ΠΟΛΟ

Εύκολα η Βουλιαγμένη, πήρε το ντέρμπι η Χίος

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΓΛΥΦΑΔΑ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΓΛΥΦΑΔΑ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Βουλιαγμένη επιβλήθηκε εύκολα με 9-3 επί της Γλυφάδας, ενώ η Χίος επικράτησε με 9-8 κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στα σημαντικότερα ματς της Α1 πόλο των ανδρών.

Πιο εύκολα απ' ό,τι περίμεναν οι άνθρωποί του, ο ΝΟ Βουλιαγμένης επιβλήθηκε με 9-3 του ΑΝΟ Γλυφάδας, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών, στο κολυμβητήριο του Λαιμού, το Σάββατο (31/3) το απόγευμα και παραμένει μόνος στη 2η θέση της βαθμολογίας, μακριά και από τον πρώτο Ολυμπιακό, αλλά και από τους διώκτες του.

Με ξεσπάσματα στο δεύτερο και στο τέταρτο οκτάλεπτο, οι παίκτες του ΝΟΒ επέβαλλαν το ρυθμό τους και έφτασαν άνετα στη νίκη.

Ο Απόλλων Σμύρνης προηγήθηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μάλιστα έφτασε τη διαφορά ακόμη και στα πέντε γκολ λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου (2-7). Όμως η αντεπίθεση του ΝΟ Χίου ήρθε στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και παρά το γεγονός ότι έπαιξε για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής χωρίς αντικατάστασης του Τεσάνοβιτς, κατάφερε να φτάσει σε επική ανατροπή, που είναι η δεύτερη συνεχόμενη μετά από εκείνη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Μιχάλη Λαζαρίδη επικράτησε με 9-8 για την 19η αγωνιστική της Α1 Αμδρών και αγκάλιασε την τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, σε ένα παιχνίδι που είχε πολλή ένταση και νεύρα και πολλές αποβολές – η συντριπτική πλειοψηφία αυτών υπέρ του ΝΟ Χίου -. Για τον Απόλλωνα αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Μοσκόφ λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Οι Απολλωνιστές ήταν μπροστά και με 6-8, αλλά Χίος, με ολική αντεπίθεση στο δεύτερο μισό της τελευταίας περιόδου και σερί 3-0 με γκολ των Παπούκα, Πανταζόπουλου και Καζάζη έφτασε στη νίκη με 9-8. Το καθοριστικό γκολ πέτυχο ο τελευταίος με γκολ από το δοκάρι σε παίκτη παραπάνω.

Μεγάλη νίκη με 11-6, πήρε ο ΝΟ Χανιών κόντρα στον ΠΑΟΚ, στην αναμέτρηση για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό κολυμβητήριο των Χανίων.

Η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα πήρε προβάδισμα ενός τέρματος στο τέλος της πρώτης περιόδου (3-2) και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στα δύο επόμενα οκτάλεπτα, κατάφερε να "τελειώσει" το ματς στο τέλος της τρίτης περιόδου (11-4). Στο τέλος ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο ακόμη τέρματα με τα οποία μείωσε στο τελικό 11-6.

Στην δεύτερη περίοδο αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα οι προπονητές των δύο ομάδων, Ηλίας Μαχαίρας και Πάνος Βέργος για διαμαρτυρία (είχαν ήδη δεχτεί κίτρινη κάρτα), όπως και ο έφορος του ΠΑΟΚ για έντονη διαμαρτυρία

Ανεβαίνει συνεχώς στη βαθμολογία του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών το Παλαιό Φάληρο και βρίσκεται πλέον πιο κοντά στην εξασφάλιση της συμμετοχής στα πλέι οφ.

Οι Φαληριώτες πέτυχαν σπουδαία νίκη για την 19η αγωνιστική, στο κολυμβητήριο του Ηρακλείου Κρήτης, με 10-5 επί του ΟΦΗ (που δεν θα καταφέρει να αποφύγει την τελευταία θέση στην κανονική περίοδο) και αναρριχήθηκαν στην 5η θέση, καθώς εκμεταλλεύτηκαν και τις ήττες των συνδιεκδικητών του ίδιου στόχου.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 9-3

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-1, 1-0, 3-1

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης 1, Σαρτζετάκης, Βάσιτς, Χρυσοσπάθης 2, Γούβης, Αφρουδάκης, Καπετανάκης, Ποντικέας, Καπότσης 2, Γκιουβέτσης, Σολανάκης 3, Κουρουβάνης Δ., Δήμου 1, Καλογερόπουλος.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης, Παπανικολάου, Αλεξίου, Παπασηφάκης, Παπαναστασίου 1, Γιαννόπουλος, Ρομόπουλος 1, Χατζηγούλας 1, Αλβέρτης, Φωτόπουλος, Σκουμπάκης, Σαλτερής, Λεμπέσης, Δουρίδας.

ΝΟ ΧΙΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 9-8

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-4, 3-1, 3-0

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Καραμπέτσος, Μιμίδης, Ρουστάμοφ 2, Τεσάνοβιτς 1, Καλαργυρός, Καρακάσης, Κανδιόγλου 1, Πανταζόπουλος 1, Παπούκας 1, Μαρουλάς, Καλογεράκος, Πέττας, Αϊβαλιώτης, Σωτηριάνος, Καζάζης 3.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γρηγοριάδης, Μαυρωτάς, Μητρόπουλος, Φωκάς, Μοσκόφ 3, Καλλιοράκης 1, Παπαδόπουλος Γεώρ., Λέκιτς, Παπάκος 1, Δερμιτζάκης Δ. 2, Δερμιτζάκης Χ. 1, Καστανάκης, Γιαννουρής.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ- ΠΑΟΚ 11-6

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-1, 4-1, 0-2

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Φλώρος Ανδ., Πολύζος, Νάστραν 2, Αγιωργούσης, Πετρόχειλος, Βουλγαράκης 1, Χαριτάκης 2, Μπαριωτάκης 2, Κατσουλάκης, Μαζοκοπάκης 1, Παπαδόπουλος, Πολογεώργης, Αβέρκα 3, Παπαμανωλιουδάκης.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Γαλανίδης, Σαρησάββας, Ζάτοβιτς, Προσινικλής Ν., Κουλούρης 2, Σιώπκας, Τσολακούδης 2, Μουρατίδης, Παυλίδης, Προσινικλής Π. 1, Τίγκας 1, Τομάσεβιτς, Σιορδίλης, Τάτσης.

ΟΦΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 5-10

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 1-3, 0-2, 1-3.

ΟΦΗ (Μάκης Βολτυράκης): Τσαβολάκης, Παπανικολάου 2, Κόκκινος, Σιράπογλου, Βασιλάκης 1, Γεωργόπουλος, Καλής 1, Πίσσας 1, Λεονταράκης, Κλήμος, Γιγουρτάκης, Ντάνκαν, Καβουσάνος, Ιερωνυμάκης, Βαλσάνος.

Παλαιό Φάληρο (Νίκος Μαμούρης): Τσαλκάνης, Γωνιωτάκης, Γαρδίκας, Αλαφραγκής, Κουρλιάφτης 2, Θεοδωρόπουλος 1, Κάκαρης 3, Αθανασίου, Τσαχειλίδης, Τρούλος 2, Σπηλιωτόπουλος, Γαβαλάς 1, Κατσαγούνος, Λιαπάκης 1, Φυταλης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΥΔΡΑΙΚΟΣ 15-3

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 5-0, 4-2, 4-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανόπουλος, Μυλωνάκης, Δελακάς 1, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 4, Γούνας 2, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 3, Ομπράντοβιτς 2, Πρέκας, Γαβαλάς.

ΥΔΡΑΙΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Αλεβίζος, Μιτελούδης, Στελλάτος, Χατζηκυριακάκης, Μπλάνης 1, Βιττέλας, Πάτερος, Χαραλαμπόπουλος 2, Αλαμάνος, Μιγόπουλος, Γραμματικός.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τετάρτη 28/3

Ολυμπιακός - Υδραϊκός 15-3

Σάββατο 31/3

ΝΟ Βουλιαγμένης - ΑΝΟ Γλυφάδας 9-3

ΝΟ Χανιών - ΠΑΟΚ 11-6

ΝΟ Χίου - Απόλλων Σμύρνης 9-8

ΟΦΗ - ΑΟ Παλαιού Φαλήρου 5-10

Κυριακή 1/4

19.30 Πανιώνιος - Εθνικός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 57

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 48

3. ΝΟ Χίου 36

4. Εθνικός 31

5. Παλαιό Φάληρο 27

6. Απόλλων Σμύρνης 25

……………………………………

7. Υδραϊκός 25

8. ΑΝΟ Γλυφάδας 24

……………………………………

9. ΠΑΟΚ 22

10. ΝΟ Χανίων 19

11. Πανιώνιος 16

12. ΟΦΗ 3

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14/3):

ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – Ολυμπιακός

Υδραϊκός – Πανιώνιος

Εθνικός – ΝΟ Βουλιαγμένης

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Χίου

Απόλλων Σμύρνης – ΝΟ Χανίων

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ