ΠΟΛΟ

Ετοιμάζονται για τα play offs οι Βλαχόπουλος, Γούνας και Δερβίσης

23092016 savona corso colombo piscina comunale zanelli campionato serie a pallanuoto rari nantes quinto - gounas
23092016 savona corso colombo piscina comunale zanelli campionato serie a pallanuoto rari nantes quinto - gounas ENZO PUGNO

Οι τρεις Έλληνες πολίστες που αγωνίζονται στο Καμπιονάτο ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην κανονική περίοδο και ετοιμάζονται για τα play offs.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η χρονιά στο Καμπιονάτο μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Η Ποζίλιπο των Δερβίση και Βλαχόπουλου και η Σαβόνα του Γούνα θα τερμάτισαν στην τέταρτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Καμία από τις δύο δεν νίκησε στην τελευταία αγωνιστική, όμως και οι τρεις Έλληνες βρήκαν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα πετυχαίνοντας συνολικά επτά γκολ.

Τα τρία από αυτά τα σημείωσαν οι Βλαχόπουλος και Δερβίσης στο ισόπαλο 11-11 της Ποζίλιπο με την BPM. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τους γηπεδούχους να πληρώνουν την κακή τους τρίτη περίοδο και τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας. Η Ποζίλιπο προηγήθηκε με 5-2 με τον Άγγελο Βλαχόπουλο να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Γιώργο Δερβίση να προσθέτει άλλο ένα στο εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας τους στην πρώτη περίοδο.

Στη συνέχεια όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα επί μέρους 3-0 στην τρίτη περίοδο για να φέρουν το ματς στα ίσα στο 8-8. Στην τέταρτη περίοδο είχαμε μάχη που πήγαινε γκολ - γκολ με τον Σούμποτιτς να δίνει το βαθμό της ισοπαλίας στην Ποζίλιπο σχεδόν ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα.

Ποζίλιπο - BPM 11-11

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 3-3, 0-3, 3-3

Ποζίλιπο: Τσουκοβίλο 1, Ματιέλο 3, Σούμποτις 3, Βλαχόπουλος 2, Μαρτζιάλι 1, Δερβίσης 1

BPM: Βαλεντίνο 2, Πέτκοβιτς 4, Γέλατσα 3, Μιράρτσι 1, Ντεσέρτι 1

Τέσσερα γκολ και ξεκούραση ο Γούνας

Ο προπονητής της Σαβόνα Αλμπέρτο Αντζελίνι έχει την πλήρη επίγνωση ότι δύσκολα θα κρατήσει στην ομάδα του την επόμενη σεζόν τον Αλέξανδρο Γούνα, μετά την καταπληκτική πρώτη του χρόνια στο καμπιονάτο, που τον βρίσκει και 2ο σκόρερ της κανονικής περιόδου με 66 γκολ, μόλις 4 λιγότερα από τον πρώτο Πέτκοβιτς της Βερόνα Sport Management.

Έτσι, επέλεξε στην τελευταία 26η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, στο αδιάφορο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Ρόμα (ήττα 13-12), να μην τον χρησιμοποιήσει τον σε όλη τη διάρκεια, όχι μόνο για να του δώσει ανάσες ώστε να είναι πανέτοιμος εν όψει των αναμετρήσεων με τη Βερόνα για την πρώτη φάση των πλέι οφ (final six) τη προσεχή εβδομάδα (όπου η ομάδα αναζητά την υπέρβαση), αλλά και για να δει ίσως πώς θα είναι το σχήμα του χρόνου πιθανότατα χωρίς αυτόν.

Ο Άλεξ Γούνας, πάντως, παρότι αγωνίστηκε μόνο στα 2 πρώτα οκτάλεπτα του αγώνα, πρόλαβε να πετύχει 4 γκολ.
 Η Σαβόνα, παρότι έχει πετύχει το βασικό της στόχο τη φετινή σεζόν, θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση
 και αν δεν καταφέρει να μπει στο φάιναλ φορ της τελικής φάσης, θα επιχειρήσει να κατακτήσει την 5η θέση που δίνει ευρωπαϊκή έξοδο.

Ρόμα - Σαβόνα 13-12

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-5, 4-3, 5-2

Ρόμα: Ντέλας 2, Τζιάνι 1, Μπιτάτζε 1, Γέρκοβιτς 1, Βιτοριόσο 4, Βίτολα 1, Μπριγκάντι 3

Σαβόνα: Κολόμπο 2, Νταμόντε 1, Μπιάνκο 1, Ραβίνα 1, Μιλάκοβιτς 2, Μπιάνκο1, Γούνας 4

Η τελική βαθμολογία

PRO RECCO N e PN 75

AN BRESCIA 73

BPM PN SPORT MANAGEMENT 62

CN POSILLIPO 53

CC NAPOLI 48

RN SAVONA 38

PALLANUOTO TRIESTE 29

CARPISA YAMAMAY ACQUACHIARA 27

C.C. ORTIGIA 26

ROMA VIS NOVA PN 24

REALE MUTUA TORINO 81 IREN 22

SS LAZIO NUOTO 20

BOGLIASCO BENE 19

GENOVA QUINTO B&B ASS. 10

Photo credits: rarinantes.sv.it

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ