ΠΟΛΟ

Εύκολα το 1-0 Παναθηναϊκός και Υδραϊκός

Εύκολα το 1-0 Παναθηναϊκός και Υδραϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 12-6 επί του ΠΑΟΚ και ο Υδραϊκός με 11-9 του Εθνικού και έκαναν το 1-0 στα πλέι οφς. Υποβιβάστηκαν ΝΕΠ και Ηλιούπολη. Χιλιάρης ο Θωμάκος.

Με άνεση έφτασε στη νίκη ο Παναθηναϊκός, στο Ιλισίο κολυμβητήριο, όπου επικράτησε με 12-6 του ΠΑΟΚ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα της Α' φάσης των πλέι οφ και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά (προηγείται 1-0 νίκες).

Ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο αυτών ομάδων είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή 15/4 (20.00) στην έδρα του ΠΑΟΚ, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση ισοφάρισης των Θεσσαλονικέων σε 1-1, ο τρίτος αγώνας θα γίνει την Κυριακή 17/4 στο Ιλίσιο. Σε διαφορετική περίπτωση προκρίνονται με 2-0 νίκες οι πράσινοι.

Ο Παναθηναϊκός επέβαλε από νωρίς το ρυθμό του και προηγήθηκε με 7-2 στο δεύτερο οκτάλεπτο και 11-4 στο τρίτο μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του.

Σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνα: "Μεταφέρθηκαν οι πάγκοι από τη μεριά της γραμματείας για λόγους ασφαλείας".

Έγραψε ιστορία ο Θωμάκος

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ηττήθηκε, αλλά το γκολ που πέτυχε ο πολύπειρος άσος του Γιάννης Θωμάκος ήταν το 1.000ό του στην Α1 Ανδρών. Μάλιστα, ο παίκτης του ΠΑΟΚ έγινε ο πρώτος περιφερειακός που ξεπερνά τα 1.000 γκολ αφού οι άλλοι δύο είναι φουνταριστοί. Ο λόγος για τους Γιώργο Αφρουδάκη και Αντώνη Βλοντάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις τους συνεχίζουν να αγωνίζονται. Ο Θωμάκος είναι στον ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Αφρουδάκης στον Παναθηναϊκός και ο Βλοντάκης στον Υδραϊκό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ 12-6

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 5-1, 4-2, 1-2.

Παναθηναϊκός (Λοράντος): Καπετανάκης 1, Καλογεράκος 1, Βιτέλας 1, Πρίμορατς 2, Κόνγουεϊ 2, Δ. Δερμιτζάκης 3, Τοράκης 1, Γαβαλάς 1

ΠΑΟΚ (Βέργος): Κουτσιαλής 3, Παπαποστόλου 1, Θωμάκος 1, Σολανάκης 1

Εύκολα το 1-0 Παναθηναϊκός και Υδραϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρώτο βήμα ο Υδραϊκός, 11-9 τον Εθνικό

Όλο και πιο κοντά σε μια ακόμα μεγάλη διάκριση στη –βραχύχρονη- ιστορία του βρίσκεται ο εκπληκτικός Υδραϊκός. Η ομάδα του Δημήτρη Μαυρωτά επικράτησε με 11-9 του Εθνικού Πειραιά στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα της Α΄φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών (απόψε, Τετάρτη 13/4), στο κολυμβητήριο του Αλίμου και πήρε προβάδισμα 1-0 στις νίκες. Έτσι χρειάζεται άλλη μία για να πετύχει την πρόκριση στην 4άδα και τους ημιτελικούς για πρώτη φορά στα χρονικά.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι την Παρασκευή 15/4 στην έδρα του Εθνικού, στο κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά, κι αν οι Πειραιώτες ισοφαρίσουν σε 1-1 τις νίκες θα χρειαστεί τρίτο παιχνίδι το Σάββατο στον Άλιμο (η πρόκριση στα ημιτελικά κρίνεται στις 2 νίκες).

Το ματς ήταν συναρπαστικό, με τον Εθνικό να προηγείται στο ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια τον Υδραϊκό να παίρνει κεφάλι με κορυφαίους τους Κοκκινάκη (4 γκολ) και Μπλάνη (3) και να ισοφαρίζει, αλλά και να παίρνιε κάποια στιγμή προβάδισμα και με 11-8. Από τον Εθνικό κορυφαίος σκόρερ, με 4 γκολ, ήταν ο Στέλιος Αργυρόπουλος - Κανακάκης.

Στο 5.15 πριν από τη λήξη της δ' περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο βοηθός προπονητή του Υδραϊκού Ευγένιος Βούλγαρης για έντονη διαμαρτυρία.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 11-9

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-1, 4-1, 4-4.

Υδραϊκός (Μαυρωτάς): Κοκκινάκης 4, Λ. Μαυρωτάς 1, Μπλάνης 3, Βλοντάκης 1, Λιαπάκης 1, Τσαχιλίδης 1

Εθνικός (Κουντουδιός): Τζώρτζης 2, Θαλασσινός 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Μπεριστιάνος 1

Έμεινε το Καλαμάκι, υποβιβάστηκε η Ηλιούπολη

Στην Α2 κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών βρίσκεται από σήμερα ο ΓΣ Ηλιούπολης, που ηττήθηκε με 5-4 από το ΝΟ Καλαμακίου στο κολυμβητήριο του Αλίμου, στο μοναδικό μεταξύ τους αγώνα των πλέϊ άουτ.

Η ομάδα του Αλέξη Σταικόπουλου, που είχε νικήσει σε αμφότερα τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου πέτυχε την τρίτη της νίκη επί της ομάδας της Ηλιούπολης, παραμένοντας στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του πρωταθλήματος. Πλέον θα αγωνιστεί στις 25 Απριλίου για τις θέσεις κατάταξης 9η – 10η με αντίπαλο το Παλαιό Φάληρο, όπως και ο ΓΣ Ηλιούπολης με τη ΝΕ Πατρών, για τις θέσεις κατάταξης 11η – 12η.

Στο αγωνιστικό μέρος, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, η ομάδα του Καλαμακίου ευτύχησε να προηγηθεί με 5-1, κάνοντας εμφανή την ανωτερότητά της έως το τρίτο οκτάλεπτο, στο τέλος του οποίου το σκορ ήταν 5-2. Η ομάδα της Ηλιούπολης, στην τελευταία περίοδο αντέδρασε και μείωσε στο γκολ (5-4), με τους Ζώρζο και Λύκαρη, ένα λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης, είχε ευκαιρίες να ισοφαρίσει έχοντας απανωτά δοκάρια, το σκορ όμως δεν άλλαξε κάτι που σήμανε τον υποβιβασμό της.

Χωρίς αντικατάσταση για βιαιοπραγία αποβλήθηκε ο Πέτρος Δουδέσης του ΝΟ Καλαμακίου, στο 4:48 του τρίτου οκταλέπτου.

ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ - ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 5-4

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-0, 1-1, 0-2

ΝΟ Καλαμακίου (Σταϊκόπουλος): Καφετζόπουλος 1, Κατσαούνης 2, Αφρουδάκης 1, Αλεβίζος 1

Ηλιούπολη (Κακαρνάκης): Λύκαρης 1, Λάζαρης 1, Ζώρζος 1, Κολυβάς 1

Αποχαιρέτησε και τυπικά η ΝΕΠ

Στην Α2 κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών υποβιβάστηκε η ΝΕ Πατρών, που ηττήθηκε από το Π. Φάληρο με 22-2, στον πρωτο και μοναδικό μεταξύ τους αγώνα των πλέϊ άουτ.

Η ομάδα του Φαλήρου πέτυχε συνολικά 3 νίκες (υπολογιζόμενης και της κανονικής περιόδου), «σφραγίζοντας» έτσι την παραμονή της στην Α1 και πλέον θα αγωνιστεί στις 25 Απριλίου για τις θέσεις κατάταξης 9η – 10η. Την ίδια ημερομηνία θα αγωνιστεί και η ΝΕΠ για τις θέσεις κατάταξης 11η – 12η.

Στο αγωνιστικό μέρος η ομάδα του Νίκου Μαμούρη, δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο του αγώνα απέναντι στην ΝΕΠ (που κατέβηκε μόνο με 11 νεαρούς παίκτες) και μάλιστα ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να έχει δεχθεί γκολ.

Πέντε (5) γκολ για το Φάληρο πέτυχε ο Πέττας ενώ ακολούθησε με τέσσερα (4) ο Τρούλος.

Π. ΦΑΛΗΡΟ- ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ 22-2

Τα οκτάλεπτα: 5-0, 6-0, 6-1, 5-1

Π. Φάληρο (Μαμούρης): Χάλαρης 1, Γαρδίκας 1, Αλαφραγκής 3, Θεοδωρόπουλος 1, Τρούλος 4, Αλεξίου 2, Φωκάς 1, Πέττας 5, Κάκαρης 3

ΝΕ Πατρών (Γιαννόπουλος): Νταλάπας 2

ΠΗΓΗ: ΚΟΕ

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ