει να αισθάνονται και τυχερές που έχουν ένα τόσο σημαντικό προβάδισμα αφού η Ουραλότσκα ήταν τραγική στην παίκτρια παραπάνω (είχε 0/4), ενώ έχασε και πέναλτι.

Φυσικά, η διαφορά δυναμικότητας είναι τέτοια που επιτρέπει στον Ολυμπιακό όχι μόνο να υπερασπιστεί αυτό το +3, αλλά να πάρει και τη νίκη.

Το ματς: Στην πρώτη κιόλας επίθεση του αγώνα η Ουραλότσκα με ένα ωραίο περιφερειακό σουτ της Γκορμπούνοβα άνοιξε το σκορ. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και παρά το χαμηλό ποσοστό στην επίθεση με παίκτρια παραπάνω στην πρώτη περίοδο (1/3) έτρεξε ένα επί μέρους 3-0 και προηγήθηκε με 3-1. Οι φιλοξενούμενες με νέο σουτ από την περιφέρεια από την Ζαρίποβα κατάφεραν να μειώσουν πριν ολοκληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο.

Απόλυτα ισορροπημένη ήταν η δεύτερη περίοδος με τον Ολυμπιακό να έχει σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα του. Οι ερυθρόλευκες έβρισκαν εύκολα το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στην επίθεση, αλλά το ίδιο εύκολα έτρωγε γκολ στην άμυνα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Ουραλότσκα να παραμείνει κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το οποίο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 7-6.

Οι φωνές του Χάρη Παυλίδη έφεραν ένα εντυπωσιακό 3-0 με την έναρξη της τρίτης περιόδου με δύο γκολ από την Έμολο και ένα από την Ασημάκη. Κολμάκοβα και Καρίμοβα μείωσαν σε 10-8. Η Ελευθερία Πλευρίτου ανέβασε τη διαφορά και πάλι στα τρία γκολ, αλλά η Μπερσνέβα με ένα εντυπωσιακό σουτ από την περιφέρεια διαμόρφωσε το 11-9 που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο είχαμε μία πραγματική μάχη. Αμφότερες οι δύο ομάδες είχαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν όμως για να συμβεί αυτό έπρεπε να περάσουν έξι λεπτά. Η Μπιανκόνι με ωραία προσπάθεια έκανε το 12-9 και στην αμέσως επόμενη επίθεση έδωσε αέρα τεσσάρων τερμάτων στον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενες ωστόσο κατάφεραν με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα η Καρίμοβα να διαμορφώσουν το τελικό 13-10.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός - Ουραλότσκα 13-10

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-4, 4-3, 2-1

Ολυμπιακός: Ελ. Πλευρίτου 1, Ασημάκη 3, Μανωλιουδάκη 1 Μπιανκόνι 4, Έμολο 4

Ουραλότσκα: Νεζνάμοβα 1, Γκορμπούνοβα 2, Ζαρίποβα 1, Μπερσνέβα 2, Καρίμοβα 3, Κολμάκοβα 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ