ΠΟΛΟ

Εθνικός-Παναθηναϊκός 6-9

Εθνικός-Παναθηναϊκός 6-9
INTIME SPORTS

Μια νίκη μακριά από τους τελικούς της Α1 πόλο των ανδρών βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός μετά το θρίαμβο στο "Παπαστράτειο". Ο δεύτερος αγώνας το Σάββατο (23/5).

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου, στο "Παπαστράτειο" (20/5) έκανε το... μισό δρόμο για να αγωνιστεί για πρώτη φορά στους τελικούς της Α1 πόλο των ανδρών.

Οι "πράσινοι" νίκησαν 9-6 τον Εθνικό στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ, σπάζοντας την έδρα του "αυτοκράτορα". Ο δεύτερος αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (23/5) στο Ιλίσιο κολυμβητήριο.

" Κάναμε το πρώτο βήμα. Ο Εθνικός θα παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο παιχνίδι", τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Κώστας Λούδης.

Οι "πράσινοι" μπήκαν φουριόζοι στο νερό, αιφνιδίασαν τον Εθνικό που ερχόταν από απραξία δύο εβδομάδων και προηγήθηκαν με 4-1.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα

Πολλές αποβολές έδωσαν οι διαιτητές (20 στο σύνολο) με τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω (4/8). Αντίθετα οι παίκτες του Εθνικού ολοκλήρωσαν τον αγώνα με απελπιστικά χαμηλό ποσοστό (2/12), ενώ έπεσαν και πάνω στον 38χρονο Φίλιππο Καραμπέτσο, πρωταθλητή με τον Εθνικό το 2005, που βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα.

Ο Άντρια Κομάντινα έφερε τη διαφορά για πρώτη φορά στα τέσσερα γκολ (3-7στα 3:44) στο τρίτο οκτάλεπτο, βγάζοντας το σώμα του έξω από το νερό, δίχως να αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Παναγιώτη Τζωρτζάτο.

Ο Εθνικός δεν είχε απάντηση απέναντι στην "πράσινη" άμυνα και τα δύο γκολ του Νίκου Γερακούδη που πήρε σκουφάκι βασικού, εκτόξευσαν τη διαφορά στα πέντα γκολ (4-9) στα τρία λεπτά πριν από το τέλος. Ο Διονύσης Καρούντζος διαμόρφωσε το τελικό 6-9 για τον Εθνικό.

Και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με άθλιο ποσοστό στα σουτ από την περιφέρεια: 2/16 ο Εθνικός, 4/13 ο Παναθηναϊκός.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-2, 0-1, 3-2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΘΝΙΚΟΣ (Φ.Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Κουτσιαλής 1, Χατζηκυριακάκης 1, Μπιλαλης, Βουλγαράκης, Καρούντζος 2, Τσαχειλίδης, Γ.Κόχειλας, Μπεριστιάνος 1, Ξανθόπουλος, Αϊβαλιώτης, Αργυρόπουλος 1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κ.Λούδης): Καραμπέτσος, Κομάντινα 1, Σαρτζετάκης 1, Ν.Κόχειλας, Κουρλιάφτης, Παπαδόγκωνας 1, Καλογεράκος, Αφρουδάκης 2, Δερμιτζάκης 2, Χαραλαμπόπουλος, Γερακούδης 2, Γρηγοριάδης.

*Σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 9-10 η Χίος επικράτησε του Παλαιού Φαλήρου με 14-7 και κατετάγη 9η στη βαθμολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ