ΠΟΛΟ

Έτοιμες για το ευρωπαϊκό οι Νεάνιδες

Έτοιμες για το ευρωπαϊκό οι Νεάνιδες

Η Εθνική ομάδα των Νεανίδων αναχωρεί τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/8) για το Νόβισαντ όπου και θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (20-27/8).

Για το Νόβισαντ της Σερβίας αναχωρεί αύριο (19/8) τα ξημερώματα η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νεανίδων, για να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην σερβική πόλη (20-27 Αυγούστου).

Η αποστολή της Εθνικής μας αποτελείται από τις εξής 13 πολίστριες: Εμμανουέλα, Αρχοντάκη, Αγγελική Κολιτσοπούλου, Ιουλία- Αννα Κοντονή, Μαρία-Άννα Μαστρόκαλου, Ηλιάννα Κοκκινάκη, Αναστασία Λούδη, Ειρήνη Νίνου, Παναγιώτα Νίνου, Ευδοκία-Μαρία Τσιμάρα, Αγγελική Γιαννακέα, Ελένη Κανετίδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Βασιλική Δούλη.

Μαζί τους ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κωνσταντίνος Δήμου, η άμεση συνεργάτισσα του Άντι Μελιδόνη, αρχηγός αποστολής η Βασιλική Αρβανιτοπούλου και φυσιοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη. Επίσης, στο Νόβισαντ θα ταξιδέψει και η διαιτητής Ναταλία Μαρκοπούλου.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον Δ’ όμιλο με τις Ολλανδία, Μ. Βρετανία και Ρουμανία. Τον Α’ όμιλο απαρτίζουν οι Ιταλία, Σερβία, Γαλλία και Τσεχία, ενώ στο Β’ όμιλο μετέχουν οι Ισπανία, Σλοβακία, Ισραήλ και Τουρκία. Τέλος, τον Γ’ όμιλο συνθέτουν οι Ρωσία, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Πορτογαλία.

Οι αγώνες της Εθνικής μας (ώρα Ελλάδας):

Κυριακή, 20 Αυγούστου

17:30 ΕΛΛΑΔΑ - Μ. Βρετανία

Δευτέρα, 21 Αυγούστου

17:30 ΕΛΛΑΔΑ - Ολλανδία

Τρίτη, 22 Αυγούστου

10:00 ΕΛΛΑΔΑ – Ρουμανία

Την Τετάρτη (23/8) θα διεξαχθούν τα νοκ-άουτ παιχνίδια για την πρόκριση στην 8άδα. Την Πέμπτη (24/8) θα γίνουν οι αγώνες των προημιτελικών, ενώ το Σάββατο (26/8) οι ημιτελικοί. Οι αγώνες κατάταξης, ο μικρός και ο μεγάλος τελικός, θα διεξαχθούν την Κυριακή (27/9).

Δήμου: "Κομβικά τα χιαστί ματς"

Μια μέρα πριν φύγουν για το Νόβισαντ της Σερβίας και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης νεανίδων (20-27 Αυγούστου), ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας, Κώστας Δήμου, μίλησε στην ιστοσελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας, τονίζοντας το ότι τα κορίτσια ταξιδεύουν με υψηλό το ηθικό, προσωπικά είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την απόδοση τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ενώ τα χιαστί παιχνίδια είναι αυτά που σε βοηθούν να κάνεις βήματα παραπάνω. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε:

"Από την πρώτη κλίση μέχρι και την τελική επιλογή της 13αδας όλα τα κορίτσια που συμμετείχαν, έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθειά τους και σε κάθε παιχνίδι που δώσαμε στην προετοιμασία γινόμασταν όλο και πιο ανταγωνιστικοί. Δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα και γενικά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Σε σχέση με τα φιλικά, στο ευρωπαϊκό είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, όμως πάμε με υψηλό ηθικό και αισιοδοξία και στόχος μας είναι να κάνουμε κάτι καλό. Πρώτα φορά πηγαίνουμε σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και από το παρελθόν δεν έχουμε κάποιο μέτρο σύγκρισης. Τα πιο κομβικά παιχνίδια είναι τα χιαστί, είναι αυτά που σε κάνουν να κάνεις βήματα παραπάνω. Έχουμε δει στο παρελθόν να κάνεις μόνο νίκες στον όμιλο και να μην αποδίδεις καλά στα νοκ-αουτ. Η Ολλανδία που αντιμετωπίσαμε στο Πυθία Καπ, είναι μία παραδοσιακή δύναμη, όμως δείξαμε ότι είμαστε αρκετά κοντά της. Πριν αγωνιστείς όλα είναι θεωρητικά. Το ζητούμενο είναι να έχουμε μία καλή απόδοση και πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

ΠΗΓΗ: ΚΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ